Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Esucrab píše: .. manžel by určitě ocenil Playstation
No odolovam dlouho.pred rokem a půl jsem povolila tablet.A je to mor.Syn nastesti ma vetsinu tydne kroužky a pak ukoly(sam zvolené kroužky, ja bych brala o jeden mene
uz tak jsem byla zlá ze jsem zatrhla fotbal kdyz uz hral florbal s tím,že nehodlá mit zabite cele vikendy a cele týdny jen létat po krouzkach
)jsme dost sportovní vsichni takze u nás nehrozí každodenní dlouhodobá aktivita
teda takhle mi to vysvetlili ![]()
@finduska heleď mezi konzolema a tabletem je dost podstatnej rozdíl - tablet je závislačina, je to stroj určený k práci a dítěti do ruky fakt nepatří. Konzole je určena k hraní, umí rozvíjet hned v několika směrech a opravdu zabavit, takže jestli něco, tak fakt tisíc krát radši konzoli ![]()
@finduska manžel je herní maniak, takže za ty roky už mám přehled
dle toho co říkal, je lepší PlayStation než Xbox. Hry se neoplatí kupovat nové. Nejlepší je si udělat účet na oficiálních stránkách a sledovat akce. Manžel kupuje hry pouze v tom jejich storu a hlídá kdy mají akce. Takže už se povedlo koupit NHL z původních nějakých 1700 za 600 nebo PES z 1500 za 280,–. Někdy ty akce bývají až 80% a to se vyplatí. Jinak teď má 4, kterou mi nechce půjčit, ale když měl 3 hrál tam tenis a to běhal po celém obýváku s tím movie ovladačem
a mě pouštěl volejbal a taky super, akorát jsem se do toho párkrát tak zabrala, že jsem se srazila se zdí ![]()
@Nimie píše:proč proboha?
Protože se může stát, že se to vymkne kontrole
Kamarádka tak pořídila synovi Playstation a protože jeho kamarádi to mají taky, tak u toho všichni sedí a hrajou každý z vlastního domova. A když se navštíví, tak u toho sedí všichni pohromadě. Synek jí nechce chodit ven, protože jeho kamarádi hrajou
a sám venku neví, coby ![]()
@Esucrab to je selhání rodiče. Ps i xbox ma zámek
není nic snazšího než ho použit. Ale to se dnes nenosí, kontrolovat a omezovat činnost dětí
@Esucrab píše:
@NimieProtože se může stát, že se to vymkne kontroleKamarádka tak pořídila synovi Playstation a protože jeho kamarádi to mají taky, tak u toho všichni sedí a hrajou každý z vlastního domova. A když se navštíví, tak u toho sedí všichni pohromadě. Synek jí nechce chodit ven, protože jeho kamarádi hrajou
a sám venku neví, coby
To není tak úplně chyba konzole
když už, tak možná spíš nevhodně zvolená konzole, jinak primárně nedostatky ve výchově. Playstation je v podstatě počítač s kontrolerem, takže ze všech na to nejhorší. A pokud neměl ani do té doby dostatečné vyžití nebo rodič neumí zacházet s technikou (tudíž neví jak jí dítěti představit a jak to uhlídat úměrně jeho věku) - a nebo hůř, obě varianty najednou, tak holt skončí takhle. Kolik je klukovi?
u nas jsem si kdysi napsala o xbox jeziskovi ja ![]()
mame s kinectem, ty pohybovky jsou super. pouzivame pouze v zimnim obdobi, v lete prakticky nebyvame doma. libi se mi, ze se s tim clovek hybe tak nejak “prirozeneji” nez aby rikal sedmiletymu a triletymu diteti tak pojdte, ted si dame 10 drepu… u naky ty hry drepujes cely odpoledne a nevis o tom. jasne se kdybychom byli vylozene outdoorovy typy (coz nejsme), na xbox se vyprdnem, snazime se byt denne venku i v mene priznivem pocasi, ale 12 hodin jako v lete o vikendu tam proste nenaboucham, nebavi to nas ani ty deti
no a pak je ten nepohybovy typ her, zpusobujicich silnou zavislost. uz maji vsichni vcetne te prtave vlastni ovladac a vetsinu her na nejake urovni zvlada i ona (resp zvladala uz loni, v cerstvych dvou). a tyhle hry jsou na pridel / za odmenu / kdyz musim pracovat z domova a nejde to jinak apod
srovnani s playstation nemam, ale za nas xbox super
Jo tak právě díky dalšímu vyžití co máme,jsem si říkala,ze to průběhem.nekdy na to čas bude někdy ne.Zatim je syn v tom věku kdy si nechá domluvit a vysvětlit bez vzdoru a vzteku.????Proste se zepta a kdyz ne zase odejde ????jako ty hry jsou takhle drahé?A i ty xbox maji neco na stahování?Jako za menší cenu jako ten playstation?
@finduska no my si na xbox platíme tuším gold předplatné a tam mas pak porci her zdarma, nějaké bonus funkce pro hráče a slevu do shopu na dalsi hry
@Nimie je mu 11, zkoušeli všechno možné a vždy jim na všechno přišel
nějaké rodičovské zámky a podobně opravdu nefungovaly. Nevýhoda, když jsou v technice děti napřed ![]()
@Esucrab píše:
@Nimie je mu 11, zkoušeli všechno možné a vždy jim na všechno přišelnějaké rodičovské zámky a podobně opravdu nefungovaly. Nevýhoda, když jsou v technice děti napřed
A co dělal do té doby? To těch 10 let seděl a koukal do zdi nebo chodil furt ven a najednou záhadně v 11 přestal a přestali všichni jeho kamarádi?
donutit dítě nehrát na konzoli opravdu není nic tak těžkého. Když nic jiného, stačí sebrat konzoli. Vypojit a zapojit jí je otázka 2 vteřin. Pokud jí teď dostal a je z ní nadšen, není to nic hrozného, ale nějak se mi nechce věřit, že by dítě bylo zvyklé se zabavit samo, mělo spoustu koníčků, bylo od rána do večera venku a najednou přišla konzole a jako zázrakem nic z toho není aktuální ![]()
Ale jinak jasně no, pokud tomu rodič nerozumí a neumí si s tím poradit, tak má o něco horší pozici, protože se taky může stát, že to dítě zablokuje od něj ![]()
@Esucrab souhlasím s @Nimie navíc to, ze by obešel správně nastaveny rodičovský zámek je blbost. Pokud tedy nedají heslo 12345
Plus je tam možnost nastavit časový příděl, takže se mu to po hodině proste vypne a smolík ![]()