Vyvoláni porodu v 40+4tt

Anonymní
17.7.20 12:42

Vyvoláni porodu v 40+4tt

Ahoj, v úterý jdu na kontrolu do porodnice. Hned za týden od kontroly musí přítel bohužel pracovně odjet. Ale chtěl by moc být u porodu a mimiska vidět. Myslíte že kdybych v porodnici požádala že pokud do toho pondělí 27.7 neporodím sama, tak mi porod vyvolají? V to pondělí bych byla 40+4tt.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41581
17.7.20 13:00
@Anonymní píše:
Ahoj, v úterý jdu na kontrolu do porodnice. Hned za týden od kontroly musí přítel bohužel pracovně odjet. Ale chtěl by moc být u porodu a mimiska vidět. Myslíte že kdybych v porodnici požádala že pokud do toho pondělí 27.7 neporodím sama, tak mi porod vyvolají? V to pondělí bych byla 40+4tt.

oni to plánují dopředu a někde ani nevyvolávají každý den. Takže se s nima pokus domluvit co nejdřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36324
17.7.20 13:00

Si blázen. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
17.7.20 13:01

Dobrovolně bych si porod nenechala vyvolat, jen z lékařské indikace. Bolí to o hodně víc… může to skočit cs. Sestra po prvním vyvolávaném porodu nechtěla o dalším dítěti ani slyšet. A mě vystrašila děsně. Až za 4 roky se nechala přemluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
17.7.20 13:09

@řehořice S přenášením a kor po termínu porodu je ale spojené vyšší riziko nitroděložního úmrtí dítěte, který se udusí, protože ho neutáhne placenta, která samozřejmě ma nějakou životnost. Mezi námi matkami, co porodily mrtvé dítě, takových případu máme spousty. Já si 100000× raději nechám vyvolat porod i přes veškerou bolest (sama jsem měla vyvolavany porod), než abych podstupovala to riziko, ze půjdu s porodnice na pohřební službu a řešit kremaci. Protože to je nesrovnatelně vyšší bolest než porod, byť vyvolavany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.7.20 13:24

@Danuska89 Chápu, že to se svými zkušenostmi vidíš takhle, jenže pouhé 4 dny po termínu to opravdu není přenášení, protože to dítě klidně může být reálně mladší. Přenášení je od 42. tt., po tom uměle stanoveném datu je to jen tzv. „potermínové“, kdy mezi 40. a 42. je to taková šedá zóna. Riziko komplikací zásadně roste až poté, proto se běžně k vyvolání nepřistupuje před ukončeným 41. týdnem, pokud není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3463
17.7.20 13:31
@Anonymní píše:

Nechala bych to na lékaři. Oni vědí nejlépe co dělat. Nikdy jsem neslyšela, že by na žádost vyvolávaly. Vždy k tomu musí být lékařská indikace. Jinak tedy nemám pocit, že by vyvolávaný porod nějak extra bolel. Já ho vyvolávaný měla a mám na něj krásné vzpomínky. A to jsem zcela racionální, žádná bio-zena.

Příspěvek upraven 17.07.20 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
17.7.20 13:31
@Danuska89 píše:
@řehořice S přenášením a kor po termínu porodu je ale spojené vyšší riziko nitroděložního úmrtí dítěte, který se udusí, protože ho neutáhne placenta, která samozřejmě ma nějakou životnost. Mezi námi matkami, co porodily mrtvé dítě, takových případu máme spousty. Já si 100000× raději nechám vyvolat porod i přes veškerou bolest (sama jsem měla vyvolavany porod), než abych podstupovala to riziko, ze půjdu s porodnice na pohřební službu a řešit kremaci. Protože to je nesrovnatelně vyšší bolest než porod, byť vyvolavany.

A proto píšu o lékařské indikaci, ne o přítelově služebce. O té nedokončené studii o přenášení jsem četla. Ale tam šli do extrému a nechávali je zajít za 41+6.

40+4 je 4 dny po termínu, to není žádný extrém. Přítel termín porodu věděl určitě nejméně 6 měsíců. To chce jet na služebku, hned po porodu? To je snad ještě horší než tam nebýt. Každý je v práci nahraditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
17.7.20 17:57

Přítel musí odjet? A proč ho někdo nezastoupí nebo cestu neodloží?
Já bych se rozhodovala podle toho, co mi řekne doktor, a ne podle termínu služební cesty. Ale je to jen můj názor.

• Citovat
  • Upravit
866
17.7.20 18:16

Klidně nech, pokud jsou rozumný a bude to tvoje přání tak by ti měli poradny konzultaci vyhovět. Když už jde si domluvit cs tak proč ne porod? Ale proberu to pořádně s dr. Každý doktor je jiný, někdo chce vyvolávat již ve 40 týdnů a někdo čím dál tim lip.
Hlavně záleží na tvém věku a zdravotním stavu. Mám kamoskou a tě na přání v Praze vyvolali již před 40 týdnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.7.20 20:58

Upřímně vyvoláváný porod jsem zažila a teď u druhého budu dělat všechno proto aby to bylo přirozeně, tím tě nechci nijak odrazovat :-) ale pokud chce být přítel u toho at si to zařídí tohle není něco co jde posunout nebo zažít znovu, ale určitě bych do vyvolavanyho porodu dobrovolně pokud by nebylo jakkoli ohrožené miminko to pak jdou veškeré moje pocity stranou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí