Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Goldynka jen počkej, ono se to ve finále pěkně pronese
ale taky jsem měla na začátku strach, že to nebude vidět a sice skoro až na konci, ale přijde mi že mám pěknej pupík
Je fakt, že v práci ti co to nevěděli, tak koukali že odcházím na mateřskou, tak nevím jestli jsem ještě před 2 měsíci vypadala víc tlustě než těhotně ![]()
@Veveruska87 při dalších těhotenstvích to bříško bývá větší? No to se mám za pár let na co těšit ![]()
@Tess 85 jo rozhodně mám ted břicho větší než u první ted mám břicho jak u Niky před porodem si říkám jak velký bude ke konci ![]()
Holky měla bych dotaz. Zítra končím 21tt a jdeme na 3D ultrazvuk ale bojím se, že přes ty "špeky " nebude mimčo vidět. Jaké a tím máte zkušenosti?
@janinka82 byla jsem v prvním těhu a jo bylo to špatně vidět takže v tomhle těhotenství jsem se na to vyprdla ale já mám kolem 100kg
@Veveruska87 no to já mám právě taky, můj dr mě poslal na UTZ co se chodí ve 20-22 týdnu na genetiku a tam dělají i 3D. Doufám, že nám alespoň budou schopný říct, jestli je to kluk nebo holka a hlavně aby manžel viděl mimčo
@janinka82 a to jo to vidět bude ale to 3D nic moc no to jsem pak litovala, že jsem na to chodila nějakej záznam a fotky z toho máme ale nevím no není to ono ale třeba to u tebe bude líp vidět
@janinka82 Já mám těžce přes 100 kg
, na 3D jsme byli minulý týden a máme krásné, jasné fotky miminka. Takže bych byla v klidu
.
Tak už máme po, bylo to vidět hůř ale dr se snažil. Foto se nám taky povedlo ![]()
Ahoj holky muzu se k vam pridat?? Dnes sem 14+4
je tady nekdo z jiznich cech?
![]()
Buď naprosto v klidu
Měla jsem stejné obavy ale nindy nikdo nic neřekl, na ultrazvuku bylo vše vidět krásně, akorát na ozvu srdíčka jsem si to musela trochu přidržovat
Ale jinak bez problému ![]()
Ahuj, je tu nějaká těhulka/maminka s vysokou váhou? Momentálně vážím 140kg, při 165 cm. Mám určité problémy se zažíváním, zhubnout se mi nedaří
. Každopádně bych si moc přála miminko. Je tu někdo s podobnou váhou, kdo by mi mohl povědět své zkušenosti s otěhotněním, průběhem těhotelství a samotném porodu? Moc se bojím, že nebudu moci otěhotnět, komplikací kvůli váze, reakce doktorů..no, bojim se momentálně snad všeho
. Ale touha po miminku je silnější než já ![]()
@Suusan Ahoj, my jsme na miminko čekali skoro 6 let a to jsem měla váhu pod 100kg. I tak to bylo dost, mám PCO syndrom. První co mi dr řekl, že bych měla zhubnout, že je to největší překážka k otěhotnění. Několikrát jsem byli na umělém oplodnění a dvakrát jsem z něj otěhotněla ale jen do nějakého cca 7-8tt. Teď jsem ve 23tt a otěhotněla jsem přirozeně, což je skoro zázrak. Žádné problémy v těhotenství zatím nemám, neměla jsem nevolnosti, jsem na začátku 6 měsíce a nahoře mám 4kg. Jen když jsou teplejší dny tak mám oteklé nohy ale to mají i hubené těhule.
Máš i nějaké zdravotní komplikace nebo jen tu nadváhu?
@Suusan Ahojky, já otěhotněla přirozeně s váhou 122 kg, ted jsem 32 tt a mám už 136kg a je to pěknej záhul na tělo. Už vím, že druhý mimčo fakt minimálně 110
. Jsem teda vyšší než Ty, měřím 183 cm. Jinak co se týče reakcí doktorů nikdo mi ještě neřekl ani popel a jestli řekne ozvu se.
Před otěhotněním jsem brala fertility blend. Cukr i tlak mám ukázkový, těhotenství zatím (musím to zaklepat ) bez problémů. Uvidíme porod…
. Přeji Ti, at se vám co nedřív zadaří
.
Ahojda, já vážila 125 kg, pak se mě podařilo něco zhubnout a otěhotněla jsem (ani ne plánovaně, teď jsem ve 30 tt, vážím 118, všechno v pořádku a u doktorů taky bez problémů Pravda je, že mě bolí záda, ale to si nemyslím, že by bylo až tak způsobeno nadváhou (jsem typ hruška). Tak hodně štěstí, ať se brzy zadaří ![]()