Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-run?
Přidejte zkušenost s X-lander X-run@saraxxx Dobrý, kde se ti povedlo sehnat? Moc nejsou.
Je to bájo kočárek na sport. Teď na konci kočárkového období jsem se k němu znovu vrátila. A hezky se ovládá i s 16 kg dítětem.
@Ada22 ano a velké nadšení:-)))
jen když sjíždím z kopečka tak to při bržedí cukááá dělá vám to?
Hm tak mě necuká já nemám seřízenou brzdu
Musím si vyměnit lanko. Ale že to cuká je celkem možné, ta brzda je blbě řešená, že brzdí o gumu předního kola. Většinou se v dnešní době dělají brzdy co brzdí o ráfek nebo kotoučové. Ale je to asi jedno z mála mínusů tohoto kočárku. Zas na bruslích se s tím dobrzdit dá. Pak mi přijde, že by mohli dělat boudu jako u ostatních x -landeru. I na novém modelu je střecha co moc nekreje.
Když byla Eli malá, tak jsem měla kolekci x-lander x-run desert. A ted jsem si koupila kolekci 2007,přeci jen už jí je 2,5 a moc se mi do toho nechtělo vrážet peníze. Je v dobrém stavu. Jen mi malinko vadí, že sedačka je malinko víc propadlá než u novějších modelů. Asi by to šlo vyztužit. Eli to neva, tak neřeším. ![]()
Mě momentálně nebrzdí vůbec, musím ji taky nechat seřídit. Naštěstí vedle máme cykloservis, tam to snad zvládnou:-) Jinak taky lehce cukala, ono nejde ani tak o brzdění jako spíš přibrzďování:-)
@hofka no u toho dobrždování to tak cuká kvuli tomu že to brzdí o tu gumu mám menené i lanko, ted jdu zitra nechat vycentrovat kola:-)asi po tech letech nejsou uplnmě ok:-)
ještě vycentrovat a je ok
![]()
Jej to brzdění by mohlo byt lepsi, to je pravda. Jedinne co mne stve jsou pasy. Proc u vsech kočáru je dělají daleko od sebe. Dítěti to pak padá na ruce a nepodrzi si ani pití. Tak zapinam pod rukama.
@Lindii píše:
Jej to brzdění by mohlo byt lepsi, to je pravda. Jedinne co mne stve jsou pasy. Proc u vsech kočáru je dělají daleko od sebe. Dítěti to pak padá na ruce a nepodrzi si ani pití. Tak zapinam pod rukama.
tak s tím jsem problém neměla u dcery a nemám ani teď u 7měsíčního.. pásy drží dobře. Mám z nich tedy vyvlíknuté ty chrániče popruhů ramenních, někde jsem je asi ztratila. A starší dítko jsem vlastně už ani nepoutala, mě spíš vadilo, že ty pásy pak nejdou oddělat úplně - nevím jestli u všech modelů je to tak.
@Lindii @hofka holky a mate x run jako jedinný kočárek:-)???ja mám i slalom a uvažuju zda neprodat oba a koupit nový x run:-)
@Lindii prosím tě maš nový typ x run ma prodlouženou stříšku???
@saraxxx píše:
@Lindii @hofka holky a mate x run jako jedinný kočárek:-)???ja mám i slalom a uvažuju zda neprodat oba a koupit nový x run:-)
mám dva, kombinaci Dorjan-jezdila jsem s korbou, teď je na balkoně a X sporťák.. ten Dorjan sporták mi nevyhovuje, takže leda jako záložní
@saraxxx Já x runa plánuji jako jediný kočár (teda ještě pochopitelně počítám časem s golfáčem)
Mimochodem včera proběhla u nás první jízda
.. zatím ne v plné sestavě a jen do obchodu pro rohlíky a plínky ale už se moc těším na nějaké pořádné výlety ![]()
@saraxxx Dokáži si představit x-run jako jedinný kočárek. Zvládne terén super na sport a je v pohodě i do MHD. Jak už jsem psala celkem snadno se ovládá i skoro s tříletým dítětem.
Jestli ten kousek co jsi pořídila je po techniké stránce ok, tak bych se na nákup nového asi vykašlala. Já měla první nový a přijde mi, že ten starší co mám teď je v lepším stavu než ten co jsem měla nový.
Košík pod kočárek lze dokoupit http://www.mimibazar.cz/foto.php?… a na stříška jde také vylepšit.
Já si tam udělala kšilt, ale měla jsem ho trubka udělat ještě delší. A nějak se mi to vymklo a je krabaŤák, ale tak účel to splní. ![]()