Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nase dcera ma 9 let! Ve dvou spala sama v pokojiku, ale zacala chodit. Detska dr rekla, ze ji mame prestehovat jeji postel k nam do loznice, ze muze mit nocni mury, ze je mala. Ale ze ma spat na svem, nelozit na letiste.
Ubehlo 7 let, absolutne nechce spat sama, boji se. Kdyz ji donutime spat v pokoji, tak v jednu prijde a jeden z nas jde na jeji, jinak by jsme se nevyspali.
V podstate jsme to vzdali a ona spi na letisti s jednim z nas. Stve nas to oba, ale na druhou stranu si rikam, ze ji to urcite prejde, tak si ji aspon uzijem, dokud je „mala“. Ale soukromi nemame. ![]()
Jinak ja si myslim, ze ty deti to delaj proto, ze cim vetsi dite, tim vic vnima okoli a rozumi tomu, co se muze stat, takze ma strach.
Neco zahlidne v televizi, nejakou bajecnou upoutavku s vrazdama apod
Ve zpravach porad mrtvi a tak… takze dite prirozene zacne pocitovat strach. Samozrejme „kus od kusu“ to ma jinak. ![]()
@Bekyn To hrazení máme sundané a postýlka je přiražená u postele, ale je fakt, že je na té straně kde máme nohy jinak dát nejde. Ale mohla bych se zkusit otočit naopak ať u ní ležím hlavou aspoň ![]()
@ejviska Mě hlavně štve, že jak přeleze k nám tak nespí a dělá strašně dlouho blbosti než usne. Jsme s chlapem ráno dobití na smrt taková noc hrůzy
Jinač mě moc netěší, že je tady možnost, že mě bude mordovat tolik let
jsi mě moc nepotěšila ![]()
@Andriska píše:
@Bekyn To hrazení máme sundané a postýlka je přiražená u postele, ale je fakt, že je na té straně kde máme nohy jinak dát nejde. Ale mohla bych se zkusit otočit naopak ať u ní ležím hlavou aspoň
Zkus
za to nic nedáš, maximálně se zase nevyspíte. Naše malá nám tohle (to skákání co popisuješ) předvedla zatím dvakrát, když v noci nemohla zabrat vzala jsem jí k nám do postele
a je to fakt strašný. Je to vyčerpávající, jelikož ani v noci si neodpočineš…
andriska tak ona uz nejaky rozum ma, takze ja bych asi zkusila se otocit a podat ji jen ruku, kdyz se vzbudi, aby mela kontakt. A donutit ji tam zustat. Proste tady je tvoje a tady nase.
To je dobry, ze tady radim a u nas doma… ![]()
Tak já budu dneska spát opačně a uvidím jak to dopadne a zítra vám dám vědět ![]()
@Andriska Dej vědět. Jsem na to zvědavá
Tak mě ještě napadá, až bude mít tendenci se zvednout a přelézt Tě, jako že jde zase dělat ty svoje vylomeniny, zkus jí prostě položit zpátky na JEJÍ místo… třeba když ji párkrát takhle vrátíš na JEJÍ flek, tak jí dojde, že s maminkou nemá cenu bojovat
no anebo taky ne
jsou to vyčůránci Ti naši prckové ![]()
Tak to bohužel nezabralo. Jak se malá vzbudila tak se hned postavila tak jsem ji vzala a položila zpět, no spíš jsem ji přeprala
bránila se zuby nehty a tak několikrát za sebou a pak jsem to vzdala. Přítel šel na záchod tak za ním vyběhla a brečela, že chce kakao tak jí ho udělal a jak ho vypila tak asi za deset minut usnula tak aspoň, že tak
Asi to budu muset vydržet dokud jí to nepřejde nebo jí prostě nechám spát s náma v lůžku jestli to nepomůže
Taková hodňučké děťátko to bylo a teď mě tak mučí
![]()
@Andriska píše:
Tak to bohužel nezabralo. Jak se malá vzbudila tak se hned postavila tak jsem ji vzala a položila zpět, no spíš jsem ji přepralabránila se zuby nehty a tak několikrát za sebou a pak jsem to vzdala. Přítel šel na záchod tak za ním vyběhla a brečela, že chce kakao tak jí ho udělal a jak ho vypila tak asi za deset minut usnula tak aspoň, že tak
Asi to budu muset vydržet dokud jí to nepřejde nebo jí prostě nechám spát s náma v lůžku jestli to nepomůže
Taková hodňučké děťátko to bylo a teď mě tak mučí
![]()
ach jo
tak co s tím ďáblíkem provedem ![]()
@Andriska píše:
Mě už napadá jedině že ji do kakaa nadrtím prášky na spaní
A co ji strcit v noci flasku, az je vzbuzena? Nebo hrnek s pitim
@Bekyn píše:![]()
![]()
co Ty víš, jak jí přítel připravoval v noci ten nápoj
No to mě nenapadlo se ho budu muset přeptat co to bylo za zázračný drink
![]()
@ejviska píše:
A co ji strcit v noci flasku, az je vzbuzena? Nebo hrnek s pitim
Tak když dostane flašku s kakaem tak to většinou vypije a jede dál
A nějaký čaj nebo něco jiného na pití nechce to jsem zkoušela. Tady je každá rada drahá ![]()