Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marlej Ahoj, tak to budu držet pěsti, aby všechno dobře dopadlo
Proto se mi nelíbí ty odhady, po porodu je váha často prý úplně jiná a někdy to maminky zbytečně stresuje…mě taky…
Docela ti závidím tak malý přírustek váhy, já mám teď 138, začínala jsem na 126 kilo, nejdřív sice za první měsíce shodila, ale pak to letělo šupem nahoru ani nevím jak… ![]()
Můžu se zeptat, neměli v porodnici řeči kvůli tomu, kolik jsi vážila? ![]()
Mě dneska dopo začalo bolet břicho jako při menses, pak ztvrdlo, ale zase je to pryč, takže asi zase nic ![]()
@Marlej Vítej
Koukám, že to už máš taky za chvíli, to já ještě hafo měsíců před sebou, končím teprve 14týden. Jak jsi teď postupně přibírala? Nebo v jakém měsíci (týdnu) jsi začala přibírat?
@Petrunka85 v nemocnici mi nic neříkali, ja ziju v Německu a tady si to nedovolí jen mi zakázali rodit do vody ze by me nevytáhli
a vahovy odhad malyho delali par hodin pred porodem a totálně se spletli
![]()
@martja_sgcz ja jsem s klukem přibrala a zase to shodila a az posledni tři mesice my to tak naskocilo a vesměs to byla zadržena voda a ted mam nahoře jen 3,5 KG a to je jen malá a plodovka treba ted sem byla na kontrole a za týdny mam 1 KG dole ![]()
@Marlej Jéé to máš krásné, že budeš mít páreček ![]()
Já jsem loni v dubnu porodila chlapečka a tento rok jen v dubnu budu mít dalšího. U prvního jsem nabrala 10kg za celé těhotenství a celkem to bylo 125kg. Z porodnice jsem šla o 10kg lehčí, ale na 6nedělí jsem je zase nabrala ![]()
Takže jsem nyní začí nala na 125kg a už mám skoro 130kg.To je můj rekord a po porodz se fakt chystám na velké hubnutí. Už si připadám jak v cizím tělě ![]()
@Marlej Já se právě snažím držet, zatím mám jen 0.25-0.5kg navíc (tak nějak to leze tam i zpět), ale jsem fakt na začátku. Četla jsem, že doporučují přibrat obézním 5-6 kg tj odteď max. 0.2 kg týdně. Chtěla jsem právě vědět, zda jsi přibírala postupně nebo právě nějak nárazově. Mám nemocné kyčle, takže čím méně přiberu tím lépe.
@martja_sgcz ja abych pravdu řekla tak jsem to neřešila jestli priberu nebo hubnout budu muset tak jako tak tak jim na co mam chuť dneska je k obědu vepřo knedlo zelo
a na čokoládu taky dojde
ted mi treba ani nepopraskala kůže jako s klukem a to se vubec nemazu
hned po šestinedeli vlitnu na zahradu s rejcem tak to budu mit místo fitka
jinak jediný s čím mam problémy je pálení žáhy hlavne z kupovaneho pečiva tak jsem začala pect sama doma chleba i všechno ostatní a je to mnohem lepší ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes 39+6, po kontrole v porodnici a pořád nic…zatím se nic prý neděje, ve zprávě mám pojmy, kterým nerozumím, doktor mi toho taky moc neřekl a kontrola za týden, na ozvy ve čtvrtek…a samozřejmě si sestřička rýpla i kvůli váze…ach jo, to je dlouhý… ![]()
Ahojky, u mě si dnes zase kvůli váze rýply sestry.. Je pravda, že jsem přibrala za poslední 4 týdny 4 kg ale nemusely to vyřvávat na celou čekárnu a začaly mě poučovat co mám a co nemám jíst..cítila jsem se dost trapně
Dr mi na váhu neřekla ani půl slova, ale že prý mám miminko moc nízko
tak jdu za týden na další ultrazvuk, máte s tím některá zkušenost? Mám trochu strach..nyní jsem 31.tt…
Holky moc mne mrzí, ze vas takhle trápí kvůli váze. Je to velmi nepříjemné a občas to prostě neovladneme. Můj gynekolog i obvodacka jsou zatím se mnou spokojeni, protože než jsme začali mimco zkoušet jsem opravdu hodně zhubla a 2/3 z toho stále držím dole. Ale už vidím ty reakce v porodnici. Taky se toho trochu bojím, ale musím si v duchu furt říkat, ze neví, co jsem proto vše udělala. Vydrzte a přejí hodně sil. Hlavně at vy i mimca jste v pořádku ![]()
Co ja bych zase dala za par kilo navic hlavne v zacatku… mate vyhodu ze i kdyz je vam spatne a zvracite mate porad zasoby odkud muze mimi cerpat ja se musela strasne prekonavat abych aspon neco malo pojedla i kdyz mi bylo strasne zle…
@Teerryy no ja bych upřímně ty sestry poslala někam nic jim do toho kolik vazis neni, normálně bych se v ty čekárně s nima uz pohadala, v ordinaci ti to můžou naznačit ale vyřvávat to na celou cekarnu je uz fakt moc a řekla bych to i dr ze mi tohle chování vadi a at s tím neco dělá ![]()
Ahoj holky, tak se zpožděním…3.3.2015 v 19:36 se nám císařem narodil syn Mireček, 3630 g, 52 cm…bylo to drama na poslední chvíli…
Ale je to naše zlatíčko ![]()
@Petrunka85 taky gratuluju ![]()
Ja porad nic termin byl ve středu tak sem zvědavá kdy si to malá rozmysli a vyleze