Vyvolaný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
27.2.09 13:36

Ještě jsi se ptala jestli je to bolestivé?Nevím jak to bolí přirozeně,ale byla to docela síla.Hodně jsem byla ve sprše,na baloně mě to teda nepomáhalo vůbec a nejlepší byla vana,ta mě to hodně urychlila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.09 14:11

Ahojky,

taky přidávám svoje.

První porod (2003)- ve 42tt ukončených- 1. tableta při příjmu, pak další tableta za několik hodin a večer ještě další (nevím jestli ten den byli 3 nebo 4 tablety). V noci mi pak začali větší bolesti, ale nikdo mi nechtěl nic dát (aby se to prý nezastavilo). No bolelo to, tak jsem chtěla něco od bolesti. :oops:
Ráno mi pak ještě dali jednu (asi v 7) a pak v 11 mi píchli vodu, ale to už bylo fakt nesnesitelná bolest (teda oproti těm dalším porodům).
No ale vydržela jsem a malý se konečně po 1,5 dni narodil.A nebyl nijak moc velký (3600g a 50cm)

Takže u mě trval první vyvolávaný porod 1,5 dne. A celkem bylo potřeba asi 4-5 tabletek (přesně už si fakt nepamatuji). A trvalo to tak dlouho proto, že jsem se nemohla otevřít, jinak děloha pracovala až moc říkali. Bolesti jsem měla pořád- dle kardiotokografu jsem měla prostě jeden velký dloooouhý kopec a po nějakých asi minutách vždy jen trošku dolů, ale né úplně. takže jsem vlastně ani neměla období mezi stahy, abych si odpočinula…

Druhý také vyvolávaný porod (3,5 roku po prvním a v jiné porodnici).
Ráno v 8:15 první tableta a pěkně se to začalo rozjíždět. Pěkně jsem se otevírala, stahy byli také jako podle knížky......a malý byl po 6 hodinách od podání první (a tentokát jedinné) tabletky venku. :D A to byl větší než první (3800g a 50cm).

No a třetího vyvolání jsem se nedočkala (malá si to vybrala o den dřív- měla jsem nástup 11.9. a malé se zachtělo 10.9.) Asi se nechtěla narodit na 11.září, kdy si všichni připomínají teroristické útoky na dvojčata (v USA).
Ale upřímně- po tom, co jsem si u ní zkusila, tak bych volila (pokud by to šlo) znovu vyvolávačku. Byla rychlá a tím pádem jsem také rychle zapoměla na tu bolest.
Takže dnes říkám, že nejhorší můj porod byl ten třetí a první. U druhého to bylo nejlepší a to jsem dokonce hned po porodu říkala, že bych si to šla klidně zopakovat. :D

Tak se hlavně neboj. Ono to přebolí. Tolik žen už rodilo a některé i víckrát. Takže zase tak hrozné to není. I když se to třeba zpočátku zdá. Brzy se na to zapomene.

Hodně hlavně zdravíčka a sil přeje všem Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
27.2.09 14:48

Ahoj. Taky jsem měla porod vyvolávaný ve 41tt. V 8h ráno mi zavedli první tabletku, dali klistýr a kontrakce se rozjeli okamžitě v kuse, bez přestávek, nestíhala jsem se ani nadechnout… Po dvou šílených hodinách (myslela jsem si, že byly šílené :) ) jsem šla na kontrolu a zjistilo se, že posun ani o milimetr. Tak šup druhá tabletka - její zavedení už bolestivé bylo a dost, ale co přišlo potom jsem si nedokázala ani představit… Hnus :?
Opět kontrakce v kuse bez přestávky, ale o 100% bolestivější… (bez epi bych asi umřela :) ) Po dalších třech hodinách byla malá na světě…
Přeji ti, aby jsi porodila přirozeně a hlavně rychle a co nejméně bolestivě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
27.2.09 14:54

ahojky, tak já měla také vyvolávaný porod. Protože mi praskla voda moc brzy ( už 32. týden) a dva dny mě udržovali na kapačkách, aby mi stihli napíchat injekce kvůli dozrání plic. Pak mi po poslední injekci v 10 dopoledne zavedli tabletu, propíchli vak plodových blan (to zabolelo hodně) začala jsem mít bolesti během čtvrt hodiny a spíš bych řekla takové, že jedna kontrakce odezněla a přišla další…jen chvilkama jsem je měla po minutě, dvou…nepravidelně, ale hodně časté a v půl páté se malá narodila :-).
Držím palečky a hodně štěstí :-). papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
11.3.09 22:52

Ahoj,
tak já měla také vyvolávaný porod kvůli těhu cukrovce ve 39tt. V sedm mi zavedli 1 tabletu a já nic jen takové slabé bolesti jako při MS. Tak mi v 8 zavedli další (zavádění mě teda dost bolelo ale to jsem ještě nevěděla co je opravdu bolest :D )
A pak to začalo. Pořád jsem pendlovala mezi monitorem a sprchou kde jsem měla balon. To jediný mi pomáhalo.
Po asi dvou hodinách mi píchli vodu a zavedli další tabletu.
Pak už jsem se začala docela rychle otvírat a měla dost silné stahy.
Nevím proč ale pořád se mi chtělo strašně spát tak mi museli dávát kyslíkovou masku
Ve 13:00 byl malý na světě.
Měla jsem to na prvorodičku docela dost rychlý ale žádná sranda to teda nebyla. 8O
Na porodním sále jsem manželovi říkala že budeme mít jedináčka ale opravdu se na to docela dost rychle zapomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
11.3.09 23:12

Ahoj.
První porod - vyvolávaný 41+ 3 tuším. V 7.15 mi zavedli tabletu, to bylo nic moc. Za pár minut nastoupily kontrakce, od začátku hodně silné, malá se narodila ve 14,42.

Druhý porod byl přirozený 39+2 - a to byla procházka růžovým :,-(em, opravdu téměř bezbolestný.

Vůbec se toho ale neboj, kdysi na nějakém kurzu nám porodní asistentka říkala, že během porodu je ženská v takovým jakože rauši, změněný stav vědomí tomu říkala - a je to fakt. Jak se to rozjede (jakýmkoliv způsobem - uměle nebo přirozeně), tak to jde potom všechno jaksi kolem tebe, bolest je blbá, ale netrvá věčně - a HLAVNĚ - narozdíl třeba od bolesti u zubaře - na konci tohohle maratonu zažiješ ten nejkrásnější pocit a budeš na sebe strašně moc hrdá, co že jsi to dokázala!! Držím pěsti, dobře to dopadne, neboj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.3.09 20:42

Mě ho vyvolávali 2×, zavedli mi tabletku,a nic , tak druhý den nanovo , ráno v 8 mi zavedli tabletku, a stále se nic nedělo , ale mám takový pocit , že když mi dali klystýr , tak se to rozjelo , a musim říct , že to bylo fakt šíííílený , pomáhalo mi hopsání na míči a horká sprcha, taky jsem tam pár hodin strávila :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.3.09 20:44

Jinak říká se , že vyvolávaný porod je víc bolestivější , než normální , ale to nemůžu posoudit , rodila jsem poprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.3.09 22:55

Lakai
je to hodně indivuduální. Mě strčili kolem 20h tabletu, pak mi dali jakousi inejekci „pravdy“, která buď se to rozjede nebo zastaví. U mě se to rozjelo a kolem 22h porodní bolesti (nahřejvání kříže, vana), pak na sál, monitor, malej byl mohutnej, takže neprošel a asi kolem 8h ranní mi ho vyndali císařem a to mi asi kolem 3h ranní dali kapačku,aby mi více kontraktovala děloha.
Každá to máme jiné. A hlavně v každé porodnici jsou jiné metody vyvolávání.
Neměj strach.
Já ve vyvolávání porodu viděla pozitivum to, že mimísek bude na světě a také, že budu míst jistou postel v porodnici, kde jsem chtěla rodit (přeci jen v dnešní přeplněnosti jsem se díky jistotě mýti postel dost psychicky uklidnila)
Drž se
 Yv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí