Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj!
prosím o radu…artuš už několik dní křičí,u všeho se vzteká…klasika -zkouší co vydržím - ale bydlíme v paneláku…
už nevím co s ním mám dělat..někdy je usměváček,některý den vztekloun.když křičí,křičí i na procházkách -prostě pořád..nic ho nebolí,tepotu nemá…v noci se budí po 3 hoďkách kvůli kojení…
sousedka nad námi si už ztěžovala že malého týrám že to takhle nejde a není to normální…co mám dělat????
díky za rady…
Vykašlat se na sousedku
.
Ona nikdy neměla děti? To jediné by ji snad omlouvalo.
Vysvětli jí, že malého netýráš, že má jen období vzdoru, které s největší pravděpodobností přejde, můžeš připojit omluvu, ale tím by to pro mě končilo a nestresovala bych se tím.
Ahoj,no nemam slov na sousedku!Ta baba nikdy nemela deti???Zvedlo me to ted zluc:))U nas museji byt desne tolerantni sousedi.Bydlijou tam stari s mladema a ty maji dve deti.Takze kdyz od nas slysi krik, tak jim to prijde normalni a myslim ze normalni to je!!!Petra
ona prý vychovala 2 děti…je v takovým kritickým věku 45-50…blbý je,že říkala že i v metru když mě viděla že nic nedělám,že na něj kašlu…jenže co mám dělat,když se vzteká i když je v náručí?!…já fakt z toho asi zešílím…no,očekávám návštěvu sociálky…
Sousedy bych nejraději snad vyvraždila
Nastěhovali jsme se do baráku kde jsou samí důchodci a babizna nad náma si taky furt chodí stěžovat, ne nám, ale leze za domovníkem, příp. mlátí jak zběsilá do topení. Nic si z toho nedělej, jsou to prostě děti, je jejich problém, že mají sklerozu a nepamatují si jaké to bylo když vychovávali děti oni
Babu bych nakopala do prdele
Tu vaši i tu naši.
Btw ta naše prý i lítala po baráku a vykládala, že naše kočka chodí srát do sklepa ![]()
Kačko naštěstí na sociálce pro tohle mají pochopení
Věř tomu, že ty ženské vidi horší věci než je vztekající se dítě
Taky ti řekne, ať na to kašleš ![]()
Ahoj,
preji pevne nervy se sousedy. Ja to mam dvojite. Obdobi vzdoru je holt komplikovane a kdybys ustupovala, tak se s ditetem potom nedomluvis vubec. Na me se taky o vikendu divali jak na vraha, kdyz jsme byli na vychazce a metr za mnou slo totalne nastvane a nadavajici dite. Navic nase Zoe vypada jako nezna holcicka, takze vzbuzuje soucit. Nikoho ale nezajima, ze mi rve v kocaru a nosit ji pul hodiny na rukach fakt nebudu, kdyz doma ji behani problem nedela. Obcas ji vezmu, ale jen aby nebyla unavena a ne ze to bude zvyk.
Nedavno jsem tu resila i nase sousedy, kteri si stezovali moji babicce, ze na deti kricim. Tezko jim vysvetlim, ze na ne zarvu az naponekolikate neposlechnuti a ze deti za:,–(ne nebiju.
Terik
Ahojky,
tak ne,že bych chtěla být zlomyslná
)))…ale po přečtení této diskuze se mi docela ulevilo:o)…že takovou sousedku nemáme jen my…Myslím,že můžeš být ještě v klidu,od sousedky,která už má sama děti velké a nepamatuje si to se to dá ještě čekat:o)))ale mě obvinila z týrání sousedka,která má sama 2 malý děti ,myslím cca o rok starší než jsou ty moje…náš malej se taky vzteká…nicméně nemyslím,že nějak často,není to vyloženě vztekací dítě,ale má hooodně srdceryvnej pláč,když byl miminko,tak se mi i dusil při plakání…sousedka má holt děti asi klidnější,navíc staršího dává do školky a chodí si pro něj až kolem 15.30,i když je doma s mladší a s tou má asi klid,přecejen už to není takové mimino…tak nejspíš jen kouká na seriály a poslouchá,kde se co děje:o)…jednou tu u nás zazvonila,když malej brečel,že prej co s těma dětma děláme,že už brečí dýl než 15 minut!!!No jo,no…bohužel sousedy si nevybíráme..Ale já na ní prdim,já bych dala ruku do ohně za to,že se o svoje děti starám lépe než ona o ty své a nezajímá mě…omezovat je nebudu,aby tady nelítaly nebo jim zacpávat pusu,když brečej:o)))…Ale přiznávám,že v žaludku mi to leží pořád,zvlášť když si větrám a ona mi kouří do oken…(bydlí pod náma a kouří na balkóně)…
papa a hodně trpělivosti se sousedy:o)
Terez a děti
vykašli se na sousedku! jestli s tím šla na sociálku, tak ti někdo přijde maximálně na návštěvu a řekne, že to nemáš řešit a pustit z hlavy. takovýhle babky jsou fakt nejlepší.
nám klárka v období, kdy jsme rušili noční kojení, protože si jenom vymýšlela, řvala i hodinu v kuse. my teda máme štěstí na sousedy, jenom jsem se jim došla omluvit s tím, že teď máme horší období, ale že by to mělo brzo přejít a v pohodě.
holky díky ![]()
ona s tím na sociálku ještě asi nešla,řekla,že mi dává 14 dní na zlepšení…
ve mě to pořád je,logicky vím že se mám na tu paní vykašlat,ale holt mi to nejde…mám za ní zajít a vysvětlit jí že existuje obobí vzdoru,že v noci kojím a že to lepší nebude?ať jde na socinu hned?…
A kdyby jsi se spojila s vaším pediatrem a vysvětlila mu situaci? Já předpokládám, pokud to sousedka dovede ke zdárnému konci
a tu socku fakt zajde, že se sociálka asi spojí s vaším dětským lékařem, ne?
A ten jim vysvětlí rovnou, že dítě nenese známky týrání, zato sousedka známky psychické úchylky…
.
At vám to dobře dopadne, M.
Musím se smát, když si ji představim jak by to zvládla sama. My teda nebydlíme v paneláku a sousedy máme přes dvůr, ale někdy musíme být slyšet až na návsi, když holky pruděj a neni s nima rozumná řeč ( momentálně tak třikrát denně). Někdy si řikám, co si ty lidi pomyslej, jestli jdou zrovna okolo a slyšej jak na ně musím kolikrát zařvat, aby vůbec aspoň otočily hlavu
Ale co s nima nadělám, nikdo holt neslyší to, že je předtím desetkrát kárám potichu a vysvětluju. Takže už to neřešim. Období vzdoru je fakt super a nejlepší na tom je, že pak plynule přejde do puberty, takže se sousedka asi klidu nedočká, chudák ![]()
I kdyby ta sociálka došla, tak stejně zjistí že tam žádné týrané dítě není a určitě znají období vzdoru.
Klid, taky mám vzteklé hlučné dítě; řvát a dusat ho nenechávám, ale stejně je to jen o štěstí, že máme příjemné a mírně nahluchlé sousedy; hošan totiž od doby, kdy mě ve vzteku mlátil a já mu chytla ruce a řekla au , pochopil au jako výraz nevole a když mu nechci něco dovolit, ječí au auuu .
Ale proč píšu: jedné kočce z naší diskuze domů skutečně přišla policejní hlídka, protože ji některý soused udal, že dceru týrá (/její holčička taky mívá záchvaty vzteku). Takže otevřela, za dveřmi 4 policajti, viděli děvčicu sice zuřící, ale jinak v pořádku, a zas šli. I socky už viděly horší věci než ječící dítě ![]()
Maxík, co ho to furt odhlašuje ![]()
Ahoj Kacko a holky,
pisu zatim jako bezdetna a pripominam pohled z druhe strany…
Budte rady, ze se alespon takhle nekdo stara, jestli dite v sousedstvi neni tyrane…ja vim, neni to vzdy stastne receno, nebo ve vhodnou dobu, ale kdyz slysim ty pribehy v televizi, jak si nikdo nevsiml, ze matka utyrala vlastni deti, je mi to moc lito…
Zkuste uhodit na tuhle strunu, ze si vazite toho, ze je tak vsimava, ale ze je dite v poradku, jen se vzteka, odnaucuje kojeni apod. Treba ji polichotite a ona na chvili prestane …
Pevne nervy preje Endy