Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Petrunka85 Moc gratuluji ke chlapečkovi, že jste to zvládli ![]()
Koukám, že jsem tu dlouho nebyla ![]()
Začínám teď 27tt, nahoře mám 7kg (ovšem občas lítám +- 3kg zavodněním - teď jsem měla střevní chřipku a za den dole 4 kg
), ale zatím se všichni chovají slušně, žádné narážky, jen mi nezměřili pánev. Snažím se hlídat aby to nešlo moc nahoru. Teď mně ale čeká poslední trimestr už doma na zadku a trošku se děsím, kam až to půjde. Snad to nebude tak zlé :-/
Jinak nám už 4× změnili pohlaví, takže máme zatím pořád překvapení, co to bude. Ale hlavní je že je mimčo úplně zdravé a má se k světu ![]()
4× změna pohlaví? Jak je to možné?
To u nás vycházely vždycky první pokusy… ![]()
@merlose
Ani sama nevím
prvně nám řekli, že je to holka
pak mi doktorka řekla, že se jí to nezdá, že něco vidí. Tak jsme čekali na screening ve 20. a tam nám řekli holčičku. Tak jsme nakoupili růžové a při další kontrole mi doktorka řekla, že je to 50:50, že tam vidí možná pinďoura a že vlastně do toho 7/8 měsíce, se může ukázat
tak teď čekáme na poslední velký a doufáme v holčičku, jinak bude náš malej nosit šaty ![]()
No já rez doufám, ze nám za 2tydny konečně řeknou, co to je
Jdeme na geneticky UTZ do gennet, kde by měli mitsnad lepší rozlišení, tak uvidíme ![]()
@Flejdy Ahojky, s kupováním růžového bych vždy raději počkala až do porodu.To je vždy nejisté a oblékat kluka do růžového je divné…naopak to jde, ale i tak je jistější ve vel.56 a 62 mít spíše neutrální věci ![]()
My máme od 20tt jasno, že čekáme kluka. Už mi zbývá do konce jen měsíc a začíná to b ýt někdy pěkně hustý…dneska mě taky dost dole píchá, ale někdy je to zas v pohodě…unavená jsem skoro pořád ![]()
Ale na porod nespěchám, raději budu přenášet, protože jak mi ted malý začal chodit, tak je to mazec. někdy má i hysterické záchvaty, tak fakt nevím, jka pak budeme s dalším miminkem fungovat ![]()
@terkom83
Ahoj
My jsme to tak původně dělali do toho 20. týdne. V podstatě do cca 6 měsíců bude vše v neutrální barvě, i povlčení a kočár. Ale pak nás tou holkou nalákali a my dostali opravdu hodně holčičích věcí
Tak uvidíme. Včera mi doktorka říkala, že je to podle ní holka ![]()
Tak to jste už skoro v cíli, ať to všechno dopadne dobře
mě právě teď taky dost bolel podbřišek a včera mi našli krev v moči, tak doufám, že se přijde na problém a výlečím to..
Tak s druhým jste šikovná, já budu ráda, že zvládnu to jedno ![]()
@Flejdy Jo to první dítko Ti změní život úplně od základu u těch dalších už to taková změna není, jen je více starostí a hlavně maminka se musí více otáčet, aby byli všichni členové rodiny spokojeni. Říkám si, že to chce jen mít dobře vše naplánované a pak to prostě jde vše zvládnout.
Jinka já jsem se nyn í taky těšila, že budu mít holčičku a taky jsem se neudržela nějaké šatičky na léto už mám koupené. Takže nyní spíš čekám kdo ze známých bude mít holčičku. jenže jak to vypadá nyní se prostě rodí jen samí kluci ![]()
Zdravím přítomné xxl těhulky
Chtěla jsem se zeptat, kdy jste začali cítit první kopance při prvním těhotenství? Když ležím na zádech, tak dělohu dobře a ne moc hluboko nahmatám, ale zatím tam toho moc necítím. Vím, že jako prvorodička bych kopanečky měla cítit později, ale nevím, zda to ještě není posunuté moji tloušťkou. Zatím jsem dle posledního UTZ 20+1 a zítra mě čeká velký UTZ - už se nemůžu dočkat, kdy miminko aspoň uvidím ![]()
Ahoj holky. Jsem také XXL těhule. Jsem v 15tt a chtěla bych se Vás zeptat, kdy jste cítili první kopanečky? Sestra u doktora říkala, že mám očekávat kolem 20tt, ale někde jsem četla, že baculky cití mnohem déle. Jak jste na tom vy? Díky za rady. Veronika.
@CrazyDuck85 Ahoj
) Záleží asi jak hodně xxl. Já mám 96kg na 156 cm, takže hooodně x
, ale mám toho hodně v zadku, stehnech a prsou, takže břicho jsem neměla moc obrovský. Takové ty bublinky, lochtání jsem cítila poměrně brzo už od 15-16tt. Pak jsem občas cítila, že když jsem si stoupla, že je dole bříško těžší, to byl tak 19tt a klasické kopanečky jsem si uvědomovala od konce 21tt. Ze začátku nejsou výrazné a jsou fakt sporadické
Ale třeba ve 22tt, když jsem si lehla na záda, dala ruku na bříško a malilinko zmáčkla ten můj airback, tak jsem cítila kopaneček už i do ruky
Teď jsem na začátku 24tt a kopanečky jsou už téměř pravidelné a hlavně je cítím, i když sedím. Manžel cítil kopanečky (ve stejné poloze jako já poprvé) v 23tt ![]()
Přeji pohodové těhotenství a ať se daří miminku ![]()
@martja_sgcz Tak to jsme úplně stejně, dnes 20+1tt a zítra jdu na velký UZ a měření
Těším se, jde i přítel, takže se úplně třepe. Co se týče pohybů, tak mě všichni uklidňují, že to přijde až tak kolem 22tt, zatím cítím max tlaky, ale to si nemyslím, že bude pohyb mimča
A kamarádka dokonce nic moc z těch menších pohybů ani necítila, prý cítila až ty větší… záleží asi jak je kdo citlivý ![]()
Holky, od kdy na Vás bylo vidět bříško? Já 19tt, manžel sice říká, že se zakulacuji, ale mě to nepřijde. A od kdy jste začali nosit těhotenské oblečení?
@Ewy kolem 5 měsíce jsem začala nosit těhotenské oblečení a v tu dobu začalo být vidět bříško
@Ewy Já musela těhotenské oblečení nosit už od 14-15tt. Mám rada jinak těsnější oblečení, takže mne v sede už kalhoty tlačily. Zakulaceni u me bylo taky cca od te doby. Ale az od 24tt je poznat, ze je to těhotenské a ne jen vyzrane ![]()
@martja_sgcz Tak já jsem 25tt a vyžrané mi přijde pořád a to jsem 6kg v mínusu. Přítel kamarádům zatím nic neřekl a tak si budou jen myslet, že jsem se vykašlala na plavkovou sezónu
. Z těhu oblečení zatím nosím jen 3/4, protože jiné nemám, ale jinak se obleču do všeho, jen to z toho břicha sklouzává.