Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bílá je jen jedna, nemá odstíny, přesto že lakýrník tvrdí, že jich je mraky, není. Přestože máme vzorníky, kde je zářivá bílá arktická až po obyč bílou do žluta, nemá odstíny, aby měla odstíny, už je v ní přidaná barva. Není světlá bílá a není tmaví bílá. Ano, když píšeme stáhněte tu bílou, bolí z toho oči, všichni rozumíme, takže jazykově pochopíme, když někdo řekne ztmavte tu bílou. Ale bílá nemá žádnou odstínovou řadu. Barvama se živím, takže nemá.
@aiwwa píše:
To je jak kdyby někdo řekl, že nejtmavší odstín bílé je černá.
Ja nevim jak to co co nejjednoduseji vysvetlit,
Takhle, sme v tematu, ktery se jmenuje vzhled emimina a resime design webove stranky, konkretne jaka bila by byla vhodna, protoze tahle, kterou mame aktualne, nam moc taha oci, a tutiz nemuzeme rict, ze : " Vite, pane grafiku, ja bych chtela takovou tou bledoucicko sedou, ktera ma zhruba v pomeru 1 seda ke 1000 bile primichanou kapku modroocelove a dve kapky cerne zelezite.
Prave proto, ze mluvime o designovani webove stranky, musime se drzet alespon zhruba nazvoslovi, pripadne vzorkovniku barev, kdy pro bilou barvu smrncnutou jinou barvou mame nazvy nazvy jako blanc casse, bila polarni, bila vanilkova, atd.
Koukni sem, treba tady mas odstiny bile:
https://www.elledecor.com/…ite-a-70889/
Příspěvek upraven 06.10.19 v 15:01
Hele, já mám nejraději světle bílou a tmavě černou. ![]()
Teď vážně - nemyslím tady ohl. úpravy těchto stránek, ale @Šáruší myslela jsem, že existuje třeba zářivě bílá, sněžná bílá, popř. slonovinová bílá či našedlá bílá…asp. co se interiéru, nebo dizajnu/designu (ano, slovensky a česky je to takto
) týče, nebo ne? Třeba u výběru barev na stěnu, myslím že existují tyto názvy. ![]()
Jinak - všimli jste si, že už nemusíte najet myší, abyste viděli „nahlásit/citovat, zmínit“?
@Žirafa 69 píše:Jinak - všimli jste si, že už nemusíte najet myší, abyste viděli „nahlásit/citovat, zmínit“?
Jojo, na vychytání much pracují fakt intenzivně a zjevně čtou připomínky. ![]()
Ty emoce zkraje byly vážně zbytečné.
@Šáruší píše:
@Žirafa 69 musím najet myší
Já ne, alespoň teď na mobilu, v klasické verzi.
@sirikit píše:
Já ne, alespoň teď na mobilu, v klasické verzi.
jako že to máš stále vidět? Ne až po najetí myší na příspěvek? To já nemám.
Mně tedy stále dost vadí, že na stránce vidím maximálně jeden a půl příspěvku. Na velkém monitoru je to síla.
@Šáruší píše:
jako že to máš stále vidět? Ne až po najetí myší na příspěvek? To já nemám.
Jojo, světloučce modrou, pod každým příspěvkem „bez nájezdu“
, nahlásit, citovat, zmínit a pod svým citovat a upravit.
Na noťas pak večer spešl kouknu. ![]()
@My Melody píše:
Ja nevim jak to co co nejjednoduseji vysvetlit,Takhle, sme v tematu, ktery se jmenuje vzhled emimina a resime design webove stranky, konkretne jaka bila by byla vhodna, protoze tahle, kterou mame aktualne, nam moc taha oci, a tutiz nemuzeme rict, ze : " Vite, pane grafiku, ja bych chtela takovou tou bledoucicko sedou, ktera ma zhruba v pomeru 1 seda ke 1000 bile primichanou kapku modroocelove a dve kapky cerne zelezite.
Prave proto, ze mluvime o designovani webove stranky, musime se drzet alespon zhruba nazvoslovi, pripadne vzorkovniku barev, kdy pro bilou barvu smrncnutou jinou barvou mame nazvy nazvy jako blanc casse, bila polarni, bila vanilkova, atd.
Koukni sem, treba tady mas odstiny bile:
Příspěvek upraven 06.10.19 v 15:01
https://www.elledecor.com/…ite-a-70889/
Tady jsem s Melody v naprostém souladu. ![]()
@Žirafa 69 píše:
Hele, já mám nejraději světle bílou a tmavě černou.![]()
Teď vážně - nemyslím tady ohl. úpravy těchto stránek, ale @Šáruší myslela jsem, že existuje třeba zářivě bílá, sněžná bílá, popř. slonovinová bílá či našedlá bílá…asp. co se interiéru, nebo dizajnu/designu (ano, slovensky a česky je to takto
Jinak - všimli jste si, že už nemusíte najet myší, abyste viděli „nahlásit/citovat, zmínit“?) týče, nebo ne? Třeba u výběru barev na stěnu, myslím že existují tyto názvy.
Presne tak, kdyby designeri pouzivali termin „bila barva“, tak to mohou zabalit, protoze se nedomluvi nikdy. Ve vizualnim umeni, do kteryho patri i design, ma bila spoustu odstinu od vymyslu sveta ![]()
@sirikit ja ne, vubec nic. A na strance jeden kratky prispevek a nic.
@Šáruší píše:
Mně tedy stále dost vadí, že na stránce vidím maximálně jeden a půl příspěvku. Na velkém monitoru je to síla.
To by mě piclo.
Stačí, že člověk pořád musí rolovat, když se chce mrknout na nové příspěvky či diskuse. Před tím to bylo hned vpravo při čtení příspěvků. A o reklamách, co člověk mezitím „potká“,nemluvě.
Jinak mám pevný PC, a najet myší už nemusím na citovat atd.
@Žirafa 69 Já jsem s reklamama atyp - kdysi jsem adblock na eMiminu měla zapnutý, ale normálně mi vadilo, že krom vykecávání a četby diskusí mě nikdo neupozorňuje, co by se mi tak mohlo líbit nebo hodit. ![]()
Baví mě, že google zná můj vkus a občas se trefí tak přesně, že si produkt opravdu koupím - čímž reklama splní svůj účel. ![]()
Vůbec nechápu to vztekání na reklamy třeba i v TV, tím míň tady. ![]()
Přece je jasné, že někdo provoz tv stanice nebo webu zaplatit musí a já to být nechci - takže financování ráda svěřím vlídným inzerentům, od kterých si případně čas od času i něco pěkného koupím (a tím zprostředkovaně platím i svůj pobyt zde).
Všichni jsou spokojení a já jsem s tímto způsobem fungování světa v úplný pohodě, tím spíš, že se mi zpravidla mnohem víc líbí verze stránky s reklamami, než ta demo verze bez reklam.
![]()
Protože diskuse je čistě jenom podklad k reklamám, uvědomujete si to, jo? ![]()
Až s graficky vyladěnými reklamami je ta stránka hotová a plní svůj účel.
Pokud na tuhle funkci odmítáte přistoupit, máte holt stránku barevně nedotaženou. ![]()
Všechno je otázkou volby. ![]()
Nebudu se dohadovat na téma bílá. To, že je to ve vzorníku ještě neznamená, že to tak je. Jinak teda doporučuju fyziku základní školy.