Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám dvouměsíční holčičku a strašně se poslední dobou vzteka u kojení. Všelijak se utoho kkroutí a pláče..:( myslíte že to je bolením bříška? Jinak je to velký nápor na nervy to vydržet…:/ od narození jinak pila krasne.. prosím o rady… ![]()
To začne dělat dříve či později snad každé dítě. Moje malá to dělala taky. Asi měsíc, pak ji to přešlo
Opravdu je to normální, chce to hlavně vydržet a být v klidu. Ono jí to zase přejde. Říká se, že jim to neteče tak, jak by si představovaly, může ji i bolet břicho, těžko říct, co jim vadí. Každopádně hlavně buď ty v klidu a uvidíš, že to přejde. Mně pomohlo, že jsem začala kojit ve stoje při chůzi, to se uklidnil a pak už se zas najelo do starých kolejí (v sedě, v leže)
Nám se malá u kojení nevztekala. Napadlo mě ještě, jestli to třeba nemůže být tím, že jí jakoby „nechutná“? Já se snažila jíst potraviny, které by malé nedělaly v bříšku paseku..
Mě to malá dělala taky. Myslím, že ji může i bolet bříško ptž od té doby, co jsem jí začala dávat probiotické kapičky, tak to bylo v pohodě. Hlavně nebuď nervózní, ony to ty mimina poznají a jsou nervózní taky.
Právě, že taky kapeme probiotika. Nejspíš to ale opravdu je tím bříškem.. A nebo když to ty miminka začnou dřív nebo později dělat tak to zbývá jen vydržet.. i když ty nervy někdy u toho jsou síla…díky všem za odpověďi ![]()
Ahoj holky,
poraďte, mám syna 3 měsíční a poslední týden nechce pravé prso. Mléko jsem ochutnala a je normálně sladké, mléko mám tak nevím co mu vadí. Jí teď pouze z levého a pravé musím odstříkávat, nevím co se mu nelíbí. Někdy se pravého vůbec nechytne a brečí a když ho dám na levé hned se chytne a pije.
Ahoj, přesně to samé se mi stávalo taky, akorát s levým prsem. Vůbec ho nechtěla a vztekala se. Musela jsem si lehnout na pravý bok a z té strany ji podstrčit levé prso. Bylo to sice dost nepohodlné, ale pomohlo to. Všimla jsem si, že se to stávalo vždycky po očkování, tak nevím. Tak zkus dávat jen z jedné strany, třeba to taky pomůže ![]()
Noo je pravda, že před 10 dny jsme byli na očkování a od té doby to je. Ze začátku mi procházelo, že jsem mu dávala pravé prso, ale musel ležet obráceně jak u levého, ale to po 3 dnech asi prokouknul a začal dělat cavyky. Tak já nevím co s ním. Vleže se nechytne vůbec.
Tak jsem na to kapla.Jak nechtěl z praveho prsu tak přestala fungovat laktace a mléko mam trochu slane (potni zlazy). Stalo se mi to i u prvniho. Duvod nevim ale odstrikani nepomáhá.