Výživné ve prospěch otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5073
23.12.14 22:50
@terinka4444 píše:
no a je fér, že matka požaduje 16.000 výživné na dítě, které má ve střídavce?

No není, ale mně se nelíbí to doplacení zpětně co požaduje otec. Matka je samozřejmě také kapitola sama pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
23.12.14 22:53

Tyhle spekulace jsou mimo. Co otec do dítěte investoval mimo rozsudkem danou péči, jeho věc. Zpětné vyplacení výživného se týká jiných případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.14 22:54
@AndilekOli píše:
No není, ale mně se nelíbí to doplacení zpětně co požaduje otec. Matka je samozřejmě také kapitola sama pro sebe.

a mezi tou vší jejich vzájemnou „láskou“ je dítě ve střídavce, to je značka ideál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
23.12.14 22:56
@terinka4444 píše:
a mezi tou vší jejich vzájemnou „láskou“ je dítě ve střídavce, to je značka ideál

Chudák dítě, já bych dávala střídavku jen tam, kde jsou expartneři schopní zajít spolu na kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.14 23:15
@blecha72 píše:
Tyhle spekulace jsou mimo. Co otec do dítěte investoval mimo rozsudkem danou péči, jeho věc. Zpětné vyplacení výživného se týká jiných případů.

Na to by otec řekl, že by soudy neměly vůbec určovat výživné otcům, pokud matka sama chce dítě do své péče. Je to přece její věc, co do dítěte investuje, ne?

Otec to právě opírá o to, že matka taky chtěla výživné na péči, když dítě do péče chtěla dobrovolně a proti vůli otce. Takže i otec se dobrovolně stará a chce prostředky na péči od matky stejně jako matka měla na svou dobrovolnou péči od otce, když mu soud veškeré peníze na děti nechal posílat matce a jemu nezbylo na péči nic.
Je to případ střídavky, kterou soud nařídil proti vůli matky i otce. V praxi je dítě v pohodě, ale domlouvání rodičů nefunguje vůbec, oba jsou vynervovaný.

• Citovat
  • Upravit
11565
24.12.14 01:35

No aby nebyli vynervovaný, když jsou tak pošahaný a neumí se domluvit.

Ale stejně jsem se furt nedozvěděla, proč by měla matka dostávat 8k měsíčně, když o dítě nově pečují ve střídavce napůl (a jak se zde zmiňovalo, životní úroveň mají podobnou).

(Jen teda nevím, jestli se ptám správného anonyma.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.14 08:30
@Slečna Ferka píše:

Ale stejně jsem se furt nedozvěděla, proč by měla matka dostávat 8k měsíčně, když o dítě nově pečují ve střídavce napůl (a jak se zde zmiňovalo, životní úroveň mají podobnou).

Oba jsme vynervovaný dost, je to jen jeden z mnoha sporů, které máme. Dohoda nejde a nejde.
Matka opírá svůj nárok o to, že takto bylo výživné dosud stanoveno, soud to tak odsouhlasil a najednou, bez faktické změny financování výživné změnil tak, že matka měsíčně přichází o těch 8.000 Kč. Takže žádná předvídatelnost, naprosto svévolná manipulace s výživným bez opory v reálném stavu financování - nedošlo k takové změně faktických poměrů, která by zakládala tak výraznou změnu výživného.

• Citovat
  • Upravit
66816
24.12.14 08:34
@Anonymní píše:
Na to by otec řekl, že by soudy neměly vůbec určovat výživné otcům, pokud matka sama chce dítě do své péče. Je to přece její věc, co do dítěte investuje, ne?Otec to právě opírá o to, že matka taky chtěla výživné na péči, když dítě do péče chtěla dobrovolně a proti vůli otce. Takže i otec se dobrovolně stará a chce prostředky na péči od matky stejně jako matka měla na svou dobrovolnou péči od otce, když mu soud veškeré peníze na děti nechal posílat matce a jemu nezbylo na péči nic.
Je to případ střídavky, kterou soud nařídil proti vůli matky i otce. V praxi je dítě v pohodě, ale domlouvání rodičů nefunguje vůbec, oba jsou vynervovaný.

Otec je povinen platit výživné stanovené soudem, že přispívá na péči více, je jen jeho dobrá vůle. Myslet si můžete, co chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
24.12.14 09:09
@Anonymní píše:
Oba jsme vynervovaný dost, je to jen jeden z mnoha sporů, které máme. Dohoda nejde a nejde.
Matka opírá svůj nárok o to, že takto bylo výživné dosud stanoveno, soud to tak odsouhlasil a najednou, bez faktické změny financování výživné změnil tak, že matka měsíčně přichází o těch 8.000 Kč. Takže žádná předvídatelnost, naprosto svévolná manipulace s výživným bez opory v reálném stavu financování - nedošlo k takové změně faktických poměrů, která by zakládala tak výraznou změnu výživného.

Ale tobě jde jen o ty peníze, jestliže předpokládám, že otci vyměřil soud výživné v takovém rozsahu jaký píšeš a máte stejnou životní úroveň, tak máte oba dost vysoké příjmy na to, aby jsi to zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
24.12.14 09:10

Pro zakladatele - mě by zajímalo jak může soud z průměrné životní úrovně stanovit výživné 16 tisíc. Tady by to asi chtělo nadefinovat průměrnou životní úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.12.14 09:12
@Anonymní píše:

Jo, změna je život. Teď máte střídavku, a to, že něco nějak zvykově fungovalo, není záruka, že to tak bude nafurt - nechápu, že někdo je s to takovou věc hnát k ÚS.

A teda formulace „matka měsíčně přichází o těch 8.000 Kč“ mě přesvědčuje o tom, že tady jde víc o prachy a „předvídatelnost“ pro matku než pro dítě :( O dítěti a jeho potřebách jsem zase neslyšela ani slovo. Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
24.12.14 09:14

@Slečna Ferka Mně to připadá o penězích z obou stran - smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.12.14 10:44
@Slečna Ferka píše:

a to jsi nepochopila, nebo respektive já to pochopila tak, že doteď dostávala 16000 a teď bude dostávat jen 8000 tak vyšiluje. Ne, že nebude dostávat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.12.14 10:46
@AndilekOli píše:
@Slečna Ferka Mně to připadá o penězích z obou stran - smutné.

otcovi, který má vyměřené alimenty ve výši 16000, přestože má dítě před tím jen o tři dny méně, teď už ve střídavce, tak tomu se vůbec nedivím že se cuká. Snížili mu to na polovinu, takže přestože má střídavku, bude nadále platit 8000 a matce se to nelíbí, chce svých 16000. Nedivím se mu, že kolem sebe hodlá kopat a snaží se jí trochu srazit hřebínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
24.12.14 11:47
@terinka4444 píše:
otcovi, který má vyměřené alimenty ve výši 16000, přestože má dítě před tím jen o tři dny méně, teď už ve střídavce, tak tomu se vůbec nedivím že se cuká. Snížili mu to na polovinu, takže přestože má střídavku, bude nadále platit 8000 a matce se to nelíbí, chce svých 16000. Nedivím se mu, že kolem sebe hodlá kopat a snaží se jí trochu srazit hřebínek.

Mně to nesedí k tomu, že píše, že má průměrný příjem (hned ze začátku). Z toho se 16 tisíc nevyměřuje. Ono i při střídavé se alimenty vyměří a v případě, že rodiče mají velmi rozdílné příjmy to může dělat rozdíl i několik tisíc :nevim: Já být otcem tak jsem ráda, že mám dítě ve střídavé a nedělám vlny - stejně to nakonec odnese to dítě. O matce radši ani nemluvím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna