Vztekání v jeslích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.10.14 21:08

@smutnalucy Můj pocit je, že je to jenom takové období, protože mezi dětmi je spokojená a já chci, aby se socializovala a ne seděla doma s nějakou chůvou. Můj pocit je, že bych to určitě ještě jednou zkusila, zkusila bych jí dát jejího medvěda z domova, kterého mám ráda, zkusila bych i vrátit dudlíka, kterýho má už jenom na spaní a myslím, že ji to prostě zase přejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.14 21:09

@Maarlen Já si taky myslím, že by to bylo lepší pravidelně. Jenže je problém je v tom, že kdyby tam byla v době, kdy tam být nemusí a třeba chytla nějakou nemoc, tak by byla nemocná v době, kdy já potřebuju odjet a je to celý k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
544
24.10.14 21:11

Do školky chodí většinou větší děti, ne dvouleté, natož téměř dvouleté, takže tomu zase lépe porozumí. Jasně, časem si zvyknou (tedy většina). Ale otázkou je, jestli by jim lépe nebylo doma s maminkou, prostě někdo není kolektivní typ, ať chceš, nebo nechceš. Je to jen můj názor, já sama bych v životě nedala do školky dítě, kdybych byla doma. Pokud bych musela pracovat, pak ok. Ale ne do jeslí - zvlášť pokud je to potřeba jen takhle nárazově, postupně bych ji zvykala na nějakou chůvu.

Jinak ve školce to řešíme občas i tím, že dítě chodí tzv. „na zvykačku“ - nejdřív na hodinu denně apod. Popř. se dá domluvit, že s dítětem nějakou dobu chodí i maminka, ale to pak dost narušuje celou třídu a vidím to jenom nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521

To je další věc, jak napsala @Maarlen, i mně paní ředitelka hned na počátku řekla, že jestli to s jeslemi myslíme vážně, tak dvě dopoledne v týdnu, žádné jen jedno, že pak ty děti zvykají strašně pomalu a pláčou tam steskem. Taky je mi to líto když to píšu, a jsem ráda že jsem nemusela takovýho malocha strčit hned na plnou docházku ale zpětně to zvykání z jeslí hodnotím fakt hrozně dobře. (Po půl roce začala chodit 1 celý den aby si zvykla na spinkání, potřebovala bych bývala 2 dny ale na to jsme neměli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

Podle mě chceš od 23 měsíční až příliš, asi je citlivá a chybíš jí. :nevim:
Nechala bych jí hlídat u vás doma pokud možno někým z rodiny, nenašel by se někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.10.14 21:12

J8 jsme stejného názoru, i z vlastní zkušenosti po umístění dcerky do školky, jako @Ted dy. Bylo to stejné i u nás. První návštěvy v pohodě, pak jak zjistila, že to bude pravidlo, strašně vzdorovala, dělala naschvály, vztekala se, i tesknila. Prý je to běžné skoro u všech dětí, a dá se říct, že je jedno, jestli jsou dítěti 2 nebo 4 roky. Pak jako když utne, asi po měsíci, úplně obrátila. byla 4 měsíce v soukromé školce a teď od září se dostala do státní, a probíhá to tak, že pláče, když má jít domů :D Nechce se jí ze školky, když přijdu z práce, chce si tam ještě s dětma hrát a spokojeně odchází až v momentě, kdy už tam žádné dítě není :D Takže, můj názor. Myslím si, že není pravda, že dítě potřebuje být co nejdéle s matkou. To je jen náš zakotvený názor. Většina dětí je ve školkách šťastná, až na vyjimky, ale samozřejmě je to pro děti změna, a musí si zvyknout na nějakou organizovanost, což je prý ten největší problém. Jinak zdravému a normálnímu dítěti kolektiv jen prospěje a je mu v něm dobře. Co nevidím jako vhodné, to je tak málo časté návštěvy. Buď ať tam nechodí vůbec, nebo pravidelně, několikrát týdně, alespoň 3-4 x.

• Citovat
  • Upravit
1521
24.10.14 21:13

Jo naše tu svoji nej hračku taky měla s sebou, akorát jsme ji teda vždy na odchodu dost hledali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 21:13

@Ted dy Proč tam tedy několik měsíců chodila naprosto bez problémů? Kdyby tam byla dvakrát a pak dvakrát řvala, tak řeknu fajn, není zralá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.14 21:15

@anairda ne, nenašel :-) takhle jsme hlídali celý minulý rok.

• Citovat
  • Upravit
544
24.10.14 21:16
@Anonymní píše:
@smutnalucy Můj pocit je, že je to jenom takové období, protože mezi dětmi je spokojená a já chci, aby se socializovala a ne seděla doma s nějakou chůvou. Můj pocit je, že bych to určitě ještě jednou zkusila, zkusila bych jí dát jejího medvěda z domova, kterého mám ráda, zkusila bych i vrátit dudlíka, kterýho má už jenom na spaní a myslím, že ji to prostě zase přejde.

Je nutné socializovat se v necelých dvou letech? :nevim: Já vím, je to teď hrozně in…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.14 21:17

@sad 1 Asi to zkusím. Ale zase se bojím, že pak nebude vědět, jestli tam bude jenom dopoledne nebo celý den. Protože když jsem pryč, musí tam být celý den.

• Citovat
  • Upravit
544
24.10.14 21:19
@Anonymní píše:
@Ted dy Proč tam tedy několik měsíců chodila naprosto bez problémů? Kdyby tam byla dvakrát a pak dvakrát řvala, tak řeknu fajn, není zralá.

Jak jsem psala - zjistila, že je to „napořád“. Třeba. Já nevím. Nevidím Tvé dceři do hlavy. Ptala ses na názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.10.14 21:21
@Anonymní píše:
@anairda ne, nenašel :-) takhle jsme hlídali celý minulý rok.

No tě pic teda. :) Tak pokud volíš kariéru před dítětem, tak jí tam nech a neřeš to, zvykne si, i když tam bude teď dobu s brekem, nic jiného jí nezbude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.10.14 21:21
@Ted dy píše:
Je nutné socializovat se v necelých dvou letech? :nevim: Já vím, je to teď hrozně in…

já nevím, ale moje dcera je třeba ve školce strašně šťastná. Spíše je problém, když je vínekd. Ona už od soboty mluví o pondělí a že jde do školky. Když pro ni přijdu, nechce se jí jít domů, bojí se, že by jí něco ve školce uteklo. Bohužel ji nenabídnu ty činnosti, kter tam dělají, a od roka jsme ji musela brát do ruchu a heren, ani na to nemám peníze, abych byla denně v herně. A to u nás bylo zvykání stejné, jaké píše zakladatelka. Spíše si myslím, že se to moc hrotí. za mě skoro každé dítě chodilo do jeslí od roka, včetně mě, a trauma nemá nikdo.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
24.10.14 21:23
@Anonymní píše:
@sad 1 Asi to zkusím. Ale zase se bojím, že pak nebude vědět, jestli tam bude jenom dopoledne nebo celý den. Protože když jsem pryč, musí tam být celý den.

v tomhle bohužel neporadím, a le intuice mi říká, že bude mít trochu zmatek. Buď ať hcodí fakt jen dopoledne, nebo celé dny. Já po kratší zvykačce, delší mi byla nedoporučena, že je to k ničemu, jsem dávala do školky dcerku na celý den, protože od jejich 2 let chodím na plný úvazek, a nebyl problém. Spala tam normálně jako doma, a věděla, že prostě odpoledne přijdu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML