X-lander XA nebo Jané Slalom?

1
25.6.11 23:00

X lander XA nebo Jané slalom ???

začátkem listopadu čekáme miminko a zvažuji koupi kočárku X lander XA nebo Jané slalome??? Jakou máte zkušenost??? Pro který se rozhoudnout? Děkuji moc za každou radu, kritiku i připomínku… Je dobré - výhodné koupit si najednou korbu + autosedačku + sporťák??? DĚKUJI MOC!!! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5239
25.6.11 23:34

Ahoj,

my máme Jané slalom a kupovali jsme celý komplet korba, autosedačka, sporťák. Momentálně si nevybavuju žádnou velkou závadu nebo chybu, takže Ti ho můžu určitě doporučit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
25.6.11 23:50

já jsem si minlý týden přivezla X-lander..jeste neni vyzkouseny takze nemuzu moc poradit..myslim ze oboji je dobra volba..Jane se mi taky moc libi ale pro me je myslim ze nizsi a x-lander je mnohem levnejsi..my kupovali celou vyhodnou sadu vcetne fusaku, moskytiery, plastenky, tasky s prebalovaci podlozkou, ledvinky na kocarek a vysla nas na necelych 15 tis. ..

tady jsem ho kupovali v jejich kamennem obchode

http://www.detatko.eu/…I-carbon.htm

a Jane maji taky vyhodny set..novou kolekci ktera me osobne se moooc libi..u nas ale zvitezila cena, 4 kola a výška

http://www.detatko.eu/…lten-red.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
26.6.11 06:29

Ahoj, máme jané slalom pro 2009. Rohodovali jsme se v té době mezi 2009 a 2010 a vyhrála 2009, protože má mnohem prostornější korbičku i sporťák. kupovali jsme celou sadu, byla docela fuška už kočár sehnat, protože jsme si vzpomněli dost pozdě a 2010 se moc neprodávala, právě protože byla prťavá.

2009 je tříkolka, přední kolečko jde popřípadě zaaretovat, já jsem to nevyužila, ale moje mamča je na to zvyklá, tak si to zacvakne.Kočár super do města, je lehoučký, za pár vteřin ho mám v kufru i s korbičkou. Moc příjemné je, že si korbičku i autosedačku nacvakáváš jednou rukou a druhou máš volnou. V terénu jsme ho taky zkoušeli, po tom, co jsme dofoukli kola, spokojenost nejvěší:)

Nevýhody: ze začátku nám vrzali dooost kolečka (švagrovcům taky), je potřeba je párkrát promazat, než se ten olejík dostane až do toho ozubeného čehosi:) A taky doporučuju koupit nebo mít připravenou normální pumpičku na kolo, páč ta originální je na jednu věc…ale na nafukování koleček teda fakt ne…Jo a pak je tam taky malý košík. Já tam hodím většinou deku nebo svoji bundu a nebo malý nákup, ale nic většího nepobere.

Co se týče výšky, tak je nižší než ostatní kočárky, ale je to nížší korbička, což je právě příjemný, když strkám do kufru. Nepředstavuj si, že u toho budeš muset klečet:) Madlo jde do několika poloh a manžel si třeba dává pro něj příjemnou tu nejvyšší a to měří nějakých 190cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.6.11 09:57

kdysi dávno jsem se rozhodovala mezi Q. speedi a Xlander XA (rok 2007)
nakonec jsem ráda, že sjem zvolila klasickou trojkolku. s XA jsem pak jezdila a vadila mi právě ta dvě kola. každé se točilo jinak, a některé nájezdy a terény byla snazší s jedním kolem, než s dvěma. u XA byly hodně problémy se zasekáváním kol..

záleží na tom, co od kočárku očekáváš, protože zrovna tyto dva jsou dost odlišné.

XA - je v prvé řadě hrozně těžké a novější verze kupodivu hůře skladné a těžší, než starší verze.. má slušnou střechu sporťáku, malou korbičku, nemá ruční brzdu..

Jané slalom - tady je víc možností
starý klasický slalom do kol. 09
12kg ve sportovní vezri (jeden z nejlehčích terénních), snadno složitelný, relativně malý po složení. problémy s parkovací brzdou (padá), kotoučovou brzdou na předním kole, s předním kolem. sedák hrozně široký (do 08, v 09 je vložka), dítě se klátí na stranu a le zas má starší místo a není sardinka.. neotočný sedák

Slalom reverse od kol 2010 - otočný daleko užší sedák, kočár těžší o přibližně 2kg, jinak posazené těžiště, tvrdší (není příliš odpružený). jiná konstrukce zadní brzdy, boudička více kryje dítě, jiný materiál (jako neopren). malá korbička transporter, dá se jednak koupit starší kolekce, které pasují a jednak - prý - se dá vyndat polystyrenové obložení a korba je tím větší.

Jané slalom limited version - výrbce zareagoval na zvýšenou poptávku po staré kol. když vyjel s novou, je pro čr, sr. starý slalom v nových barvách..

je určitě lepší koupit** kočárek v setu,** kvůli výhodnější ceně. jen si dávej pozor, autsoedačka se musí vybírat podle bezpeččnostních testů. homologace podle ECE normy je trochu naprd, neřeší skutečnou fci autsoedačky v autě. takže vybírej dle testů němců - ADAC (v sekci autosedačky nalezneš mraky rad)
jen pokud Jané, tak kupuj sedačku Strata 2010 (rebel neprošel testy, strata 08 byla pidi, 09 větší ale 10 se jim povedla nejvíce a je hodně bezpečná).
pokud Xlander, poohlédni se spíše po možnosti sedačky Cybex Aton (levná a hooodně bezpečná, mají i základnu za rozumný peníz) nebo Maxi cosi cabriofix nebo pebble. ale doporučila bych spíše tu Aton, měla bez základny vyšší hodnocení než maxi cosi. (ta vyšla zase nejbezpečněji s isofixovou základnou

pokud máš jen trochu možnost, zajdi se na ně někam podívat na živo, nebo se dej do řeči s nějakou maminkou na ulici. hodně ti to pomůže. některé věci si podle obrázku nepředstavíš!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
26.6.11 10:22

Koukala jsem na trojkolky X-lander a Slalom, X-lander se mi zdál takový hrachový těsně před rozpadnutím, měla jsem strach s ním i zatočit v obchodě. Sama prodavačka řekla, že Jané je jiný level, vyšší kvalita. Po porovnávání parametrů různých sporťáků (úplný leh, pořádně dlouhá záda, polohování podnožky, atd) jsem pořídila Jané Salom Pro a po měsíci ho prodala, nebyla jsem vůbec spokojená. Teď mám Jané Slalom Reverse a už ho z ruky nedám. Žádný kočár není dokonalý, ale tenhle má tolik vychytávek, že jsem fakt spokojená.
Hluboká korbička je u X-landeru menší (kamarádce v ní vydrželo mimčo jen do cca 4měsíců!) a to není Jané žádný obr. Vyplatí se koupit Jané sporťák a k tomu hlubokou korbu Concord Proton, to je obří luxus v moderním designu (vnitřní rozměr 86cm!) Je to stejný výrobce a mám ověřeno v reálu i v Jané, že to na sebe pasuje.
PS: jezdím na bruslích a Jané má navíc ruční brzdu, tu X-lander neměl.
Dobře vyber :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
26.6.11 10:31

Natašo, dovolím si nesouhlasit s třesem u Salomů… jezdila jsem s klasickým Slalom Pro i Reversem a ten první byl kostitřas hodně, Revers je pružnější a o poznání méně drncá. To těžiště má Reverse opravdu jinak - je stabilnější, než klasický Slalom Pro (když se malá postaví ve sporťáku, Reverse se nepřevrátí ani s plnou taškou na rukojeti, ať je sedačka po nebo proti směru jízdy :palec: Slalom Pro mi letěl jen se malá vstát pokusila.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.6.11 11:03

Kdybych si teď měla vybrat kočár, jdu do jané reverse a korby z fusiona jak píše háta, úplně luxusní kombinace.Mě osobně se líbí sleeper.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.6.11 12:34

nedovedu posoudit rozdíl odpružení slalom/slalom reverse v praxi - terénu. s reverse jsem jezdila jen v krámě, se slalomem i v terénu.
na reverse byly ohledně odpružení (tvrdosti) trochu stížnosti, viz diskuze), na slalom klasický ne (asi bylo víc věcí, na které se stěžovalo, nevím, nedovedu říct..).

mně se se slalomem nejezdilo celkově dobře, byla jsem ráda, že mám jiný.. kopala jsem se do brzdy, dítě sjíždělo ke straně /i když Q. není do lehu, ani do sedu uplných, mému to nějak vyhovovalo víc, neklátil se tam tak strašně..nevím, možná úhel sedu ? fakt nevím..

ve speedim mi Vojta jezdil ve stoje celé léto a kočár k zemi nešel ani jednou. ve slalomu nevím, byl už klidnější, když v něm jel,,

jinak s concord korbou souhlasím, jsou větší!! a pasují. pasují i autosedačky, ale tam bych volila stratu, concord nebyl testován adac (jen rakušany a těm tolik něvěřím..)
ale s listopadovým mimčem jsem vydržela i v Quinny, a ta pidi je..
dobré volit fusak s ohledem na korbičku, aby nevyplnil celou korbu.. jako emitex u Quinny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
26.6.11 12:59

Natašo, Revers nemá brzdu mezi kolečky, jen „šlapátko“ na jednom s lankem, u klasického jsem se kopala taky.
PS: do korby Concord Proton se vejde roční dítě 82cm s Emitexem (naše malá) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.6.11 13:22
Háta_x píše:
Natašo, Revers nemá brzdu mezi kolečky, jen „šlapátko“ na jednom s lankem, u klasického jsem se kopala taky.

vím, psala jsem, že nový má jinou konstrukci parkovací brzdy :wink: jen jsem nenapsala jak jinou.. takže díky za doplnění 8-)

ono ta brzda až tak neva, ale slalom měl hrozně blízko tu rukojeť.. u jiných kočárů se do brzdy nekopu, i když mají brzdu stejně/podobně řešenou.. záleží na umístění rukojeti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
26.6.11 13:22

holky a co říkáte tomu?: Jane Slalom pro formula strata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
26.6.11 15:29

Natašo, myslela jsem to jako doplnění tvé informace. Vím, že kočárkům rozumíš :palec:

Tenhle sporťák mám v provedení Reverse. Na druhé dítko k němu koupím korbu Concord Proton Chilli, je to stejný odstín. Pokud by to byl kluk, vyberu možná jinou barvu, asi tyrkysovou Peacock. Tahle Jané korba Strata je hodně malinká, zkoušeli jsme ji v obchodě.
 http://abckocarky.cz/…roton-chilli

womanz píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
26.6.11 15:46
womanz píše:

to se mi libi moc..ale u Jane se mi nelibi podvozek a malej kosik a trojkolka…zrovna tenhle Jane se mi desne zalibil ale zvitezila cena a 4 kola..je docel problem s trojkolkou vyjet do schodu..treba 3 schudky k nam do vchodu..

nekdo tu psal ze X-lander je maly..sice se rika ze je mensi ale rozmer 85cm mi neprijde az tam pidi..kord kdyz dite v hluboky dyl jak do pul roku nevydrzi..pak chce stejne koukat a ne lezet..takze je to fuk podle me..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
26.6.11 15:51
Moje zkušenost…Když máš odaretované přední kolečko, hůř se vyjíždí i vyšší obrubník, to je moje asi jediná výhrada k Reversu, ale jde si zvyknoust. Se zaaretovaným je to stejné jako u čtyřkolky - drží směr (jezdila jsem s oběma). V zimě je zaaretovaná trojkolka fajn - nadzvedneš trochu zadek a projedeš i hlubší závějí. Původně jsem nedala dopustit v zimě na terénní čtyřkolku, ale i takhle je to po vyzkoušení fajn.
PS: naše malá jezdila v hluboké korbě na rovné podložce do roka. Úplně v pohodě.
AliceP píše:
womanz píše:

to se mi libi moc..ale u Jane se mi nelibi podvozek a malej kosik a trojkolka…zrovna tenhle Jane se mi desne zalibil ale zvitezila cena a 4 kola..je docel problem s trojkolkou vyjet do schodu..treba 3 schudky k nam do vchodu..

nekdo tu psal ze X-lander je maly..sice se rika ze je mensi ale rozmer 85cm mi neprijde az tam pidi..kord kdyz dite v hluboky dyl jak do pul roku nevydrzi..pak chce stejne koukat a ne lezet..takze je to fuk podle me..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí