Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@annlady píše:
Podle mnoha názorů magorů, šarlatánů a pomatenců. Člověk v tomhle stavu potřebuje plnohodnotné a dobře stravitelné jídlo s kvalitními bílkovinami.
Ale no tak. Zato chemicke nutridrinky jsou super, vid.
Kvalitni bilkoviny jde krasne ziskat i bez masa.
100 gramu masa ma 19-20 g bilkovin.
100 g konopneho seminka ma 20-34 g bilkovin.
Napriklad.
@Lucie_Sx píše:
Kvalitni bilkoviny jde krasne ziskat i bez masa.100 gramu masa ma 19-20 g bilkovin.
Napriklad.
A jak aminokyselinově kompletní je bílkovina konopného semínka?
A kde přesně píšu, že „nutridrinky“ jsou super? Můžeš mi to v mém původním příspěvku vytučnit?
@annlady píše:
A jak aminokyselinově kompletní je bílkovina konopného semínka?
A kde přesně píšu, že „nutridrinky“ jsou super? Můžeš mi to v mém původním příspěvku vytučnit?
Bilkovina konopneho seminka ma komplet potrebne aminokyseliny.
Nepises. Pises o sarlatanech.
Nutridrinky doporucuji lekari do jednoho. Tak to si nevyberes.
@Lucie_Sx píše:
Kvalitni bilkoviny jde krasne ziskat i bez masa.100 gramu masa ma 19-20 g bilkovin.
Napriklad.
A zkoušela jsi někdy sníst 100 g konopného semínka? ![]()
@inkakřivák píše:
A zkoušela jsi někdy sníst 100 g konopného semínka?
Podle toho co píše, tak si dala i jinou část té rostliny. @Lucie_Sx jak jsi přišla na to že nutridrinky jsou chemické?
@aiwwa píše:
@opinka
Co polívky nebo dětské příkrmy?
Držím palce.
Díky. Vývar zvládá po troškách. Ty dětské příkrmy vyzkoušíme.
@aiwwa píše:tak jako chemické je i to konopné semínko, že…
Podle toho co píše, tak si dala i jinou část té rostliny. @Lucie_Sx jak jsi přišla na to že nutridrinky jsou chemické?
@Lucie_Sx píše:
Bilkovina konopneho seminka ma komplet potrebne aminokyseliny.Nepises. Pises o sarlatanech.
Nutridrinky doporucuji lekari do jednoho. Tak to si nevyberes.
Zkusila jsi někdy dostat konopné semínko nebo cokoli podobného v dostatečném množství do člověka, který trpí nechutenstvím a ze všeho je mu zle?
Nutri nápoje (nutridrink je jen jedna z mnoha značek) se vyskytují v mnoha verzích a podobách, ta klasická je dost děsná, o tom žádná, ale existují i „džusové“, které sice nemají kompletní skladbu živin, ale jsou výrazně poživatelnější.
@opinka ještě mě napadl bkomplex, ten podporuje chuť k jídlu.
@opinka píše:
Díky. Vývar zvládá po troškách. Ty dětské příkrmy vyzkoušíme.
A džusy. A kup i glukopur, na oslazeni třeba čaje.
@inkakřivák píše:
A zkoušela jsi někdy sníst 100 g konopného semínka?
Do smoothie v pohode. Je to dobre.
@aiwwa píše:
Je to vysoce prumyslove zpracovana strava. Pokud jsou na tom lidi komplet, nedela to nekterym uplne dobre. Ale je to pohodlne.
Kazdopadne ja tenhle pohled na vec nikomu nenutim, at si to udela kazdy po svym.
Jen pisu, jak to vnimam ja.
Holky, samozřejmě by bylo ideální, kdyby měl co nejpřirozenější a vyváženou stravu. Ale teď to prostě není možné, takže zkoušíme kombinace přirozené stravy a výživových doplňků, překlápí se to do kombinace tekuté stravy a výživových doplňků, no a možná to skončí plně nutri-nápoji nebo kapačkou. To se nedá nic dělat, situace je vážná až kritická. Nedostaneme teď do něj ani maso, ani konopné semínko, takže tato diskuse je asi teď bezpředmětná. Ale děkuji i za ni.
Díky všem za doporučení, všechno jsem si prošla, hledám i různě jinde na odbornějších webech, nějaké ty mňamky už jsem si podle různých rad dnes objednala a studuju dál.
K těm nutridrinkům, mají příchuť i chladivé ovoce, to je s mátou a není to tak sladké, ale je tam přidaný i nějaký rybí extrakt, takže je to zase cítit rybinou. Ty nutridrinky jsem ale taky nedávala, je to fakt hnus. Zkusila bych normální jídlo třeba rozmixovat do hladka. To by mohlo pomoct, prostě jako miminkům jak se zavádí příkrmy. Nebo jak už tu padlo, hotové příkrmy, ale ty jsou nic moc, takže je to o vyzkoušení, které by tvému příbuznému chutnalo