Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-run?
Přidejte zkušenost s X-lander X-run@Lindii no ne.. já mám termín v červnu, takže na něj nespěchám, otec je dost časově vytížen..
tak se to zatím nesešlo..
i když bych už byla ráda, kdybych to tu měla nachystané..
Ahoj dámy, mému Honzíčkovi je půl roku a sháním pro něj sporťák. Jelikož s ním ráda jezdím mimo silnice( v lese, po travnatých plochách atd.), potřebovala bych sporťák se stabilníma kolečkama- ne ty hliníková a malá kolečka. Budu ráda za každý váš tip!
@Talismanek ahojky,no ono zalezi taky co se ti libi. Kocarku je v dnešní dobe opravdu hodne. A vetsinou jsou zde různé diskuze. X lander x run je spis pro sportovní maminky. Taky zalezi co od něho očekávas ![]()
@Lindii tak ono mi stejně nic jiného než čekat nezbývá,
to víš, že bych ho ráda už viděla.. vyzkoušela..připravila.. kdyby to nebylo přes celou republiku, tak se seberu a dojedu si pro něj.. ale takhle to prostě je na tátovi
a ten se na to chystá, s vědomím, že to nespěchá to nehrotí a já ho nemůžu honit, můžu být ráda, že převzal a někdy pošle.. vynadat mu, že mě napíná taky nemůžu, je to táta ![]()
@Talismanek záleží taky jak moc mimo silnice
je spousta dobrých kočárů, které terén zvládají. Ale je terén a terén..
My chodíme do lesa podle azimutu, cestám se nevyhýbáme záměrně
, ale prostě většinou nevedou-li naším směrem tak je nevyužijeme
. Třeba velmi vyhovující pro mě byl i kočár Quinny speedy sx. A velmi pravděpodobně bude mnoho podobně dobrých kočárků. Takže je třeba zvážit kritéria, najít si pár typů, které je v rámci možností splňují a pak mezi nimi vybírat, třebas i dle ceny či estetického cítění
.
U vás myslím, budou nutná nafukovací kola, dobrá stabilita a zároveň lehčí váha. U tříkolek bývá plusem ruční brzda na přední kolo, ale nemívá ji každá tříkolka.
U mě vyhrává zatím ten x lander, ale ještě jsem ho nedržela v ruce..
tak snad mě nezklame ![]()
Ať to zdlouhavě nepopisuji
Takový kočárek by se mi třeba líbil:
kočárek Graco Mirage + s táckem a nánožníkem 2012 > varianta Oxford
Plně vynaven a za dobrou cenu. Jen si nejsem jistá těma kolečkama. Chci mít i celistvou rukojeť jako u normálních kočárků- zdá se mi to stabilnější..
@Talismanek Mě se to zdá jako lepší golfáče
.. teda bez pozitiva maximální skladnosti, kterou umožňují rozpojená držadla.
Ty kolečka.. no tak rovné, upravené bezvýmolové lesní pěšiny určitě zvládnou. Má-li člověk sílu a vervu, tak projede s lecčíms a leckudy.. Otázkou je, jak vytřesené bude dítě
ty kolečka budou přesně kopírovat povrch, tedy každý kamínek, nebo i přejezd přes dlažební kostky- typ kočičí hlavy- bude pro dítě značně nepohodlné, přeci jen, nafukovací kola trochu plní funkci nějakého toho pružení ![]()
Nicméně velká kola dělají taky vyšší váhu a je fakt, že váha takovéhoto sporťáku- golfáče je výhodně nižší. V případě hodně problematického úseku se dá kočár snadněji vzít a poponést. ![]()
Já se s tím x runem tahat nebudu, ten prostě projede..a když budu vědět, že jedeme někam kde ani kočár nemá šanci, tak vezmu nosítko/šátek.
Asi záleží jak často do lesa vyrážíte a jak v jak moc náročném terénu se vyskytujete ![]()
Hele ale i xrun stačí krtinec a jde na bok, už jsme dítko na louce převrátili, ale ani si nevšimlo zakuklené do fusaku:-)
Aha, tak to by asi taky nebylo to pravé ořechové:) Ale procházím všechny možné nabídky a je toho mraky. Obecně, myslíte, že tříkolka je do terénu lepší? Máte nějaké zkušenosti. Koukala jsem na Quinny Speedy a docela se mi líbí.
Nejsem žádná sportovní maminka- zatím:) Ale do lesa chodíme docela často nebo prostě po kamenité cetě…
@hofka mě ten quinny speedy sfouknul na šikmině vítr
.. byl prázdný tak se překlopil..
Jinak to byl supr kočár..projel vše.. jediné v čem nevyhovoval byla velikost košíku ![]()
Tříkolky jsou obecně méně stabilní, ale očekávám, že ten x run by mohl být o něco lepší než speedy
uvidím ![]()
Právě jsem mluvila s tátou.. balík je odeslán
![]()
Mě všeobecně přijdou trojkolky méně stabilní, než čtyřkolky…
Ja sem zas přesvědčena, ze nikdy a nikdo nenajde 100% vyhovující kocar. Proste vzdy tam bude u kazdeho nejaka ta chybka. Tak ze ja osobne bych to tolik neprožívala a vybrala vazne dle toho, co s tim zamyslis a kde nejvic budes jezdit ![]()
Z čtyřkolých terénních, které znám bych asi volila X-lander X1, kočárky řady Hauck traxx, s těmito jsem se na živo setkala a mám s nimi dobrou zkušenost.
No a pak bych asi koukala hlavně na váhu a velikost kol.. ![]()