Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
V KB pracuju - pokud si nekdo KK porizuje s úmyslem vybrat a splacet je blázen. K tomuto ucelu Kk nejsou urceny. Sice ted moc nekopu za banku, ale je to tak.
Konkretne lady karta - super vec diky svemu programu prispevku do PF a dalsich doplnkovych sluzeb. Sama ji pouzivam a troufnu si rict, ze ji pouzivame v praci pouzivame temer vsichni, ale tak jak se pouzivat ma - platim jenom s ni, vyuzivam vsech jejich benefitu a kazdy nesic radne vracin v bezurocnem obdobi to, co jsem z ni utratila, tudiz neplatim ani kartu, ani splatku a uz vubec ne zadny urok.
@Ondrys píše:
Ne v tom nejlepším, když budeš platit po 12 splátkách.
a můžeš vypočítat ted i tu nejhorší?
@kaluta píše:
V KB pracuju - pokud si nekdo KK porizuje s úmyslem vybrat a splacet je blázen. K tomuto ucelu Kk nejsou urceny. Sice ted moc nekopu za banku, ale je to tak.
Konkretne lady karta - super vec diky svemu programu prispevku do PF a dalsich doplnkovych sluzeb. Sama ji pouzivam a troufnu si rict, ze ji pouzivame v praci pouzivame temer vsichni, ale tak jak se pouzivat ma - platim jenom s ni, vyuzivam vsech jejich benefitu a kazdy nesic radne vracin v bezurocnem obdobi to, co jsem z ni utratila, tudiz neplatim ani kartu, ani splatku a uz vubec ne zadny urok.
neříkám, že plánuju vybrat a splácet ale chci vedět jak třeba oproti kontokorentu je to úročný období výhodný/nevýhodný… Nikdy nevíš co se může stát…že třeba to o těch 45 nů vrátit moct nebudu, chápeš…stát se může fakt cokoliv… tak chci vedět jak by vypadala ta nejhorší možná kombinace co by se stalo kdybych vybrala z ní maximum 10 000 (příkla) a neměla na to to vrátit, tak kolik tam budu muset každý měsíc vkládat abych to jakoby nepřečerpala a zaplatili se aspon uroky…abych jakoby pořád byla - 10 000 a njé třeba to překročila na -10 500.
Paní na telefonu mi spočítala, že by to na 10 000 dělalo jen 190 kč což mi přijde málo…
Ahoj, taky jsem se nechala nachytat. Půjčku nepotřebuju, nechala jsem se nachytat na slevy. Po několika mých dotazech zda budu něco platit prý ne. Pak jsem zjistila, že platím. Prý došlo k nedorumění mezi mnou a tou slečnou, která mi volala. Stejně tak mi lhala při podpisu na pobočce. Prý neplatím poplatek, ale splátka. Že mi prý pujčují peníze!!! Takže několik lží. Jsou s tím akorát problémy a přijdete o peníze.
Takže ne, ne, ne!!! Nepořizovat.
Přečetla jsem si příspěvek od kaluty. Na to vše jsem se ptala, bylo mi řečeno, že nic. Že pokud dodržím všechny podmínky, nic nebudu platit. Po kontrole učtu mi bylo strženo asi 250 kč.
takže to zvažte:)
Měla bych dotaz. Cerapala jsem z lady karty 10.000,– ale nestihla jsem je vrátit v tom bezúročném období. Strhli mi 471,– což předpokládám jsou nějaké úroky. Můžu ještě teď vložit na LK celých 10.000,– a potom je znovu čerpat?
Katuskka: Těch 471Kč je minimální splátka strhávaná 25. dne v měsíci a obsahuje myslím že 5% dlužné částky a naběhlé úroky. Těch 5%(cca 400Kč) se vrátí do disponibilního zůstatku a zbytek proletí komínem, resp. se tím zaplatí úroky. Pokud v této chvíli dojde k platbě 10 000Kč, tak bude karta přeplněná, což obchodní podmínky KB nedovolují. Pokud máte zájem o doplacení částky zítra bude zaktualizován stav a bude vidět zůstatek po zaúčtování minimální splátky. Aktuální dluh bude možné doplatit a znovu vyčerpat.
Od kdy do kdy je bezúročně období? díky za info. Mili
@marmelada65 Ahoj, já peníze musím vrátit do 20.dne následujícího měsíce. „Měsíc“ mám vždy od 5. do 4., takže cokoliv z ní utratím teď od 5. září do 4. října tam musím do 20. října vrátit, abych to měla bezúročně. Já tu kartu tedy používám běžně a všechny platby s ní platím, vyhovuje mi, že jsou na ní občas někde slevy a hlavně mi z toho jsou i nějaký penízky na penzijko (když mám větší výdaje, tak i ve stovkách Kč měsíčně). Ale utrácím s ní jen tolik, kolik si tam jsem schopná poslat v rámci bezúročného období. Nikdy bych ji nepoužívala jako půjčku jak se to řeší výše, to je strašně nevýhodné.
Jo a za tu kartu nic neplatím (jestli si to dobře pamatuju, tak je to tak, že když s ní měsíčně zaplatím aspoň 2 tisíce, tak je zdarma a to pro mě není problém utratit
)