Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem to jo, jen mě to udivuje
je to sice už 13 let co mi bylo tolik, ale rodičů jsem se na to neptala
@helenka1979 vazne si v 35 rikas „Helenka“? Myslim, ze je v poradku, zes to vysvetlila. Na dalsi prednasku si priprav referat o kandaulismu.
Také se nechám poučit, abych dceru připravila na život dostatečně, přecejen nechci, aby měla mezery ![]()
@atominnka píše:
@AniNevim co to jer?
mnooo, kdyby ti bylo 12, mohla by ses zeptat maminky, vid? ![]()
pujcovani manzelky, manzel-voyer
@geilens píše:
Btw ve dvanácti letech, v dnešní době internetu, sexuální otevřenosti atd. neví co je orální sex?
jezisi, ja DOUFAM, ze to muj temer 12lety syn nevi
![]()
Mě se pubertální syn ptá třeba i proto, aby si ověřil, co já na to a jestli budu mlžit a lhát, nebo řeknu pravdu. Takže - když už se zeptá, říct popravdě. Úměrně věku a duševní vyspělosti. Otázku - co je orální sex mi položila i pětiletá holčička. Zeptala jsem se, jestli ví, co je to sex. Když mi odpověděla, že dělání dětí, tak jsem jí řekla, že orální sex je jedním ze způsobů, jak si dělání dětí zpříjemnit. Úplně jí to stačilo.
@helenka1979 píše:
Ahoj maminy,
je mi 35 let a mé dceři je 12. Před dcerou jsem nikdy nic netajila a když se na něco zeptala, tak jsem jí to vždycky vysvětlila. Když jí bylo osm, tak se mě zeptala, jak se dělají děti. Vysvětlila jsem jí to, protože si myslím že to ničemu neuškodí. Naopak si myslím, že byla o něco chytřejší. Nedávno za mnou přišla a zeptala se mě, co je to orální sex, že to slyšela v televizi. Tak jsem jí to vysvětlila. Řekla jsem, že si žena vezme pinďík svého muže du pusy, protože to je pro muže příjemné. Nebo že muž líže pipinku své ženy, protože to se zase líbí ženám. Vždycky jsem své dceři vše vysvětlila, ale tady jsem asi přepískla. Už jsem jí to vysvětlila, už je pozdě. Stejně mě ale zajímá váš názor, jestli si myslíte, že je dobré toto říkat 12ti letému dítěti.
Tos jí řekla dobře- výrazy jsou snad jedno ne
, moje dcera 6 let taky ví, jak se dělají děti, už tak určitě rok a ode mě
![]()
@jdukolem píše:
upřímně? byla bych raději kdyby dítě přišlo s podobnou otázkou na mě, než aby se k informacím dostalo přes internet a spolužáky..
Nedejbože osobní zkušeností.
Kdyby mi to moje mamka někdy vysvětlila takhle, tak to v životě provozovat nebudu. Já všechno vyčetla v knížkách apod., ale rozhodně bych nepopisovala dítěti, že si ho ženská dává do pusy a chlap ji líže. Možná by bohatě stačilo říct, že je to forma sexu, kdy do toho zapojí i ústa. Ale co to nepopsat do detailu, aspoň to za rok, dva může ze zvědavosti zkusit na vlastní kůži ![]()