Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky zajímalo by mně jaký máte vztah k více dětem? Máte jednoho radši nebo třeba upřednostňujete u někoho něco a u druhého něco jiného nebo máte rády každého jinak? Nějak si zatím nedovedu představit jaké je to mít více dětí ![]()
jsou vlastnosti, které mi jsou bližší, které mám u děgtí ráda a které ne. radši nikoho nemám, jen jsem tolerantnější na mimino, právě kvůli věku a tomu, co si s bratry užívá, ale brzo přestanu
Tak nemuzu rict, ze bych jedno z mych deti mela radeji, ale je rozdil v pristupu k devitiletemu a ke ctyrmesicnimu miminku. Oba jsou to moji milacci ![]()
Když jsem čekala druhý,tak jsem o tom taky přemýšlela
A ono to naskoči prostě samo a mám je ráda stejně ![]()
Příspěvek upraven 05.02.12 v 14:02
Mám je ráda stejně..Ale ony jsou obě zlaté, nevím jak by to bylo, kdyby byly rozdílné..
Zadne nemam radeji nez to druhe, nicmene rozdil v pristupu vzhledem k vekovemu rozdilu jedenacti let u nas taky je..
Příspěvek upraven 05.02.12 v 14:03
Souhlasím s tím, že jde o jiný přístup- já mám každé dítě jiné, jedno problematické, mám ráda všechny stejně.
Mám obě ráda moc. A snažím se mezi nimi žádné rozdíli nedělat.
Taky jsem o tom přemýšlela, když jsem byla těhotná. Vlastně o tom občas přemýšlím i teď, až miminko povyroste, jestli nebudu upřednostňovat jednoho před druhým. Ale pevně doufám, že ne. Jak píšou holky, chce to asi jiný přístup ke každému, ale milovat je stejnou měrou
![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.