Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Goldynka ja začínala na 113, teď jsem 35tt a mám nahoře 9kg
nepřijdu si nějak výrazněji větší, zvětšily se mi prsa a podle doktora mám velký břicho, takže asi žádná velká tragédie
i když strie mám nejen na břiše, ale i na bocích.
A nějak jsem se v tom těhotenství vyprdla na to řešit svoje špeky a čekám co přijde po porodu ![]()
@Anonymní píše:
@Goldynka ja začínala na 113, teď jsem 35tt a mám nahoře 9kgnepřijdu si nějak výrazněji větší, zvětšily se mi prsa a podle doktora mám velký břicho, takže asi žádná velká tragédie
i když strie mám nejen na břiše, ale i na bocích.
A nějak jsem se v tom těhotenství vyprdla na to řešit svoje špeky a čekám co přijde po porodu
Já to taky neřeším. Nemám ani tak velké břicho. Mám prostě velký zadek a tlustý stehna. Doufám, že to pak s kočárkem vyběhám
A doktorka na váhu nic neříkala, tak asi dobrý.
@Anonymní píše:
@lecka Když blíží, tak dobrý :-/ Já jsem přes začínala a nic se nezměnilo… Jsem ve 33tt
Já s prvním rodila na váže 123kg… A ted jsem zacla na 93 ( před vánoci) a aktuálně jsem na 98,5 :/ no hold holky pak budem vic schazovat no… Ale s tím asi nic moc neudelame a délky nechte venku:D hlavně ze jsou miminka a i my zdraví to je přeci to nejdůležitější
Já začínala na 106 a teď, ve 22 týdnu, už mám 114 a děsně mě honí chutě na sladké ![]()
@_one_name_ u mě taky doktor na tu váhu nikdy nic neříkal. Trochu se bojím co mi reknou v porodnici
Teď jsem teda za necelý měsíc přibrala nejvíc za celý těhotenství a to 4,5kg tak snad to nepůjde stejným tempem i ten poslední měsíc ![]()
Teď naposledy se sestra akorát ptala s tím nárůstem váhy jestli neotýkám, což naštěstí jen trošku.
To já jsem obalená celá a pokud nepřiberu za ten poslední měsíc ještě o hodně víc, tak si říkám že bych klidně těch 9kg mohla nechat v porodnici
a pak trochu doufám že když půjde kojení a nebude moc času na jídlo, tak že bych mohla ještě doma něco shodit ![]()
@Anonymní píše:
@_one_name_ u mě taky doktor na tu váhu nikdy nic neříkal. Trochu se bojím co mi reknou v porodniciTeď jsem teda za necelý měsíc přibrala nejvíc za celý těhotenství a to 4,5kg tak snad to nepůjde stejným tempem i ten poslední měsíc
Teď naposledy se sestra akorát ptala s tím nárůstem váhy jestli neotýkám, což naštěstí jen trošku.
To já jsem obalená celá a pokud nepřiberu za ten poslední měsíc ještě o hodně víc, tak si říkám že bych klidně těch 9kg mohla nechat v porodnicia pak trochu doufám že když půjde kojení a nebude moc času na jídlo, tak že bych mohla ještě doma něco shodit
Toho jsem se také bála. Ale kamarádka, co rodila se 120kg říkala, že nikdo neřekl ani ň. Tak aspoň, že tak.
Já teď byla na kontrole po měsíci a za 4 týdny přírůstek 1,3kg.
Jak jsi na tom s cukrovkou? Dělali Ti test?
@_one_name_ dělali a všechno úplně OK
říkala mi i sestra u gynekologa, že na tu cukrovku dle jejích zkušeností trpí hlavně hodně štíhlý
Já mám, musím zaklepat, celý těhotenství naprosto bezproblémový. O mimi jsme se ani moc nesnažili, otěhotněla jsem 3 měsíce po vysazení antikoncepce, nebylo mi skoro špatně, nezvracela jsem a všechny testy a vyšetření dopadly úplně ok
Akorát malej možná bude větší, což mě trochu děsí ![]()
@Anonymní píše:
@_one_name_ dělali a všechno úplně OKříkala mi i sestra u gynekologa, že na tu cukrovku dle jejích zkušeností trpí hlavně hodně štíhlý
Já mám, musím zaklepat, celý těhotenství naprosto bezproblémový. O mimi jsme se ani moc nesnažili, otěhotněla jsem 3 měsíce po vysazení antikoncepce, nebylo mi skoro špatně, nezvracela jsem a všechny testy a vyšetření dopadly úplně ok
Akorát malej možná bude větší, což mě trochu děsí
No mě vyšla. Ale dietu nedržím, jen jím pravidelně. A doma, co se měřím glukometrem, tak mi vychází hodnoty dobrý. Ale v úterý jsem se bavila s doktorkou a ta říkala, že od té doby, co loni přísnili tabulky, má každá druhá těhule cukrovku. Že to prý nemám tak hrotit
Mě občas vyskočil vyšší tlak, ale jinak mám také naprosto bezproblémové těhotenství. Žádné testy mi nevyšly špatně, malej roste ukázkově. A ve 31+5 měl váhový odhad 1600g, takže žádný obr
Ahoj holky, já jsem 15+4 a mám dole 8kg. Žádné zvracení, nevolnosti, jím úplně normálně. Prostě mám mrňous z čeho čerpat ![]()
@Lenča 27 @Veveruska87 ještě z vás budu mít depku
a jak se to dělá? ![]()
@Tess 85 píše:
@Lenča 27 @Veveruska87 ještě z vás budu mít depkua jak se to dělá?
taky to nechápu - ale ráda bych ![]()
@funnym já taky během 1. trimestru zhubla skoro 4kg, ale to bylo spíš tím, že ač mi nebylo špatně, tak jsem trpěla docela nechutenstvím…
A teď bych někdy sežrala i slona ![]()
@Tess 85 já měla úplně v pohodě i první trimestr - vůbec nic mě nebylo. Takže já zvesela papkám pořád jako slon
![]()
@Goldynka Tak já začínala na váze u doktorky na 105 - nyní ve 33tt u doktorky na váze 116 :-/