Vzdor u 16měsíční dcerky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
746
19.10.13 14:14

A hlavně jí teď rostou špičáky a stoličky, tak v noci skoro nespí tak to je taky sranda pak mít přes den trpělivost :zed: Tatínek je nervák, jen by na ní řval, tak od toho pomoc radši nechci. Naopak od něj odcházíme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
19.10.13 14:45

@rozinka7 Četla jsem jen zacatek diskuze. Muže jít o pokles horciku. Můžeš zkusit dat magnesii lactiti (2 tabl denne, aspon 2 dny) Rozpustim v malinkem množství v odmerce od sirupu a natahnu strikackou a po jídle (snidane, obed) dam na polknutí do pusinky. Pokud se agresivita zmirní, je jasné, ze ji chyběl hořčík.
Pokud vyzkousis, prosím Tě, pokud by Tě to neobtěžovalo, napiš mi, co se dělo. I třeba pokud by se nedělo nic.
Jak uz někdo radil: určitě odvést pozornost, plácání po ruckach situaci zhoršuje. Držím palce. Jo, magnesii lactiti dej i sobe, aspoň 4 tabl. budes mít v zátěžových situacích větší klid a nadhled. Vím, o čem mluvím.
Pokles horciku, pokud jej cilene jinak nedoplnujeme, muže nastat po nemoci, po očkováni, pri nejakem skrytem stresu (dite citi, ze Te mrzi, ze tvuj manzel je casto pryc, chce stastnou mamu, muze byt detatko i nastvane, ze nejste vsichni spolu a ty nejsi v jeho pritomnosti stastna, deti nas maji dokonale prectene, trebaze jeste moc nemluvi). Pokud se včas nedoplni a nedoplnuje, propinani do luku se zhoršuje, dochází k mentalni stagnaci vývoje. Více v knize Zdravé dite a alternativni medicína (Janča). Můžeš si přečíst jakoukoli knihu od Janci nebo Jonáše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.10.13 20:48
@catherine100 píše:
@rozinka7 ale když přestřelí, tak mu přes tu p*del taky lupnu…třeba minule se cachtal v louži, dobrá, ale pak jsem řekla, že jdem dom, no scéna jak pae…tak jsem mu domlouvala snažila se ho odtáhnout, nic, on na mě kouká takovým vyču*aným výrazem si schválně do té louže sedne a čeká co bude dál…no co bylo jednu dostal, nacpala jsem ho do kočárku a šlo se dom :mrgreen:

Mám uplně ale uplně ten samý zážitek. Dupe v kaluži tak, že je na kost a všude mokrá…nu, dobrá, at si to užije…hlavně, když jsme blízko domova a mám šanci jí převléknout do suchého. Pak řeknu dost a že se jde dom, tak přesně…provokativní pohled a položí se do ní celá. Dojdu pro ní…nasupená…táhnu jí, ona kope, řve, hysterák hadr…do toho táhnu vystresovanýho psa, kterej nechápe, co se děje…někdy je to fakt sranda:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.10.13 20:53
@Monika24 píše:
No já s tím dost bojuju :( malá venku nechce chodit za ruku, tak jezdí pořád hodně v kočárku. Jen na hřištích a v přírodě jí vypouštím volně :D Přebalování je taky něco. Do včera jsem jí pouštěla na mobilu něco, co jí zajímalo, tak chvíli vydržela. Ale včera se pokadila a už si nechtěla ani lehnout, tak jsem jí vzala do vany a jen opláchla. Plenu oblékám za běhu, po koupání suším a oblékám za běhu… :nevim: Jsem s ní hodně sama, občas přijede moje mamka, ale jen na pár hodin, takže toho mám plné kecky.

To máme stejně. Ale s tím, že malá mi moc dlouho v tom kočáru nevydrží. Za chvíli jí to nudí a začíná být protivná..knučí, kope, snaží se v něm postavit a když to nejde, tak chytí nerva. Pro změnu jsme koupili krosnu a dneska jsme jí prubli. Vydržela v ní v klidu přesně pět minut. Pak už jsme jí museli hodně rozptylovat, aby tam seděla aspon čtvrt hodky. Jenže jinak to nejde, protože právě nechce chodit za ruku a vždy chce jít přesně opačným směrem nebo ještě lépe skákat do škarpy nebo ze srázu :D Zpětně se tomu směju, ale v tu chvíli si říkám ještě chvíli a bude sekec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.10.13 20:55
@Monika24 píše:
A hlavně jí teď rostou špičáky a stoličky, tak v noci skoro nespí tak to je taky sranda pak mít přes den trpělivost :zed: Tatínek je nervák, jen by na ní řval, tak od toho pomoc radši nechci. Naopak od něj odcházíme :(

Stoličky nám taky rostou, ale noci jsou dobrý. Poprvé od té doby, co je na světě se řádně vyspím. Od malička strašně špatně spinkala a až ted se to uklidnilo. Prožívá to spíš přes den, kdy z ničeho nic chytne hysterák a má pusu plnou slint a prstíkama si snaží ulevit :-/ Náš tatka, když je doma, tak je v pohodě. Ale to je hodně málo :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
19.10.13 21:06
@Bubiii píše:
@rozinka7 Četla jsem jen zacatek diskuze. Muže jít o pokles horciku. Můžeš zkusit dat magnesii lactiti (2 tabl denne, aspon 2 dny) Rozpustim v malinkem množství v odmerce od sirupu a natahnu strikackou a po jídle (snidane, obed) dam na polknutí do pusinky. Pokud se agresivita zmirní, je jasné, ze ji chyběl hořčík.
Pokud vyzkousis, prosím Tě, pokud by Tě to neobtěžovalo, napiš mi, co se dělo. I třeba pokud by se nedělo nic.
Jak uz někdo radil: určitě odvést pozornost, plácání po ruckach situaci zhoršuje. Držím palce. Jo, magnesii lactiti dej i sobe, aspoň 4 tabl. budes mít v zátěžových situacích větší klid a nadhled. Vím, o čem mluvím.
Pokles horciku, pokud jej cilene jinak nedoplnujeme, muže nastat po nemoci, po očkováni, pri nejakem skrytem stresu (dite citi, ze Te mrzi, ze tvuj manzel je casto pryc, chce stastnou mamu, muze byt detatko i nastvane, ze nejste vsichni spolu a ty nejsi v jeho pritomnosti stastna, deti nas maji dokonale prectene, trebaze jeste moc nemluvi). Pokud se včas nedoplni a nedoplnuje, propinani do luku se zhoršuje, dochází k mentalni stagnaci vývoje. Více v knize Zdravé dite a alternativni medicína (Janča). Můžeš si přečíst jakoukoli knihu od Janci nebo Jonáše.

Janičko, krásně napsáno. Koukala jsem na ten hořčík a můžou ho děti až od 6let, tak nevím, jestli ho můžu podat 16měsíční holčičce?? Sobě ho šoupnu určitě. Dva měsíce jsem měla nějakou záhadnou žaludeční nemoc, kdy jsem trpěla na strašné průjmy. Ted už je to měsíc dobrý, ale výsledky krve samozřejmě ukázaly nízkou hladinu hořčíku, takže napravím a doplním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.10.13 11:52
@rozinka7 píše:
Janičko, krásně napsáno. Koukala jsem na ten hořčík a můžou ho děti až od 6let, tak nevím, jestli ho můžu podat 16měsíční holčičce?? Sobě ho šoupnu určitě. Dva měsíce jsem měla nějakou záhadnou žaludeční nemoc, kdy jsem trpěla na strašné průjmy. Ted už je to měsíc dobrý, ale výsledky krve samozřejmě ukázaly nízkou hladinu hořčíku, takže napravím a doplním.

Víš, ony neproběhly asi studie, tak se výrobce jistí udanim veku od sesti let. Po precteni kapitoly o krecich (janča zdrave dite a alternativni medicina) jsem si rikala, ze to muze byt ono a vyzkousela dat i detem (nyni mají 2 roky, 4,5 roku) a s radostí sleduji, jak je jim dobře a můžeme spolu v klidu vycházet. Vse se odehrává tak příjemně, je to další zmena k lepšímu.
Po kůře magnesii lactiti budeme pokracovat v kapickach Naděje, které obsahuji hořčík, zinek, železo, jod.

Kopiruji z mailu s poradnou pani podhorne:
Hořčík - borůvka, jinan, kalina, kozlík
zinek - bělotrn, borůvka, divizna, dub, jinan, lnice
jód - brusinka, eleuterokok, fík, jinan železo - andělika, bez černý, jalovec, jinan, kalina, kukuřice, lichořeřišnice, maliník

Jinanem zacneme. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.14 19:26
@rozinka7 píše:

Ahoj, právě se nacházím v hodně podobné situaci, ve které jsi byla ty v době, kdy jsi založila tuhle diskuzi. U nás to trvá též už 5 měsíců (začalo v 10m). Dcera je v absolutním vzdoru, cokoliv odmítá, mlátí a kouše, zhoršuje se to při růstu zubů (máme jich teprve 6, takže si ještě užiju). Zkoušela jsi to magnesium? Jak jste na tom teď? Zlepšilo se to nějak? Jak je dcera teď stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.4.14 21:20
@loja píše:
Ahoj, právě se nacházím v hodně podobné situaci, ve které jsi byla ty v době, kdy jsi založila tuhle diskuzi. U nás to trvá též už 5 měsíců (začalo v 10m). Dcera je v absolutním vzdoru, cokoliv odmítá, mlátí a kouše, zhoršuje se to při růstu zubů (máme jich teprve 6, takže si ještě užiju). Zkoušela jsi to magnesium? Jak jste na tom teď? Zlepšilo se to nějak? Jak je dcera teď stará?

Ahoj, až dnes jsem si všimla tvého příspěvku. Magnesium jsem nakonec nezkoušela. Na rady maminek jsem to začla řešit tak, že když ublížila, tak jsem jí odvedla z místa, kde se to stalo a nesměla si hrát s dětičkama. Pokud to byl doma vzdor, tak jsem použila výhružku, že jí nedám nebo nebude něco, co má ráda. Případně, když to dospělo do fáze, kdy dostala hysterák, tak zavřít do pokojíčku a za pět minutek vyšla, jak vyměněná. Maminko, támhleto a támhleto :-) Jinak se to zlepšuje s přibývajícím věkem, protože víc rozumí, chápe a leccos se jí dá vysvětlit nebo na ní nějak vyzrát :-) Ale je to každodenní boj a jak píšeš s růstem zoubků je to potom peklíčko :-) Miluje děti, ale paradoxně holčičku-kamarádku, kterou zná od miminka, denně o ní mluví a pořád by s ní chtěla být, tak je na ní nejošklivější. Nic nechce půjčovat, o všechno se s ní rve, nic jí nedovolí a naposledy jí i kousla, což ještě nikdy neudělala. Hodně mě to mrzí, protože ač moje dcerka jí miluje, tak ta holčička si s ní už nechce hrát, protože se jí bojí. S tímhle si fakt nevím rady. Napadá mě jen, že jsou si rovny a ona se snaží bejt ta dominantnější, protože celkově jsou obě hodně svéhlavé a temperamanetní. Scházíme se ještě s jinýma dětičkama a tam se tohle vůbec neděje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
29.4.14 22:10

Zdravím, jen přispěju s troškou do mlýna. Malej bude mít v červnu 2 roky, teď je nemocný a v čekárně u dokotrky mají domeček děti si tam krátí čekací chvilku.No byli tam 2 tak 5 letí kluci kteří Vojtu nechtěli pouštět do domku ten tmavší z nich ho dokonce strkal, já nezasahuju většinou ať si to vyříděj ale laxnost obou matek mě dohnala k tomu že jsem na kluky houkla jestli je problém tam toho kluka pustit, no jedna matka udělala pf a druhá cizinka mi pak řekla že jsem bitches :D no nic a to jsem fakt nekřičela ale jen houkla, já fakt neřvu, nemlátím nic a jen tím chci říct že malej není schopnej si se stejně starýma dětma hrát, mladším bere hračky ale starší miluje, napodobuje a vyhraje si s nima zvlášť s 5 letou neteří :).Jo a na řev doma stačí houknout jdi se schovat a on běží za gauč, do chodby tam si stoupne chvilku fňuká a je klid :) a že měl jeět+ před pár měsícema scény hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.14 16:22

STEJNÝ PROBLÉM

Tak já mám úplně stejný problém Lucka mě neustále mlátí a manželovi to začíná vadit, protože se ani pořádně nevyspí… Já jsem zezačátku jí nemlátila říkala jsem, že se to nedělá to ale nepomáhalo tak jsem zkoušela odvádět pozornost moc to taky nepomáhá tak jsem jí za každé plácnutí plácla taky to mi ale nepříde správné, protože mi příde že se tak uplácám k smrti dala jsem jí mámě na hlídání na 1 den a ta mi řekla že jí vyhrožovala čerty apod. a poté byl týden pokoj. 8) Jenže pak to začalo znova… Nechci jí vyhrožovat aby z toho neměla trauma… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí