Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky mě toto dost trápí. Měním vložky i 7× za den. Jednou je to výtok vodnatý, jednou hlenovitý. A dokonce dnes po sexu výtok trochu nahnědlý. Myslíte, že se nic neděje, že ten výtok je po sexu trochu nahnědlý. Nechci hned v pondělí kvůli tomu k doktorovi ![]()
A jsi teda těhotná? Asi je to jen překrvený podrážděný čípek..
@Mata132 nahnědlý výtok? mírné krvácení - podrážděný čípek. Vše ostatní je v těhotenství normální - pokud tedy těhotná jsi.
Nebo pokud je to jo sopel, tak to může být hlenová zátka, ale já bez ní byla týdny, takže není nic co by tě mělo znepokojovat. Pokud se teda nepřidají pravidelné bolesti ![]()
Aha, jsem to nenapsala. Jsem ve 26. týdnu. Je to druhé těhotenství. Při prvním jsem měla taky dost výtoky.
@Sibyla0 O hlenové zátce jsem jsem kdysi bavila na porodnici.cz s Mudr. Kouckým a o hlenové zátce mi napsal toto : " hlen odchází celé těhotenství. Žádná hlenová „zátka“ tedy neexistuje.Jen ho občas, zejména v termínu porodu, odchází více"
@martina.se Výtok byl asi tak 5 hodin po pohlavním styku. Snad to tedy bude z toho.
@Mata132 píše:
Aha, jsem to nenapsala. Jsem ve 26. týdnu. Je to druhé těhotenství. Při prvním jsem měla taky dost výtoky.
výtoky jsou celkem nomrální - tělo produkuje víc sekretu - chrání to, čistí to
pokud nic nebolí, nesvědí, nepálí, netřeba řešit. Max ten nahnědlý - asi bude s lehkou příměsí krve
možná fakt ten podrážděný čípek. Kdyby se opakovalo, zeptej se dr, oni Ti řekne, co a jak.
@Mata132 píše:
@martina.se Výtok byl asi tak 5 hodin po pohlavním styku. Snad to tedy bude z toho.
jj, to by plus mínus i odpovídalo
jednoznačně - pokud váháš, navštiv doktora, zeptej se ho. On Tě rozhodně nevyhodí ![]()
@martina.se Bude to asi tím čípkem, dost jsem na to trpěla i před těhotenstvím. V prvním trimestru se mi dokonce objevil na něm i polyp a teď už je pryč. Uvidím, jak to bude vypadat zítra. Zas tak toho výtoku dnes nebylo. Díky za rady!