Vývojově opožděné dítě a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
293
15.9.18 21:14

@Susanna Děkuji zeptam se doktorky co mi poradí,a nemáte kontakt na nejakou poradnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1282
15.9.18 21:25

@tynuska1990 od 3 let dítě určitě vyšetří. Já jsem speciální pedagog, ale s takto malinkými dětmi nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
15.9.18 21:42

@tynuska1990 To záleží odkud jste. Zadej do vyhledáváče SPC a vaše město, okres nebo kraj, určitě ti něco vyjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
15.9.18 21:46

@Susanna Ted jsem koukala že jsem volala do poradny psychologické v Melniku,tak tam uz nepujdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
15.9.18 21:52

@tynuska1990 Tak mrkni sem , jestli teda správně odhaduji Středočeský kraj.

Příspěvek upraven 15.09.18 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
15.9.18 21:52

Pokud neumí opravdu vůbec nic ze sebeobsluhy, tak to vidím jako problém. A schody taky. Kdyby tam učitelka měla víc takových dětí, které neumí obout ani bačkorky, tepláčky, které potřebují dopomoc do schodů, tak jak to má udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
15.9.18 23:22

být tebou, zvažovala bych prodloužení rodičáku. nebo aspoň soukromou školou, kde je víc vychovatelek.
ve státní mš je na celou třídu děti většinu času jen 1 učitelka, v takovém případě i jedno takhle nesamostatne dítě může být problém. vžij se do situace takové učitelky… oni nemají seznamy, co má dítě do školky umět, jen pro pobavení… navíc si pak může tvůj prcek připadat blbě, že jako jediný nic neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
16.9.18 10:26

@tynuska1990 já to řešila prvně přímo ze školkou, kde jsem holky chtěla dát, tam mi poradili za prvé speciální třídu, a za druhé mě přímo nasměřovali do jakého spc máme jit, jaké papíry si vyběhat, chtěli psychologa plus spc, později další zprávy, ve školce mají asistenta pedagoga navíc, takže tam je 14 dětí plus dvě učitelky plus ten asistent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
16.9.18 12:07

@R2 děkuji zítra tam jdeme tak uvidíme kam nás ředitelka nasměruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
16.9.18 14:26

@LaraA muzu se zeptat jak se dá prodloužit rodicak? Dcera bude mit 3 roky v Květnu a vůbec nevím co budu dělat, do školky mi ji asi takhle na konci roku nevezmou? A co přes prázdniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
16.9.18 19:30

@nestarejtese na socialce se dá upravit délka rodičáku. když jsi vyřizovali rodičák, volila jsi délku, zajdi tam zase a pozmen to dělá potřeby. jde protáhnout až do 4 let věku dítěte, jen se ti rozpocita zbytek peněz na víc měsíců a budeš brát místo 7600 třeba 4000.

potom jde i vyřídit péče o dítě do věku 7 let, ale tam podrobnosti neznám. ale na sociálně by ti určitě poradili.
hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
16.9.18 20:40

@nestarejtese Na pracaku si musis snížit výši rodičovského příspěvku,prostě to co ti zbývá si rozpočítat až do srpna, na pracaku ti poradí s tím výpočtem. A pak taky v práci si musíš podat žádost o prodloužení rodičovské dovolené a domluvit se s nimi jestli ti budou ještě držet místo, protože podle zákoníku práce mají povinnost držet ti místo jen do 3 let věku dítěte pokud máš smlouvu na dobu neurčitou. To jsem tak řešila i já, taky mi nevzali jarní dítě do skolky, takže pujde až za rok v září ve 3 a půl letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
17.9.18 20:08

Tak dneska jsme se byli podívat v nové školce a prckovi se tam libilo.Tak uvidíme dalsí dny,nejdříve tam budu chodit sním na pár hodin a pak se uvidí.Ale říkala jsem ředitelce že se sam neoblece,a ona že to nevadí že to vetsina deti neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
18.9.18 13:23

@LaraA @milwinka děkuji za odpovědi :) budu si muset hledat novou práci ale s tím nemám problém,přemýšlela jsem že půjdu do lidlu ze začátku,mám to kousek od bydliště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
21.9.18 16:47

@R2 Můžu se zeptat kolik je vaším holkám?Mě volaly teď z poradny stim že ho nevyšetří že je moc malý prý až ve 4letech,jsou mu 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin