Ovlivňuje strava v těhotenství váhu miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
759
1.11.18 08:15

To snad ne! Co to je za doktora, nemel to byt vtip? Ja jsem jedla celkem prasarny v obou tehu a deti 3,6 a3,5. Kamaradka co nejjedla skoro nic, jak ji bylo spatne a hlidala se ultra, jedla samou zeleninu, ovoce, orechy a mela dite 4,2 a to za cele tehu pribrala 8kg, nemyslim si ze se da dite vyzrat, vyzrat se muze akorat maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24278
1.11.18 08:16

Doktor se neuměl chovat :cert: , žádná empatie, nic. První těhotenství jsem jedla asi tak jak ty, vyloženě zdravě ne, ale žádné prasárny taky ne. Dcera měla 3,25 kg, u druhého těhotenství jsem už byla více unavená, bylo mě více blbě, dostala jsem léky na udržení a vyloženě jsem se díky těm lékům rozjedla a prasila. Syn měl 2,8 kg, ale narodil se o necelých 14 dní dříve. Takže myslím si, že dítě v tělě ženy se vyžrat nemůže, pokud je žena zdravá a její tělo funguje dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.11.18 08:19

Dítě se může „vyžrat“, pokud matka trpí nekompenzovanou těhotenskou cukrovkou.
Nicméně já jedla v těhotenství zdravě, těhotenství bez komplikací a měla jsem donošené děti s váhou 2,67 kg a 2,37 kg. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
1.11.18 08:21
@Anonymní píše:
Bylo to v Horovicich. :(

De.il to byl, pardon. Takhle před porodem vychylovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.18 08:22

Nemela sem ani cukrovku a vitaminy sem nejedla protoze sem to taky slysela ze ovlivnuji vahu. Tak holky dekuju. Dost me to pred tim porodem zasahlo a prave to mam v sobe jeste ted. Ttak uz je mi to jasnejsi. I kdyz horsi byl porod,ale to uz je na jine tema :)

• Citovat
  • Upravit
4228
1.11.18 08:24

Při synovi jsem měla sice těhu cukrovku, ale dobře kompenzovanou dietou. Měla jsem hodně plodovky a syn byl odhadem větší, tak mi vyvolali porod týden před termínem. Syn měl 3.90kg. Když jsem porodila placentu, tak doktorka uznale prohlásila, jaká je tam krásná žíla, že byl malej super živenej. No, rodit v termínu, nebo po, tak už bych to asi přirozeně nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
1.11.18 08:34

Rekla bych, ze pan doktor si myslel, ze bude vtipnej. Kdyby se dalo mimino v břiše vykrmit, moje by melo urcite aspon osm kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
1.11.18 08:36

Ježiš, co to bylo za neempatickýho v*la s prominutím? 8o :roll: Já v těhotenství (šlo teda o dvojčata) přibrala 20 kg a to jsem rodila 7týdnů před termínem. Jedla jsem fakt hodně, občas i nějakou tu prasárničku. Děti měly dohromady 3,5 kilo :mrgreen: Váhově dle tabulek byly jako o týden menší.
Kolegyně v práci celé těhotenství doslova prožrala, fakt jsme až zírali, co se do ní vejde. Přibrala 10 kilo a porodila normální 3,3 kilové dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
1.11.18 08:38

Nemyslím si, že se dá miminko vyžrat. Já fungovala na ovoci, polívkách a čokoládě, pravidelně jsem jedla i těhotenské vitamíny a holky měly 3100g a 3400g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
1.11.18 08:43

Taky si říkám jestli to nebyl spis vtip… taky jsem rodila v Hořovicích, mě celou dobu taky strasili jaký to bude macek… a s velkou hlavou, tomu jsem se smála, protože můj chlap má hlavu jak medicinbal, tak jsem si říkala, ze se bude dobre rodit vaginalne :lol: doktoři na kontrolách se těšili co z toho bude a světě div se, narodilo se mi normální mimino s vahou 3400g, ale je pravda, ze sama hlava snad musela mít 1,5 kg :mrgreen: teď na 4M prohlídce měl obvod hlavy 44cm :lol: asi to bude myslitel… hod to za hlavu, já se stravovala v těhotenství normálně a strašně jsem ujížděla na zmrzlinach, kterou jsem musela mít denně a nepřijde mi, ze by porodní váha byla nějaká brutální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
1.11.18 08:49

s první a druhou jsem přibrala stejně, kolem 14kg a byl mezi nima půl kila rozdíl, se třetí jsem přibrala mnohem víc, přes dvacet a byla nejmenší, se čtvrtou taky přes dvacet a byla o kilo větší než čtvrtá, takže doktor kecááá 8)
@Tableta pomeranč sypaný kakaem????? :mrgreen: to musí být dobrota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.11.18 08:53

Ne, miminko, si fakt nejde vyžrat. :roll: Doktor je totální ne-empatický hulvát. Váha miminka je multifaktoriální, což znamená, že je to výsledek několika faktorů a dodnes se neví, co je ten hlavní. Obecně se ví, že miminka s vyšší porodní váhou rodí ženy z lepšího sociálního prostředí, ale taky to samozřejmě není vždy. Deti mám tři, vitamíny jsem nebrala ani u jednoho a všechny byly velké. Dvě děti měly přes 4 kg, poslední mělo dokonce rovných 5 kg, ale tam svou roli sehrála cukrovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
1.11.18 08:59

@sinapis.alba taky že je, doporučuju i za netěhotna :palec: Oloupeš pomeranč, každej měsíček ještě rozpůlíš, zasypeš kakaem a jemně, opravdu zlehoulinka, pomačkáš vidličkou. Dobrota! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
1.11.18 09:30

mne prijde, ze se doktor snazil byt vtipný, ale opravdu se nezadarilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
1.11.18 10:28

S cukrovkou jo, ale jinak jde spis o geny. Ja mela 4.2, ale mam 178cm, byla jsem velika uz tehdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí