Vytopení-zničené lino?

Anonymní
18.6.10 12:30

Vytopení-zničené lino?

Ahoj emiminačky.
Tak máme takový problém trochu.Někdy minulý týden se mi povedlo vytopit sousedku pod náma (přítel předchozí den nevrátil hadici do vany no :roll: ).pračka prala max. půl hodiny (ted schválně sleduju kolik té vody během té chvíle na ten samý program vyteče).Nějakou vodu nasáklo oblečení,které jsem měla v koupelně roztříděné do kupiček.Takže moc vody protéct nemohlo..Jenže sousedka přiběhla,že má vytopenou kuchyň a vše zničené.Přítel se tam šel cca po 2 hodinách kouknout a prostě tam nebylo nic.nějaké pidi flíčky na zdi,které samože vymalujeme,pak teda ukazovala na nějaké fleky které tam dle nás už museli být dlouho (byli i úplně jinde než nám voda vytekla).Dneska jsem jí zase potakala a jako že má úplně zničené lino..Je to možné??mě jednou vyteklo hodně vody v kuchyni, kde máme lino a s linem se nic nestalo..Tak teď nevím,jestli se jí to zrovna hodilo a chce z nás dostat nějaký prachy,nebo tam má opravdu zničené lino..prý se tam mám jít klidně kouknout.Ale podle mě tam může mít stoleté lino a zničené kdo ví od čeho.Prostě mi furt leží v hlavě jak by mohla trocha vody zničit během malé chvilky lino.Třeba ano,proto bych ráda vaše zkušenosti..
 Verča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65383
18.6.10 12:39

Myslím,že to je nesmysl…max.strop,jak píšeš,ale lino????určitě ne…to by jí to tam muselo „téct“a v tom případě by byla barva na stropě jako by sloupaná,jestli víš,co myslím…
a hlavně–ted po týdnu má zničené lino???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.6.10 12:42

S vytopením sousedů i vlastní domácnosti mám zkušenost… linu nemůže voda ublížit,maximálně se mohly odlepit lišty u zdi,ale ty se dají přilepit či jinak přidělat.Tak málo vody se nemodlo dostat ani pod lino. Šla bych se tam podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.6.10 12:46

jéje, já vytopila souseda taky a to regulérně, celé praní šlo přes stupačky k němu do kuchyně. No a na zem to ani nedoteklo. Měl mokrou skoro celou zeď, rozlezlo se to ale u stropu a k zemi se fakt voda nedostala, jen jak se pak ta vlkost po zdi rozpíjela, tak to dolezlo SKORO až k podlaze. Takže pochybuju, že by měla lino zničené, jen by vás asi chtěla oškubat, protože se jí to lino nelíbí. Zajímalo by mě, jak by chtěla dokázat, že je to zničené v vyplavení od vás. Našim vyteklo na lino prasklé 150 litrové akva a lino v pohodě slouží dál. To je tedy baba :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
18.6.10 12:46

Nas vytapeli celkem casto a hodne, i vodni postel nas vytopila a nikdy co si pamatuju, jsme nemeli znicenej koberec natoz lino. Pani keca :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.6.10 12:48

Byli jsme vytopení cca před 4 měsíci - sousedka nad námi taky prala 8-)
Nikdo nevěřil, že by troška vody mohla něco způsobit, ale my jsme měli úplně v pr.. celý obývák :-?
Ale taky tam máme teda koberec, který veškěrou vodu nasál po celém ploše obýváku a od něj to chytl nábytek :-(

Co si pamatuji, tak jsou i starší typy lina, která mají vespod i nějakou textilní vsrtvu - nemá to taky ta vaše sousedka?

Jinak nevím, neznám ji, ale kdybych to brala podle nás, tak nás v takové situaci nenapadlo si vymýšlet.

Možná se to bude zdát hnusné, ale za blbost se platí.
Takže paní sousedka si klidně může pozvat profi malíře, aby jí vymalovali kuchyň a koupit nové lino a vám pak jen zanést účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 12:50

No tak já bych to tak úplně nevylučovala. Povedlo se mi totiž to stejné a úplně ze stejného důvodu (hadici teda nevrátil do vany přítel, ale můj táta, který nám víkend předtím dával nový silikon kolem vany). Vytopila jsem nejen souseda pod námi (to je tchán), ale i sousedy o patro níž (v přízemí). Byla jsem se tam hned podívat a omluvit se, protože oni přišli na tchána (mysleli si, že je vytopil on), že jim ta voda zničela nový koberec, který právě položili. Naštěstí byli chápaví, řekli, že hlavně aby se to nestávalo moc často a dokonce nechtěli vůbec nic hradit.

V koupelně jsem měla spoustu vody, taky namočené prádlo, které tam mívám přichystané na další várku. Když jsem tu spoušť uklízela (v devátém měsíci těhotenství za asistence ne vždy poslušné 4 leté dcery), tak jsem byla dost překvapená, kolik té vody tam bylo.

Nicméně pokud by došlo na nějakou soudní cestu, tak by museli prokázat, že jste jim to způsobili vy. Pokud máte byt pojištěný, tak ať to se sousedy řeší vaše pojišťovna, ona si nenechá poslat účet jen tak bez důvodu.

Známá taky vytopila sousedy (pojištěné to neměla) a slečna sousedka si vzpomněla po půl roce 8-o , že to chce zaplatit a poslala fakturu na skoro 10tis Kč. Podle rozpisu by si musela nechat vymalovat byt několikrát :roll: . Přitom „zničená“ byla pouze část jedné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.6.10 12:50
IMI píše:
Nas vytapeli celkem casto a hodne, i vodni postel nas vytopila a nikdy co si pamatuju, jsme nemeli znicenej koberec natoz lino. Pani keca :evil:

Hmm, tak to závidím, nám jedna pračka (ze které, co si budeme povídat, nešla čistá voda, že jo) náš měsíc starý (nebo spíš nový :nevim: ) koberec docela zničila.
Vysoušeli a ošetřovali jsme ho jak blbý, přesto se „zkrabatil“ a v některých místech mírně změnil barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
18.6.10 12:52

Cappy Ono taky my vetsinou byli doma takze kdyz to zacalo tyct curkama, chytali sme to do hrncu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.6.10 12:56
IMI píše:
Cappy Ono taky my vetsinou byli doma takze kdyz to zacalo tyct curkama, chytali sme to do hrncu :wink:

:lol: :lol: Tak to je mazec :potlesk:
Vždy připraven, jo? :lol: :lol:

My jsme přišli v 7 večer k hotovému.
A snad bychom si toho ani nevšimli, kdyby můj nezapl televizi, ze které se začalo kouřit :roll:
Jsem si vůbec neuvědomovala, že stojím v mokru :oops:
Až po té příhodě s televizí (do které nám samozřejmě taky nateklo, takže jestli byly v kuchyni nějaké spotřebiče, mohla voda skončit i v nich), jsme si všimly, že něco není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.10 13:05

Díky moc za odpovědi.Já právě hadici vrátila ještě během praní.Vody zas tolik nebylo.Máme pidi koupelnu a voda byla jen tam a právě dost nesákly ty další připravené várky.Takže jsem to nijak neřešila.Netušila jse že už tohle by mohlo někoho vytopit..Jsme v podnájmu takže byt jsme nepojistili..Ted mi doprala pračka,celou dobu jsem u toho byla.Za tu dobu co nebyla hadice ve vaně mohlo vytéct 15 litrů vody- kýbl a půl…Takže když jsem něco vytřela,něco vsáklo oblečení,co jí tam mohlo protéct :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6093
18.6.10 13:14

Anonymní, já tě chápu, že se ti zdá nepravděpodobné, že by něco mohlo stéct taky dolů, ale ujišťuji tě, že mohlo.
Ani nám tenkrát nikdo nic nehlásil, protože se předpokládalo, že se „ta trocha“ vody k nám přeci nemůže dostat, dokonce ani Domácí (jsme taky v podnájmu), nám to nevěřil :-?
Paní se oháněla taky tím, že hodně vody měla ona ještě v koupelně + nasáklo další prádlo a rohožky.
Vím, jak je to nepříjemné a jak se člověk děsí toho, že bude platit faktury za desetitisíce.
Já bych za paní pod vámi v klidu zašla, slušně se omluvila, nabídla vymalování a taky se s ní v klidu domluvila na tom linu.
Pokud to budete řešit v poklidu, určitě se nějak dohodnete ;-)

POkud to není nějaká protivná baba, uvítá, že se k problému stavíte čelem a třeba nad něčím mávne i rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 13:19

Já taky nevěřila, že by to mohlo protéct až do přízemí (navíc tchán toho v bytě moc neměl 8-o ). Ale i tak jsem tam zašla (už taky proto, abych sama viděla, jak to tam vypadá, kdyby to pak sousedé někde řešili). A byla jsem fakt překvapená. A souhlasím s tím, že slovní domluva je lepší než pak nějaká horší dohra. Jedna věc je, že oni by museli dokázat, že jste to způsobili vy, ale druhá věc je, že pokud vám pračka vytekla, tak dokázat, že té vody bylo tolik a tolik. Těch 15 litrů je fakt málo, to bys snad ani ty v koupelně nic moc nepoznala :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.10 13:42

Nám nedělá problém ty flíčky vymalovat,omluva byla samozřejmostí,dokonce několik omluv a nabídka ,že pomůžem s úklidem..nepopírám,že k ní voda protekla,něco málo určitě,podle toho co přítel viděl.Ale jak může trocha vody zničit během chvilinky lino? :nevim: Kor když tam má nějaké starší.Naše lino si tady taky zažilo jednou pěknou várku vody a je v pohodě…Muselo to být opravdu nepatrné množství.Jak píše hkac,i v té naší koupelně to nebylo pomalu znát..Možné je teda asi všechno…
jako finančně se nám to opravdu nehodí.mám těžce našetřeno na pokojík pro malýho (a to ještě fakt na nutné věci),na dovolenou můžem zapomenout(jako každý rok) do toho čekáme mimi a kdybych ty prachy měla ještě vrazit do něčeho co jsme ani nezpůsobili :evil: Takže řešit to budem,v klidu,klidně něco zapltíme,ale chci jistě vědět,že je to od nás..

• Citovat
  • Upravit
1938
18.6.10 14:21

Asi bych se na to lino sla podivat, zajimalo by me, jak muze byt znicene? Jako plesnive? Zni mi to nepravdepodobne a urcite nemuze mit znicene cele lino, to je nesmysl. Te vody nebylo zas tolik. Predpokladam, ze se jedna o panelak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný