Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak přidávám se svojí troškou do mlýna. Jsem 36tt, z přibírání jsem měla hrůzu od začátku a nakonec jsem k výchozí váze přes… ehm… 120 kg
přibrala jenom šest kilo a to až od 30tt, kdy začal prcek pořádně růst. Pan doktor je spokojený a sama musím říct, že těhu bylo pohodové (až sem tam na žlučník, ale za ten si můžu sama). Akorát teď ke konci už je to bolavější… ![]()
@Petrunka85 no to je kraasne.. 6kg je nic
suuupr
a mas videt brisko hodne? Ja mam 104kg ted v 16tt a citim ze to neni moje brisko ze je pevnejsi, ale jakoby nejde na mw poznat tehu no ![]()
@Petrunka85 : a este otazecku…odkdy slo poznat tehu? Odkdy bylo kulate tehu brisko?
Ahoj holky, tak uz mam dneska od doktora taky potvrzeno, ze jsem tehotna
akorát tedy mam uz vyssi vek (36let) a taky dost velkou vahu (dneska u dr. 131,5kg
), nejvic me ale trapi, ze mam za sebou dva cisare a doktor me varoval, ze by s tim mohly byt ted vetsi problémy. Nemate nektera tuto zkušenost?
@martula78 s timto zkusenost nemam a moooc obrovsky moooc gratuluji a preji aby slo vse hladce
a proc byli cisare? Pric nebyl prir. Porod?
jsem prvorodicka tak at viiim
@martula78 moc gratuluji, já ted budu mít druhého císaře a zvažuji třetí dítě pak někdy, ale taky mě odstrašují ta rizika, kvůli prodělaných CS
… ale problémy mohou být, ale nemusí. Věřím, že vše bude v pořádku a jak dlouho od sebe máš porody?
@SnažilKasandra Na mě je obrovský hlavně zadek a stehna, bříško bylo vždycky celkem v normě, ale to těhu bříško začalo být pořádně vidět až kolem 25tt, do té doby bylo taky pevnější a vidět bylo jenom když jsem si lehla..pak začalo být víc vypouklý a šlo to rychle, teď jsem jako kulička, špíčky se rozložily tak, že je bříško krásné, pevné a kulaté
Takže neboj, však ono se vyloupne ![]()
@martula78 Sama jsem prvorodička, ale ségra měla prvního kluka CS a druhý rodila přirozeně - bylo to v pohodě, akorát s odstupem pěti let. Naopak švagrová měla první dvojčata taky CS a krátce na to (rok a kousek) další mimi, který rodila přirozeně… před problémy asi varuje každý doktor, holt tam jsou kvůli jizvě…snad jsem pomohla ![]()
@martula78 Jinak moc gratuluju, je to krásná zpráva
jo a ségra vážila v obou těhu přes 130 kg a zvládla ![]()
@martula78 já šla na třetí sekci se 152kily, startovací byla podobná jako u tebe, já tedy nejvíc nabrala za poslední za poslední měsíc a valná většina toho byla voda, týden po poridu jsem měla jako na začátku těhotenství. Základem se snažit nabrat co nejméně a pak taky dokud to jde tak pohyb, tloušťka je problém, ale dá se v pohodě porodit když je kondička.
Jestli budou komplikace nebo ne, to ti nikdo předem neřekne. Hodně záleží na tom jak probíhali předchozí porody a následná rekonvalescence po nich. Určitě budeš mít stehy o něco déle, aby byla jistota, že se nerozjede vrchní šití. Já rodila v epidurálu, na tuhle váhu se hodně blbě počítá a pak jsem měla delší výkon než jen samotnou sekci ( prováděli rovnou i sterilizaci ) takže po ví jak půl hodině přestal plně účinkovat a chvilku jsem si užila jako voják co ho trefí na frontě
ale pak mě přispali plynem a všechno bylo o. k A po porodu zase co nejdřív na nohy i kdyby to kdo ví jak bolelo. Není důvod aby to nedopadlo dobře ![]()
Dekuji za gratulaci
První porod v cervnu 2010, druhy v unoru 2013a treti by mel byt v zari 2015. oboje cisarem, po tom prvním jsem byla rychle fit, jizva zahojena rychle ani jsem to necitila (mozna i proto ze jsem mela o něco méně kil a byla jsem trosku mladsi), ten druhy cisar byl horsi (vetsi bolest jizvy, na kterou nepomohly ani sedativa) a i delší hojeni. Mam hlavne strach z toho, abych pak nemusela lezet v nemocnici jako tehotna. Jinak muj gynekolog me preradil do specialni rizikove poradny v nemocnici (spis bych rekla, ze se me „elegantne“ zbavil
). Uz minule mi zduraznoval, ze jeho vysetrovaci kreslo je jen do 140 kil.
To bozska-mrcha ja při tech dvu těhotenstvích nabrala taky max.12 kilo a ty sly porodem dolu. U toho tretiho mi není moc dobře takze k jidlu ani moc chut nemivam. Pohybovat sesnazim, akorát ted jsme zavrene doma, protože bud marodi jedna holka nebo druha
a je to na palici byt zavrena doma.
@martula78 Teda tak to mám tolerantního doktora, o váze se ani jednou za celou dobu nezmínil, pouze na začátku s tím, abych se snažila nepřibírat… Ačkoliv přiznám se, víc než porod mě teď děsí myšlenka, abych jim v porodnici za pár týdnů něco nezbořila a nemusela platit ![]()
Tak holky, čekáme chlapečka
podle screeningu je v pořádku, jen musíme na dovyšetření nějaké aorty, kterou se jim nepodařilo naměřit, jelikož byl zády
jinak behem vysetrení to vypadalo, jak když si celou dobu ťukal na čelo, co to s ním asi jako děláme
5. mě čeká kontrola u meho dr. a samozřejmě vážení, jsem také zvědavá
zatím nikdo nic neříkal, jen dnes na screeningu mi říkali, že mám trochu tukovou vrstvu, tak to trvá déle než naměří dané hodnoty, ale jinak dobrý ![]()
@Velaník Tak moc gratuluji, jsme na tom stejně ![]()
A tu druhou fotku jsi fikaně ořezala
,lae těhotenské bříško už tam vidět je…u mě pořád spíš větší špek, ale když jsem oblečená a nedopnu zim. kabát, tak už si lidi všimnou, že jsem těhotná ![]()