Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Tichošlápek no jakoby jde to jen to není až tak jednoduché a tak jako tak, jde to řešit prostě zabavením konzole nebo nějakého jiného podstatného prvku.
@Nimie jde, ale aby to ocural 11 kluk mi nepřijde reálné. Ale mas recht. Seberu ovladač a muze tak akorát koukat na černou bedynku ![]()
Máme xbox one s kinectem a většinou hrají deti nebo manžel od podzimu do jara - ale ne denně, proste když se nedá jít ven. Myslím, ze zakazovat nebo neporizovat dětem techniku je blbost - lepší je ji mít ale naučit je rozumnému užívání…
@Tichošlápek píše:
@Nimie jde, ale aby to ocural 11 kluk mi nepřijde reálné.
Já si ještě pamatuju čeho my jsme byli schopni v tomhle věku, takže radši počítám vždycky s inteligentnější verzí dítěte ![]()
@Tichošlápek píše:
Ale mas recht. Seberu ovladač a muze tak akorát koukat na černou bedynku
@Tichošlápek.. Přesně tohle měl - časování.. a přišel na to. Udělal si jiný účet
dnešní děti fakt nejsou blbý a, narozdíl od některých rodičů, si to vygooglí
6 letí caparti jsou ještě ok, ti by si s tím neporadili. Ale věřte, že 10 letí, kteří mají takové věci v ruce třeba od školky a sledují dnes kdejaké youtubery, ti si to najdou
A najít a zapojit počítač? Žádný problém
z vlastních zkušeností vím, že je někdy opravdu těžké některé věci zakázat a vědět, že zůstanou opravdu zapovězeny
To bych si musela kabely od těchto věcí brát s sebou do práce.
A stejně vím, že když jí něco zákazu a odpojím, tak si to všechno zapojí a než se vrátím domů, tak zase všechno schová ![]()
@Esucrab píše:
@Tichošlápek.. Přesně tohle měl - časování.. a přišel na to. Udělal si jiný účetdnešní děti fakt nejsou blbý a, narozdíl od některých rodičů, si to vygooglí
6 letí caparti jsou ještě ok, ti by si s tím neporadili. Ale věřte, že 10 letí, kteří mají takové věci v ruce třeba od školky a sledují dnes kdejaké youtubery, ti si to najdou
A najít a zapojit počítač? Žádný problém
z vlastních zkušeností vím, že je někdy opravdu těžké některé věci zakázat a vědět, že zůstanou opravdu zapovězeny
To bych si musela kabely od těchto věcí brát s sebou do práce.
A stejně vím, že když jí něco zákazu a odpojím, tak si to všechno zapojí a než se vrátím domů, tak zase všechno schová
Myslím mojí dcerku ![]()
@Esucrab tak pak už zbývá jen změnit metodu schovávání
a nebo to dítko trochu vytížit, protože když bude mít nějaké povinnosti, nebude se mu u toho sedět tak snadno ![]()
@Nimie tak já bych ji primárně zmalovala zadek, protože takhle vysloveně jít proti mému zákazu u nás neeexistuje
@Tichošlápek vycházela jsem ze situace, že si nemůžeš být 100% jistá, že to zapnula. Taky jsme to uměli povypínat tak, aby nebylo nic poznat ![]()
@Nimie jo az tak
to mají ovšem smradata smůlu, dnes se dá i na dalku hlídat činnost Wi-Fi a jednotlivých zařízení. Jak to zapnou budeme to vědět já i manžel. Není lehké byt dnes dítětem, zvlášť když je jeden rodič ajťák ![]()
@Tichošlápek to bezpochyby
akorát teda nevím k čemu by mi byla wifi na hraní, leda k tomu online hraní. No… holt si měli zvyknout na offlinové hry, měli by to jednodušší ![]()
Jinak upřímně řečeno, byť bych byla fyzicky opravdu schopna hlídat téměř cokoliv v domě a mimo něj, nepovažuju to za správné. Určitou míru soukromí by to dítě mělo mít, i když by dělalo takové hovadiny. Bohužel mám v okolí několik příkladů, kdy to opravdu došlo tak daleko, že dítě je 24/7 pod dohledem a to i ve vyšším věku. Samozřejmě je to na rozhodnutí každého rodiče, ale budu radši když dítě občas poruší zákaz, nicméně se naučí fungovat samostatně, pozná svobodný svět a naučí se nést odpovědnost za své přešlapy než když bude vědět, že je na každém kroku monitorováno rodičem. Nejhorší je, když pak koukáš na 20 letou slečnu, která ti na otázku „Proč to tak děláš/Proč to tak máš“ řekne „Mámě by se to asi nelíbilo…“.
Počítač… ale jestli je třeba si vybrat jedno z toho tak asi ps
Ahoj jdu si pro radu.
Jsem technický antitalent a synáčci (skoro 11 a 8 let) přišli s nápadem na společný dárek v podobě herní konzole. Starší si o tom povídal se spolužáky, že někteří doma mají, ale neví přesně jaké (a teď o prázdninách se ani nezeptá). Já už vůbec netuším rozdíl ani jak fungují. Oni též přesně neví co od toho očekávat. Chtěli by tom hrát jak já říkám ťapací hry (styl Lego Harry Potter, Piráti z Karibiku, Pán prstenů apod. ) kdy někam jdeš sbíráš body a plníš úkoly, pak by brali nějaké pohybové hry (nevím jak popsat drží „ovladač“ v ruce a máchají s ním jako mečem a snaží se trefit ovoce, „hrají tenis“, apod.), možná i závody autíček, později i nějaké „střílečky“ až maminka uzná že na to nejsou malí ![]()
Nevím která konzole (pokud možno ne za 20.000 a více) by toto splňovala a jak to funguje s hrami? Koupím si přes net CD a to vložím do krabičky a děti hrají? A hrají ho kdykoliv dokud CD nezničí? Nebo jak to funguje, když vidím, že co chvíli je nová varianta konzole a k ní nové hry a k těm starým už pak nejdou koupit nové hry ale ty staré fungují? Zatím kluci hráli jen hry na stolním PC, kdy jsme si hru buď stáhli a nainstalovali, nebo koupili přes steam, jenže ten nám přestal fungovat, takže ani hry na něm koupené už nejedou ![]()
Děkuji za blbuvzdorné vysvětlení rozdílů a návodů jak to funguje ![]()
@HankaHK X box myslím nemá ten pohybový ovladač, to má spíš Nintendo, PS netuším. Hry ani nemusíš kupovat na cd, stačí v online obchodě, kde dostaneš kód a nainstalujes, některé novější konzole už ani nemaj na cd vstup. Ale ty lepší hry jsou celkem drahé, když jich chceš víc, vyjde to dráž jak ta konzole.
Pohybový snímač má PS i Xbox. Vlastníme obě konzole a za mě pro menší děti je lepší Xbox. U toho je pohybový snímač dokonce mnohem levnější jak u PS a má k tomu určených více her.
Jinak na konzoli si uděláte účet a hry si kupujete přes něj, ty se stáhnou přímo do konzole a nebo jak říkáš, koupit je na CD a nainstalovat do konzole.
Jinak jak Playstation tak Xbox v podstatě fungují na stejný princip.
Ale volila bych pro děti spíše Xbox ![]()