Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Monny89 píše:majsinka píše:mě zabral hned.. po půl minutě už jsem chtěla letět na záchod… ale sestra mě držela a říká, musíte vydržet 10minutBabe007 píše:a to se pak vyplati
ahoj holky, doktoři z www.porodnice.cz doporučují klystýr, protože ten Yal gel někomu bohužel zabere až při porodu nebo po něm![]()
a to ses nechala udrzet? hihi ![]()
já bych taky byla spíš pro klystýr…myslela jsem si, kdoví, co to bude, jestli se nepos… při tom a vpohodě, za chvíli jsem letěla na záchod a snad do 10 minut jsem už neměla co ,,srát,, a vpohodě
majsinka píše:Monny89 píše:a to ses nechala udrzet? hihimajsinka píše:mě zabral hned.. po půl minutě už jsem chtěla letět na záchod… ale sestra mě držela a říká, musíte vydržet 10minutBabe007 píše:a to se pak vyplati
ahoj holky, doktoři z www.porodnice.cz doporučují klystýr, protože ten Yal gel někomu bohužel zabere až při porodu nebo po něm![]()
No, musela jsem… 10minut jsem stepovala po pokoji sem a tam a rudla v obličeji až se manžel smál… ale stejně mi to k ničemu nepomohlo, když jsem měla 12hodin na to císaře viď ![]()
Já zažila klystýr dva dny po sobě… poprvé my ho PA dala a řekla, že to mám v sobě udržet co nejdýl a že mám u toho chodit…
nevydržela jsem ani minutu… a druhý den jsem se ptala jiné PA jestli mám po klystýru chodit a ona se smála a říkla, že nechápe jak by chtěl někdo v sobě při chůzi tu vodu udržet
… a klystýr jako takový mi nevadil vůbec…
Xhnip píše:
Já zažila klystýr dva dny po sobě… poprvé my ho PA dala a řekla, že to mám v sobě udržet co nejdýl a že mám u toho chodit…nevydržela jsem ani minutu… a druhý den jsem se ptala jiné PA jestli mám po klystýru chodit a ona se smála a říkla, že nechápe jak by chtěl někdo v sobě při chůzi tu vodu udržet
… a klystýr jako takový mi nevadil vůbec…
tak ono se říká, že by jsi to měla rozchodit, ikdyž mě to teda taky nepomohlo a moje ,,chození,, bylo to, že jsem letěla na záchod
![]()
Holky, tak já ani nevím, jak dlouho jsem to v sobě po klystýru udržela, ale deset minut určitě ne!!!Nejhorší bylo, že to ze mě lítalo horem, spodem. Ještě , že bylo naproti míse umyvadlo!!
Teď se tomu musím smát, když si vzpomenu, jakej na mě musel být pohled!!!!!!
![]()
já mám taky pěkný vzpomínky na klystýr,sestři mi natočila budík a řekla,že dřív ne!!netušila jsem ,co to obsahuje
..ještě před klystýrem jsem byla na záchudku a tam nápis,,umyjte si po sobě záchod"milion vykřičníků,jsem si říkala,co za prasata ženský jsou v nemocnici,když jim toto personál musí psát a po klystýrku už jsem věděla a byla jsem šťastná za velké okno,které tam bylo,musela jsem ho otevřít dokořán ![]()
tak to jsou teda zážitky
já oproti vám teda byla na wc jen jednou, pak jsem si myslela, že už není potřeba, že ze mě už všechno vyšlo a jak jsem se vrátila na pokoj, tak jsem letěla znova a pak už to tedy opravdu vše bylo…
Xhnip:tak hlavně, že jsme se ,,procházeli,,
![]()
teda jak vidim tak se mam na co tesit
jen aby se uz raubir konecne uracil ven…nehcat se prenaset by se mi taky libilo ![]()
Mám zkušenost se spontánním (jako prvorodička) a vyvolaným porodem a za mě mnohem lepší vyvolaný porod. Ovšem já měla porodní cesty úplně připravené (stačila půlka tablety) a po dvou hodinách bolestí epidurál…jinak bych to nedala. Je fakt, že bolesti na rozdíl od spontánního porodu jsou hned tak intenzivní a nepolevující, že jsem občas lapala po dechu
) první porod trval 12 hodin od začátku kontrakcí, z toho 2.doba 1,5 ho, druhý, vyvolaný porod 4 hodiny (20 min tlačení). Je to o hodně faktorech, řekla bych, nejvíc záleží stejně na psychice a taky zkušenosti personálu…
Vidi2 píše:
Mám zkušenost se spontánním (jako prvorodička) a vyvolaným porodem a za mě mnohem lepší vyvolaný porod. Ovšem já měla porodní cesty úplně připravené (stačila půlka tablety) a po dvou hodinách bolestí epidurál…jinak bych to nedala. Je fakt, že bolesti na rozdíl od spontánního porodu jsou hned tak intenzivní a nepolevující, že jsem občas lapala po dechu) první porod trval 12 hodin od začátku kontrakcí, z toho 2.doba 1,5 ho, druhý, vyvolaný porod 4 hodiny (20 min tlačení). Je to o hodně faktorech, řekla bych, nejvíc záleží stejně na psychice a taky zkušenosti personálu…
me bylo v sobotu receno, ze lepsi a min bolestivy je vyvolany porod…tak nevim..
Ahoj všem,
ráda bych se přidala do diskuse. Já mám za sebou vyvolávaný porod. Malý měl odhad 4.20 kg. Problém byl, že jsem neměla vůbec otevřené a připravené porodní cesty, neotvírala jsem se, nic nepomáhalo. Kontrakce byly silné a byla jsem vděčná za epidurál. Nakonec jsem zkončila akutním císařským řezem. Malý měl 4.250 a 54 cm. Teď čekám holčičku, na začátku 36. týdne ji naměřili 4 kila a ve čtvrtek mě čeká další kontrola, to už bude víc jak přes 4 a půl kila. Doktor zkoušel, že mě budou přeměřovat jestli vyvolávat a nebo císař. Vyvolání odmítnu a to hlavně proto, že nemám ani zkrácený čípek a pak vyvolávání nezabírá a je na dlouho. Tak snad to dopadne dobře. Pomáhá to že sebe vypsat, každý týden mě připravují na porod a pak to zad posunou, s takovou porodím malého sloníka:-)))
A ještě ke klystýru, tak nebyla to žádná hrůza, jen mi spustil kontrakce naplno. Daleko horší bylo, když jsem byla otevřená na jeden prst a píchali mi plodovou vodu, málem jsem PA odkopla, ale ona za to fakt nemohla, dělali co mohli, ale když mimčo nechce, tak s ním prostě nehnou:-)))
zuzkamar píše:
Ahoj všem,
ráda bych se přidala do diskuse. Já mám za sebou vyvolávaný porod. Malý měl odhad 4.20 kg. Problém byl, že jsem neměla vůbec otevřené a připravené porodní cesty, neotvírala jsem se, nic nepomáhalo. Kontrakce byly silné a byla jsem vděčná za epidurál. Nakonec jsem zkončila akutním císařským řezem. Malý měl 4.250 a 54 cm. Teď čekám holčičku, na začátku 36. týdne ji naměřili 4 kila a ve čtvrtek mě čeká další kontrola, to už bude víc jak přes 4 a půl kila. Doktor zkoušel, že mě budou přeměřovat jestli vyvolávat a nebo císař. Vyvolání odmítnu a to hlavně proto, že nemám ani zkrácený čípek a pak vyvolávání nezabírá a je na dlouho. Tak snad to dopadne dobře. Pomáhá to že sebe vypsat, každý týden mě připravují na porod a pak to zad posunou, s takovou porodím malého sloníka:-)))
A ještě ke klystýru, tak nebyla to žádná hrůza, jen mi spustil kontrakce naplno. Daleko horší bylo, když jsem byla otevřená na jeden prst a píchali mi plodovou vodu, málem jsem PA odkopla, ale ona za to fakt nemohla, dělali co mohli, ale když mimčo nechce, tak s ním prostě nehnou:-)))
ja mam obdobny problem…telo pripraveno, malej ve spravne poloze, uz jsem prenasejici ale porad ne a ne se otevrit…a to uz jsme na to zkouseli vsechno :/