Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Venetia píše:
pointa zřejmě má být …nedávejte rodičkám mobil..
@Denisa76 v prvé řadě - tobě moc držím palce, ať se to co nejdřív srovná a je líp!!!
Jinak je to těžký, zakladatelka tu má jedinej příspěvek s totálním výkřikem do tmy, za mě z toho prostě čišej ty hormony. Myšlenka třeba skvělá, ale fakt obalená něčím takovým, že…
No nic, no.
Známá nedávno porodila a prostě se jí nespustilo mlíko. Do toho mimčo permanentně uplakaný a s kolikama, ze celý šestinedělí si ji nevybavuju jinak než trosku bez života. Přečíst si, jak je vše nasáklé mateřským mlékem a měla by taky zažívat pocity euforie a radosti, co ji pozvedá, asi by dotyčnou na místě odstřelila. Já byla zas opačnej extrém. Já věřím, že je hromada ženských na téhle vlně naladěná taky, ale asi mi na tom nejvíc nesedne, že je to směřované jako vzkaz všem ženám po porodu. Ale zeptejte se mě za 14 dní, třeba tu budu zakladatelku pod vlivem hormonů opěvovat, přestože po prvním porodu bych valila oči v neuvěření ![]()
Pokud to brala jako svůj euforickej výkřik z radosti nad vlastním porodem, jestli jí to pomohlo se z toho vypsat, tak dobrá, smysl to mělo. Jen to holt ty všechny ženy po porodu nějak nepobírají, no ![]()
@Kelen píše:
Neschovávej se za ostatní uživatelky. Tady to funguje tak, že kopne jedna, kopne další a další se přidají- cítí se být totiž konečně součástí něčeho (bohužel jim nedochází, že součástí stáda). Většinou se ani nikdo neodváží jít proti proudu. No slepičárna, no. Čest vyjimkám!
ujistuju te, ze ja rozhodne stado nejsem a prispevek uzivatelky je ..... neco.......„neco vyjimecneho“, nevim presne jake slovo by to nejlepe vystihlo. V kazdem pripade po precteni kazde vety jsem si myslela, ze to uz nemuze tromfnout a ona mi ukazala, ze to zvladne.
@Kelen a uvedomuješ si, že ty tady kopeš do mě a urážíš mě? Stejně jako do ostatních diskutujících jen za vyjádření názoru? A to je jako OK? Ty si tu nehraješ na hrdinku a nastavíš na odiv, že jsi lepší než to stádo? Trochu sebereflexe by neškodilo. Kážeš tady, že se nemáme vyjadřovat, když se nám to nelíbí, ale sama jsi úplně stejná. Vítej ve stádu
.
@Janli píše:
@Kelen a uvedomuješ si, že ty tady kopeš do mě a urážíš mě? Stejně jako ostatní diskutujíci jen za vyjádření názoru? A to je jako OK? Ty si tu nehraješ na hrdinku a nastavíš na odiv, že jsi lepší než to stádo? Trochu sebereflexe by neškodilo. Kážeš tady, že se nemáme vyjadřovat, když se nám to nelíbí, ale sama jsi úplně stejná. Vítej ve stádu.
Moc si netleskej. Já mám bojovného ducha a když vidím, že někdo někoho zcela bezdůvodně zesměšnuje jenom proto, aby se po něm povozil, tak jdu teprve do boje-nekopu bezdůvodně jako ty. Kopu pro dobrou věc-zastávám se. Už na tebe nemám bohužel čas. Dořešíme to příště. ![]()
Ježiš, co se to tady děje?? Jako paní si tady vylije srdce, a vy se tu kvůli tomu pohádáte?
Jako předesílám, že mám za sebou 2 porody a tento příspěvek mi nepřijde vůbec hroznej, proč jako? Pokud jste typ matky, která je stále nohama na zemi a nic s vámi nezamává, tak jo, dobrý, jste borkyně a já vám tleskám
, ale proč tady tak urážíte a ponižujete paní, která to tak očividně nemá? O co vám jde? Ona tímto textem nikoho neuráží, neprovokuje, neubližuje, proti nikomu nejde, tak proč jste takový? Ještě se tu navzájem plácejte po ramenech, jak dovedete bejt jízlivý.
Doufám, že vám je líp. Fakt jste skvělý, jak jste jí to nandali.
@Kelen píše:
Moc si netleskej. Já mám bojovného ducha a když vidím, že někdo někoho zcela bezdůvodně zesměšnuje jenom proto, aby se po něm povozil, tak jdu teprve do boje-nekopu bezdůvodně jako ty. Kopu pro dobrou věc-zastávám se. Už na tebe nemám bohužel čas. Dořešíme to příště.
To jsem ráda, že je tu ještě aspoň někdo, kdo to vidí stejně, ale je mi smutno, že jsme jediné dvě. Sakra, to se tu nenajde nikdo další, kdo má v sobě trošku empatie nebo aspoň slušnosti, neponižovat bezdůvodně druhý?? ![]()
@debra.morgan píše:![]()
![]()
![]()
zasah, takovou srajdu jsem dlouho necetla a dala jsem jen 3 radky
ta musi byt jeste sjeta na rajskym plynu nebo necem, to neni mozne tohle pri plnem vedomi napsat
![]()
Už jsem to tedy někde četla.Ale nijak mě to nerozesmívá nebo tak.Proste to tak cítí no. ![]()
@xammy píše:
skoncila jsem u porodnich vln, dal uz bych to asi nedala.
Dala jsem jen tři první řádky.
@Anna766 píše:
Už jsem to tedy někde četla.Ale nijak mě to nerozesmívá nebo tak.Proste to tak cítí no.
Přesně tak. Spíš jsem si při čtení říkala, co asi bude pod příspěvkem za komentáře.
Je to hold takové osobité, ale nikomu tím neubližuje.
Budu tady za exotku, ale já zakladatelku chápu, chápu její pocity, ať to třeba napsala jak z červené knihovny, či modre
moc dobře si pamatuju na vše nasakle mateřským mlekem ( co si budeme povídat - podprda, vložky, látkové pleny, občas tricko
), mnohdy když dcera plakala, plakala jsem taky, hormony ve mě slušně lítali + nehorázná únava. A porod je, co si budeme povídat, ohromná transformace, a domnívám se, že „ta holka“ už se nevrátí. Zakladatelka je očividně jeste v sestinedeli a v té době mi také přišlo vše surovejsi. A kdo prožil divoké sestinedeli, ten tuto úlevu v textu pochopí a odpustí
![]()
@lovethelife píše:
Budu tady za exotku, ale já zakladatelku chápu, chápu její pocity, ať to třeba napsala jak z červené knihovny, či modremoc dobře si pamatuju na vše nasakle mateřským mlekem ( co si budeme povídat - podprda, vložky, látkové pleny, občas tricko
), mnohdy když dcera plakala, plakala jsem taky, hormony ve mě slušně lítali + nehorázná únava. A porod je, co si budeme povídat, ohromná transformace, a domnívám se, že „ta holka“ už se nevrátí. Zakladatelka je očividně jeste v sestinedeli a v té době mi také přišlo vše surovejsi. A kdo prožil divoké sestinedeli, ten tuto úlevu v textu pochopí a odpustí
![]()
Moc pěkně napsáno. ![]()