Vzteklé dvouleté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8512
21.7.18 23:51

Jinak, kdyz zacal trochu mluvit, tak jsem zjistila, ze se treba zacal vztekat u obeda proto, ze chce nanuk, ktery je v mrazaku. Nebo proto, ze chce na hriste. Ono to neni bezduvodne, ale kdyz nemluvi, tak proste nemas sanci na to prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
22.7.18 00:49

Ahoj, mám 18ti měsíční dcerku a také jsem v koncích z toho, že jí nerozumím, a ona se vzteká, kdy Vám začali mluvit, nebo aspoň říkat co chtějí? Mluvím na ní pořád, mám pocit, že ona mi rozumí mooc dobře, sama si občas žvatlá na hračku nebo si hraje že telefonuje, ale když něco chce tak nic. Občas si ukáže, to jí podávám co tím směrem je, ale asi jsem málo empatická nebo co, ale prostě nemám tušení. Snažím se jí dávat vše na dosah a říkám jí co si zrovna bere, ale je to fakt na hlavu, o to hůř, že jsem ve 33týdnu s dvojčaty a už asi pracují hormony, nesu to nějak hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
22.7.18 01:11

Ja mam holku 5 let a ta se mi zase vzteka, kdyz jedeme ze skolky. Bud si to odbude hned v autě anebo az po prijezdu domů . Podle mě se ve školce drží a snaží se pred „pancelkama“ a ostatními detmi a az v soukromí to ze sebe vsechno vypustí. Nekdy to ještě vysperkuje hlaskou: „Ja potřebuju cukr!“ Takže za mě: ty deti taky potrebuji upustit páru, dospělý se znici prací, zanadava si a dítě ma zase jako ventilaci pro nas ten bezduvodny vztek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
22.7.18 06:37

@tlustyhrosik taky to znam moc dobre a kdyz tohle obdobi preslo ( zacala nam ukazovat a rikat co chce), tak prislo obdobi nuceni. U nas to znamena, ze nuti vsechny kolem sebe delat, co ona chce. Jako ted treba koupani v bazenu, prijedeme na zahradu a nuti deti nebo nas dospele se jit koupat a nebo nuti deti, aby s ni sly na klouzacku atd… Samozrejme se sebou nenechame orat, takze jsou sceny jako hrom, jsem zvedava, kdy ji to prejde.. Ale je to taky o nervy.. Jede jako kolovratek, u toho fnuka a je to dost pro okoli vysilujici. Nicmene se ji nepodrizujeme, musi se to naucit, ale bohuzel to stoji nase nervy a sluch chudaku- sousedu :nevim: Je to zivel, dokaze byt moc hodna, ale proste za ten den nekolikrat narazi a to spusti sceny jako hrom. Mlatit nema cenu ( jen to vec zhorsi), lest ji do zadku, tak to by s nami orala, tak se ji proste nevsimame. Nekdy se mi povede odvest jeji pozornost jinam, snazim se ji to vysvetlit a to je taky bez efektu. V zari jde do skolky, tak tam dostane prvni zivotni lekci, se tam s ni nikdo mazlit taky nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.7.18 09:01

Blbej dotaz, ale venujes se mu dost, aby jsi vedela, co okamzik pred tim, nez spusti dela a dokazala odhadnout, co je problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
22.7.18 10:14
@Svistice píše:
Blbej dotaz, ale venujes se mu dost, aby jsi vedela, co okamzik pred tim, nez spusti dela a dokazala odhadnout, co je problem?

Venuju se mu dost, ale samozrejme netravim s nim aktivne kazdou minutu. On nesdili se mnou hru, takze musim proaktivne ho k ni „nutit“ a aby si hral se mnou s necim. Jinak ve chvilich, kdy se mu primo nevenuju, tak si listuje knizkama a nebo beha sem a tam po byte. Na televizi nekouka a ani na tablet nebo tak. Ja mam ve vetsine pripadu pocit, ze on ani nic nechce. Proste jen dela ten otresny zvuk, neco mezi krikem, narkem a vrzanim starých dveri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
22.7.18 10:19

@Kassor tak to se mam na co tesit. Ja prave nevim, jak na to reagovat. Nekdy mam pocit, ze ani nic nechce. Jen se mozna posloucha, jal křičí a do toho se me pribuzni ptaji , proc krici a co chce…jako nemám kristalovou kouli, vetsinou nevim co chce. Bit ho nechci, ale na druhe strane to nechci uplne prechazet. V rodine mame 4 lety odstrasujici pripad, nocni mura, kam vede tolerance a ignorace nevhodneho chovani. A tam se fakt dostat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
22.7.18 12:30
@tlustyhrosik píše:
@Kassor tak to se mam na co tesit. Ja prave nevim, jak na to reagovat. Nekdy mam pocit, ze ani nic nechce. Jen se mozna posloucha, jal křičí a do toho se me pribuzni ptaji , proc krici a co chce…jako nemám kristalovou kouli, vetsinou nevim co chce. Bit ho nechci, ale na druhe strane to nechci uplne prechazet. V rodine mame 4 lety odstrasujici pripad, nocni mura, kam vede tolerance a ignorace nevhodneho chovani. A tam se fakt dostat nechci.

Bit nema smysl. Pomuze dat ho do vedlejsi mistnosti a at prijde, az se uklidni. Nechat otevrene dvere, ale stale vracet, dokud neni klid. Ono se s tim nic jineho ani neda delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
22.7.18 14:06
@Masina píše:
Jo…jo…znám moc dobře :-) Dělat se s tím nedá nic moc. Já jsem nabízela různé řešení dané situace (o které jsem vlastně vůbec neměla ponětí). Někdy se dítě doslova vyřvalo, aniž jsem přišla na to, co by ho uklidnilo. Jindy se mi na to povedlo kápnout a nebo moje snažení řvouna zaujalo a na problém zapomněl (to asi většinou). Zuřivý pískot, co jedna z mých ratolestí dokázala jeden čas vydávat, mi doslova ochromoval nervovou soustavu a ještě teď se mi ježí chlupy na zádech, když na to vzpomenu. Co mi pomáhalo bylo to, že jsem si pořád opakovala, že neřve bezdůvodně. Období, kdy se batole nasíralo tisíckrát do hodiny trvalo několik měsíců a pak prostě přešlo. Vydrž :-)

On s tim začíná ted, tak nekolik mesicu pred nama me desi. Kdyby alespon ukazoval a rikal TO :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
22.7.18 14:12
@Limi123 píše:
Pokud je mu 18 mesicu, tak uz to velmi pravdepodobne brzy alespon castecne prejde… Za mesic, dva uz by opravdu mel umet minimalne ukazovat, co chce… Jinak asi jen prezit, take jsme tohle obdobi doma meli… Dost se to u nas zlepsilo az ted, kdyz uz umi poradne mluvit a skoncilo obdobi vzdoru, tj. ve 2 a pul letech… Ale to jsi asi slyset nechtela :oops:

No ja doufam s tim ukazovanim, ze se to posune k lepsimu. Když budu vedet, proč z niceho nic jeci, tak se k tomu budu moci lip postavit a bud mu vyhovim, nebo ne.
Mame u nej podezreni na PAS, je toho vícero, nez jen ta neschopnost komunikace. Takze me desi, ze to bude trvat dyl, nez jen par mesicu nez zacne komunikovat. Do jine mistnosti ho asi nemam to srdce dat, je to jeste takovy miminko nouma, ale nekdy kdyz jsem uz fakt nastvana, tak zvysim hlas a dam ho kousek od sebe, „at se nad sebou zamysli“ a brečí a prijde se chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8512
22.7.18 14:27
@tlustyhrosik píše:
On s tim začíná ted, tak nekolik mesicu pred nama me desi. Kdyby alespon ukazoval a rikal TO :mrgreen:

Hele, priprav se spis na rok… Ono az zacne ukazovat a neco rikat, tak se to trochu zlepsi, ale zase zase zacne obdobi vzdoru. :nevim:

Ja ho do te jine mistnosti nedavala za trest, ale s pocitem, ze jemu to pomaha v tom, se uklidnit - opravdu mu to pomahalo. Takze zadne zvysovani hlasu, mile… Kdyz moc odchazel, tak do postylky. Pak uz se tam obcas sel vyvztekat i sam, vedel, ze mu to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
22.7.18 15:35
@tlustyhrosik píše:

To je jako u nas… Vsichni se me porad ptaji, proc place? A ja se ze zacatku citila strasne, nebot jsem nemela tuseni. Pak taky mela super obdobi " hledani". Vysvetlim.. Kolem druheho roku milovala male predmety vsech barev. Nosila si je, prepocitavala, zkoumala… A kazdy den si nosila nove a nove male ( naprosto bezvyznamne predmety : napr. Prazdne tuby od temper atd…) opravdu jich bylo moc a mela takovou krabicku a tam si je davala. Po nejakem case, kdy uz o stare veci nejevila zajem a jen tam prekazely jsem si rekla, ze je vyhodim. No a ten dalsi den, jak kdyby ji to nekdo rekl, je zacala hledat :zed: To se stalo asi milionkrat s ruznymi predmety. Byla jsem jako blazen, litala jsem po byte a predstirala, ze hledam. Ted ma to obdobi, kdy se snazi byt dominantni a krotit nas vsechny… Zkousim, co muzu a co bude fungovat. Vysledek? Zalezi na tom, jestli neni unavena, jestli ma dobrou naladu, je to des :lol: ale taky se nekdy neudrzim a placnu ji po zadku… Ale to nemelo uspech nikdy… Litame s ni po vysetrenich, protoze toho bylo vic, v cem neni standardni, takze to mame o to veselejsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí