Vzhled emimina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17981
6.10.19 11:56
@aiwwa píše:
@My Melody ale tak to je spíš odstín šedé nebo béžové. Bílá je jen jedna.

V podstate ano, ale architekti a dizajneri budu mluvit v jejich jazyku o ruznych odstinech blanc casse, islandska bila, vanilkova bila, atd, kdezto v podstate ano, technicky mas pravdu, je to blede biloseda, anebo blede bilosedohneda, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
6.10.19 12:04
@aiwwa píše:
Já si doteď myslela, že bílá odstíny nemá. 8o

V umeni, v dizajnu a v architekture samozrejme ma, mluvi se o odstinech bile. A tady je rec o dizajnovani webove stranky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
6.10.19 12:08
@My Melody píše:
V umeni, v dizajnu a v architekture samozrejme ma, mluvi se o odstinech bile. A tady je rec o dizajnovani webove stranky.

Tak jestli jde o „dizajn“, tak to pak jooo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
6.10.19 12:22
@aiwwa píše:
Tak jestli jde o „dizajn“, tak to pak jooo. :lol:

Dizajn je pravopisne spravnej vyraz na Slovensku, jsem Slovenka, u nas se pouziva dizajn. Nevedela jsem, ze vy mate design, az ted jsem si to vyhledala.
Ale dulezite je, ze si rozumime, at uz pouzivame slovencinu, anebo cestinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
6.10.19 12:39
@aiwwa píše:
Já si doteď myslela, že bílá odstíny nemá. 8o

Hm, synek je autolakýrník a namíchal by Ti takových odstínů bílé!, že by ses nepostačila divit. Koukla bys na to a věděla bys, že tohle je bílý auto, ale každý z deseti aut by bylo jinak bílé, a přesto nepochybně stále bílé, nebyla by to ani šedá, ani béžová.. :nevim: :think:
Jenom jiná bílá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
6.10.19 12:41
@sirikit píše:
Hm, synek je autolakýrník a namíchal by Ti takových odstínů bílé!, že by ses nepostačila divit. Koukla bys na to a věděla bys, že tohle je bílý auto, ale každý z deseti aut by bylo jinak bílé, a přesto nepochybně stále bílé, nebyla by to ani šedá, ani béžová.. :nevim: :think:
Jenom jiná bílá. :nevim:

Bohužel ne, bílá je doopravdy jen jedna a nemá žádné odstíny, vyplývá to přímo z její definice.
To, že lidi nějakým barvám říkají bílá, je něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
75759
6.10.19 12:53
@salamio píše:
Bohužel ne, bílá je doopravdy jen jedna a nemá žádné odstíny, vyplývá to přímo z její definice.
To, že lidi nějakým barvám říkají bílá, je něco jiného.

Jasně, já Ti rozumím, ale Ty mluvíš o technikálii „bílá“, myšleno čistě bílá bez dalších příměsí čehokoli.
Pokud se ale bavíme, jak píše Melody, o dizajnu :mrgreen:, seš někde jinde.
Ty jsi jeden z mála chlapů, kerý předpokládám rozezná i skořicovou, broskvovou, cyklámen a petrolejovou :hug:, ale v průmyslu od lakýrnické, přes textilní až po fasádnickou se prostě jede v kódech, protože ty odstíny jsou slovem nepojmenovatelné.

https://cs. wikipedia. org/wiki/Vzorn%C3%ADk_barev_RAL#B%C3%ADl%C3%A1_a_%C4%8Dern%C3%A1

Hele. Signální bílá, čistě bílá, dopravní bílá. :mrgreen:
Dehtově černá, dopravní černá, grafitově černá, černá, signální černá. :nevim: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
6.10.19 12:55

Dorazivší synek vzkazuje exaktně přesně, že bílejch je mrak. :mrgreen:
„Jako, ta bílá tě taky dokáže povodit jak prase. To si řekneš vobyčejná bílá, a pcha! :zed: :zed: “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
salamio
6.10.19 13:00

@sirikit jak říkám, to, že někdo nějakou barvu nazve bílou (nebo černou), z té barvy bílou ani černou neudělá. Respektuji názvosloví lakýrníků i jiných profesí, ale je prostá pravda, že je zavádějící.

A máš pravdu, o barvách jednu nebo dvě věci vím, patří to do oboru, kterým jsem se kdysi živil.

• Citovat
  • Upravit
75759
6.10.19 13:40
@salamio píše:
@sirikit jak říkám, to, že někdo nějakou barvu nazve bílou (nebo černou), z té barvy bílou ani černou neudělá. Respektuji názvosloví lakýrníků i jiných profesí, ale je prostá pravda, že je zavádějící.A máš pravdu, o barvách jednu nebo dvě věci vím, patří to do oboru, kterým jsem se kdysi živil.

Já vycházím z toho, že jazyk slouží k co nejpřesnějšímu porozumění. ;)
Takže bavíme-li se o pozadí textu na webové stránce (ale i snažím-li se vysvětlit svoji vizi malíři pokojů, grafikovi pracujícímu na mé vizitce či naterači plotu a spoustě dalších), slovo „bílá“ slouží k základní představě, od čeho se odrazit.
Chápej, „svetloučce šedá, modrá nebo béžová“ je docela jiné barevné spektrum, navodí mi jinou představu. :nevim:
A k vizualizaci mého pocitu "chtěla bych takovou tmavší bílou, možná s nepatrným nádechem studené modré.. :think: " slouží právě ty vzorniky a míchací stěny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
6.10.19 13:49

@admin Nevím,co mám za verzi, ale od změny vzhledu, kdykoli vstoupím na emimino, kousne se mi celý počítač :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
6.10.19 13:51
@sirikit píše:
Jenom jiná bílá. :nevim:

Hodně světlá šedá nebo béžová, slonová kost je pořád odstín, i když hodně světlý té barvy. Ať tomu někdo říká bílá, bílá to prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116154
6.10.19 13:52

To je jak kdyby někdo řekl, že nejtmavší odstín bílé je černá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
6.10.19 14:07
@aiwwa píše:
To je jak kdyby někdo řekl, že nejtmavší odstín bílé je černá. :mrgreen:
:mrgreen: A v podstatě by měl pravdu. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
6.10.19 14:19
@aiwwa píše:
Hodně světlá šedá nebo béžová, slonová kost je pořád odstín, i když hodně světlý té barvy. Ať tomu někdo říká bílá, bílá to prostě není.

Koukalas na ty vzorniky barev, jak se mi neprobarvil odkaz, ale určitě je každý schopný si to zkopírovat a vložit do příkazového řádku? :andel:
Nazvala bys ty tři odstíny bílé, které tam jsou - a že je jich v jiných vzornících opravdu mnohem víc - jinak, než bílá?
Chápej, nechci se hádat, ale opravdu je rozdíl, pokud chceš pinktlich přesnou terminologii, nebo vyjádřit, o co Ti jde.
Já jsem ten lingvista, takže tohle je moje parketa. :dance:
Vezmi si třeba slovo voda.
Technicky vzato jediná sloučenina, hodná toho označení, je H2O.
A přesto nemáme problém pochopit, co má ten druhý na srdci, hovoří-li o mořské vodě, destilované vodě, jemně perlivé, minerální, studniční, upravené bazénovou chemií, micelární vodě, vlasové vodičce a „teče mi voda ze zubů“ :mrgreen: "
Přitom správně by každý z vyjmenovaných produktů měl mít svůj vlastní odlišný název, protože technicky vzato to čistá H2O není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová