Vyvojové srdeční vady

7712
30.12.18 21:46

@Paja 1406 predne je mi to moc lito :,( :hug: sama jsem toto nezazila, ale o miminko jsme prisli v 17tt, ZT - prestalo tlouct srdicko, nezjistili pricinu ani zadnou vadu. Podstoupila jsem vyvolavany porod/potrat. Bylo to strasne psychicky :( pak jsme byli na genetice (oba s manzelem v poradku) a po 3 cyklech jsme se snazili znovu a zadarilo se hned :) mezitim jsem brala listovku, uzivala gynex na srovnani cyklu a podporu poceti a pila kontryhel na rust sliznice. Zda tohle pomohlo, nevim…ale mame doma zdravou pulrocni holcicku :srdce: posilam moc moc sily :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30313
30.12.18 21:58

Ahoj, také je mi líto co vás potkalo. Já jsem si prošla jedno ZT v 9 tt a pak mám po roce syna se srdeční vadou (v těhotenství neobjevená, přišli na ní ve 3 měsících, v 6 na operaci). Za dva roky máme dceru a ta je zdravá, ale v těhotenství si mě víc na kardiu hlídali. Zkus se zeptat např. na FB ve skupině srdíčkáři, tak bude mít možná někdo s touto vadou zkušenost a řekne jak to bylo u nich. Ze skupiny srdíčkářů je nás hodně co mají jedno dítko nemocné a další zdravé, takže jednou vada neznamená všechny děti nemocné. Přeju ať Vám to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
30.12.18 22:15

@Aspera Můžu se zeptat, kde byl syn operovaný? Klidně kdyžtak do SZ. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.12.18 22:24

Ahoj, mrzí mě, co zrovna prožíváš. Byla jsem v hodně podobné situaci, taky mi ve 20tt z ultrazvuku a odběru plodové vody zjistili vrozenou vývojovou vadu srdíčka. Bylo mi řečeno, že bych dítě donosila, ale po porodu by nepřežilo, tak jsme se s manželem rozhodli těhotenství ukončit. Večer jsem nastoupila do nemocnice, vložili mi tyčinky na změkčení čípku, ráno v 8 začali tabletkama vyvolávat porod a za 19 hodin jsem porodila. To se stalo 5/2017. Podstoupili jsem genetická vyšetření, vše bylo v pořádku, prý prostě blbá nahoda. 12/2017 jsem znovu otěhotněla a teď vedle mě v postýlce spí krásná zdravá 3měsíční holčička. A to jsem ještě v 4/2016 prodělala zamlklé těhotenství. Takže to chce jen neztrácet naději, příště bude určitě vše v pořádku. Jednou špatně neznamená vždy špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
30.12.18 22:24

@Ella9 v Motole. Jakmile na to přišla naše doktorka, tak nás poslala na kardio a ti nás pak poslali do Motola, kde si nás hlídají dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.12.18 22:28

@Aspera muzi se zeptat na srdeční vadu? Také mám syna po operaci srdeční vady. Do SZ klidně. U nás FT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
30.12.18 22:59

Už to bude 6 týdnů od porodu/potratu.. Náš :andel: měl také vrozenou srdeční vadu a vážnou.. byla jsem 23+3..Ale co budu povídat, tohle by neměl nikdo zažít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.12.18 23:45

Je mi to moc líto, řadu nemám. Ať to příště dopadne šťastně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 23:52

Neboj, já vadu srdce mám a jsem v rodině jediná. Prostě hrozně blbá náhoda. Věřím, že u dalšího už vás to nepotká

• Citovat
  • Upravit
648
31.12.18 00:00

Už je to 7 let, maličké zjistili mozaiku na 22 chromozomu a srdeční vadu - falotovu tetralogii. Rozhodli jsme se pro ukončení ve 20 týdnu z důvodu te mozaiky, pokud by měla jen tu srdeční vadu, tak ta se dala hezky operovat buď hned po porodu, nebo v 1.roce v Motole.. U nás se nejednalo o dědičnou vadu, ale o náhodu bez zvýšeného rizika opakování. Porod / potrat už byl tady popsán, držím palce ať vše dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.18 00:11

@lucielorenc A hrozil vám DiGeorgeuv syndrom? Syn má FT, operace dříve než v půl roce. No, ona ta vada a zřejmě porod a operace způsobila poškození mozku bohužel. Můžu se zeptat, jak na to přišli? U nás se na to na běžném utz neprislo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
31.12.18 00:22

@g.sandova při odběru krve v 16 týdnu nám vyšly špatně výsledky a tak jsem šla na odběr plodovky, která původní výsledky nepotvrdila, ale prokázala se tam mozaika na 22 chromozomu. S touto vadou bylo jen pár lidí na světě, ale u mozaiky je to o tom, že se vada může, ale i nemusí projevit. Proto nás poslali na podrobný ultrazvuk, na kterém bylo všechno dobré a pak ještě na FECHO srdce, které ukázalo bohužel FT. Doktor dlouho srdce prohlížel a už to chtěl ukončit s tím, že je vše v pořádku a najednou se vada ukázala, konzultoval to i s primářem a druhý den jsem šla znovu na kontrolní FECHO a bylo to tam. Spojením vady srdce a mozaiky bohužel nikdo nedokázal říct co se může stát a o jak velké postižení by se mohlo, ale i nemuselo jednat, do hlavy bohužel miminku nikdo nevidí. Pitva pak prokázala velkou srdeční vadu. Bylo to velice náročné období, ale čas zahojí všechny rány. Teď už mám dvě zdravé děti a jsem nejšťastnější máma :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.18 08:29
@g.sandova píše:
@lucielorenc A hrozil vám DiGeorgeuv syndrom? Syn má FT, operace dříve než v půl roce. No, ona ta vada a zřejmě porod a operace způsobila poškození mozku bohužel. Můžu se zeptat, jak na to přišli? U nás se na to na běžném utz neprislo

Nelam si hlavu nad tím, že se na to nepřišlo dřív, při utz.
Znám z Motola případ, kdy na utz Dr. nepoznal ani to, že dítě má pouze polovinu srdce (podle dr. v Motole to bylo poznat uz v 10 tt- podle fotek, co jim pak ukázala maminka). Přišlo se na to až po porodu, kdy dítě zkolabovalo.
Mám také dítě s VVV srdce. To pro změnu podědilo po tatínkovi nedědičnou vadu + nějaké „bonusy“. Už jsem se s tím smířila. Prostě příroda to tak chtěla, život jde dál, stejně s tím nic nenadělám.
Ještě odledně těch vad všeobecně. Na stránkách kardiocentra v Motole o tom mají dost podrobné a podle mne laické veřejnosti srozumitelně povídání. Takovou " brožurku" pro rodiče. Zkusím dohledat a dát sem odkaz…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.12.18 08:33
  • Citovat
  • Upravit
692
31.12.18 11:15

detske srdicka operuje pouze Motol.
my mame rocniho syna.. dg. aortalni stenoza.. cekamena operaci.
zjistene ve 22 tt.
mame jeste jednu vvv… pouze jednu ledvinu.
hrozne jsme se bali genetiky.. nastesti
ma " pouze" tyto dve vady
byly jste na prenat. kardiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty