Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Děkuji všem za příspěvky, zkusím tam po poradě s tetami dceru dávat pravidelněji a častěji a pokud by se situace nezlepšovala (čemuž moc nevěřím, ale může se stát), najdu nějakou chůvu na doma. Samozřejmě, že mi na její spokojenosti záleží, jinak bych tuhle diskusi nezakládala. A ona dosud byla spokojená velmi, až na poslední dvě návštěvy.
@sad 1 píše:
naprosto souhlasím, k tomu není co dodat
tak děti jsou různý, některý jsou citlivější, vnímavější a můžou to odloučení od matky tak brzo nést fakt špatně. To musí vědět zakladatelka (nebo by měla) jestli její dcera nějak psychicky strádá nebo jestli je to jen běžná vztekačka jako deset dalších za den ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem za příspěvky, zkusím tam po poradě s tetami dceru dávat pravidelněji a častěji a pokud by se situace nezlepšovala (čemuž moc nevěřím, ale může se stát), najdu nějakou chůvu na doma. Samozřejmě, že mi na její spokojenosti záleží, jinak bych tuhle diskusi nezakládala. A ona dosud byla spokojená velmi, až na poslední dvě návštěvy.
držím pěsti, a dej vědět
![]()
@randr Psychicky už z ní pomalu strádám já, dneska jsme jeli k večeru jenom na takovou nevinnou vyjížďku kolem baráku a za tu dobu 3× práskla motorkou i sebou o zem proto, že jsme nejeli tudy, kudy ona chtěla, že jsem jí nedovolila najíždět motorkou na zaparkované auto… typickej dvouletej vztekloun, no…
@Anonymní píše:
@randr Psychicky už z ní pomalu strádám já, dneska jsme jeli k večeru jenom na takovou nevinnou vyjížďku kolem baráku a za tu dobu 3× práskla motorkou i sebou o zem proto, že jsme nejeli tudy, kudy ona chtěla, že jsem jí nedovolila najíždět motorkou na zaparkované auto… typickej dvouletej vztekloun, no…
jj, znám. Moje holka je ted zrovna ve zdrhacím modu, furt zdrhá někam, kamkoli, hlavně pryč
Mně to ale neva, je strašně roztomilá, baví mě i ty její vzteky ![]()
Bamba já do jeslí nechodila a na školku si pamatuju a všechny vzpomínky hezké taky nejsou ![]()
@randr já už jsem se zařekla, že tu přiblblou motorku uklidim a vytáhnu ji až na jaře. A taky že to udělám, dneska jsem jí dala poslední šanci a poputuje na půdu a vytáhneme zpátky kočárek. Naštěstí je v kočárku většinou spokojená.
@Anonymní píše:
@randr já už jsem se zařekla, že tu přiblblou motorku uklidim a vytáhnu ji až na jaře. A taky že to udělám, dneska jsem jí dala poslední šanci a poputuje na půdu a vytáhneme zpátky kočárek. Naštěstí je v kočárku většinou spokojená.
@Crystal87 píše:
Bamba já do jeslí nechodila a na školku si pamatuju a všechny vzpomínky hezké taky nejsou
Teda, kolik je ti let? Promiň, ale rozesmálas mě. Víš co? Já si ze školky pamatuju 3 věci, rybí tuk, že jsem se porvala s jednou holkou o tácek, kterým jsem jí pak rozrazila čelo a že mě nenechali tancovat s klukem, se kterým jsem chtěla. Mám proto tvrdit, že mám na školku špatné vzpomínky?
K tomu vztekání. U nás je to naprosto to stejné. Má hroznéé záchvaty vzteku, a to jí bude 2,5 roku. Moje známá psycholožka mi řekla, že období od 2-3 let dítěte je jedním z nejnáročnějších. Ale jindy mám zlaté dítě. Ve školce si ji chválí, že je šikovná, ale prý jak se začne vztekat, tak je to síla
Ale tam to berou prostě sportovně a umí si s tím poradit. Možná mi to přijde u nás i v pohodě proto, že jsou ty učitelky v pohodě, a prostě nedělají z toho žádnou vědu, umí si poradit. Sdělí mi, kdy neměla malá dobrej den, že třeba plakala, ale prostě to je normální. Doma taky nemá dítě neustále úsměv na tváři.
Jinak do jeslí jsem chodila, do školky taky, a z jeslí si pamatuji jednu věc
Jak jsme si umazala ruce, bála jsme se to říct mámě, která pro mě půjde, tak jsme poprosla jednu holčičku, zda se jí nemůžu utřít do zástěrky
chudáček holčička souhlasila
Toť vše. Jinak občas s emi něco vybaví ze školky, ale žádná traumata. Vybaví se mi jen houpačka, bublifuky, nic víc
Ale už je to 30 let
JInak si myslím, že dneska jsou školky u nás fakt na dobré úrovni, volnější přístup, jak se spaním, jídlem…netřeba z těchto institucí dělat drama.
Ještě mě lidé strašili, že jsou děti ve školkách na sebe zlé. Ani to nepozoruji. Dcerka se na děti těší, mluví o nich, zná je všechny jménem už po necelých dvou měsících. Hrají si vedle sebe hezky. Ale ona je hodná k dětem, má je ráda. Max si třeba vemou hračku, ale člověk nesmí být tak úzkostlivý. Myslím si, že to, že budu dítě držet co nejdéle doma, nebo u mě, tak mu moc nepomůže. Jak píše bamba. Jsem stejného názoru, a vidím i v okolí, ža pak některé ty děti, co jsou dlouho s matkou, tak se neumí zapojit do kolektivu, a jsou úzkostlivě fixované na matku, a naví, pokud chodí do školky jen občas, tak i ten kolektiv je přijme hůř, hůř zapadají. Mám taky takovou kamarádku. Holka chodila jen občas, protože mamce s enechtělo vstávat, a s holkou si nikdo nehrál ve školce. Pomohla až pravidelná denní docházka.
To vstavani mi teda taky prijde hrozny, nevim proc se tam nemuze dojit treba na 10h. Snad najdu nejakou, kde to pujde ![]()
@randr píše:
To vstavani mi teda taky prijde hrozny, nevim proc se tam nemuze dojit treba na 10h. Snad najdu nejakou, kde to pujde
v 10 jsou u nás už děti venku
a u člověka, který chodí do práce, tak to většinou problém nebývá - vstát
![]()
@sad 1
Tak ja do normalni prace chodit nebudu, mam podnikani, ktery bezi i ted na materske, akorat az pujde mala do skolky tak se do toho vic obuju
my jsme zvykle s dcerou vstavat pozde, chteli nam presunout plavani na 9:30, rikam, tak to asi nedame, to snidame ![]()
naprosto souhlasím, k tomu není co dodat