Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veveruska87 aktualne ve 31tt mam asi čtyři kilca nahore. Ty už ses dostala na svoji počáteční váhu? Vím že jsi v uzavrenych tehulkach psala žes ze začátku zhubla. Docela to tam usnulo, ne?
@JanduleD no furt mi chybí 3kg do váhy co jsem otěhotněla ale přibírat jsem začala až po 30tt a docela mě děsí jak to ted šplhá. Ještě mám do TP 5týdnu a 3 dny
@Veveruska87 tak Já ted ve čtvrtek na poradne a nepribrala jsem nic. Je mi jasne, že jak začnou vedra tak budu otekat a váha bude skákat tou vodou. Já mám TP začátkem srpna, ale už se mi zkracuje vydatne cipek, tak jsem docela zvedava kdy to bude ![]()
@Veveruska87 @JanduleD to vam holky závidím, já jsem 24tt a už mám nahoře 5kg ![]()
Ja jsem v zacatku tehu hubla a pak ke konci jsem byla stale na stejne vaze
ja bych potrebovala byt neustale tehotna, ale nerodit
kdyz chci normalne zhubnout, tak mi to nejde ![]()
@alussy jo to jsem taky už říkala, že těhotenství my svědčí do 30tt týdne jsem mohla sníst cokoli a nepřibrala jsem nic naopak šla váha dolu až teda ted od toho 30tt to leze pomalinku na původní váhu ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak jste cítíly pohyby? Já jsem teď 22 tt a asi to pohyby jsou. Je to jiné než plyny. A tak když čtu diskuze, kde jsou v podobném týdnu, tak všichni pohyby cítí normálně. Některé i pořádné čutance
a tak jsem se chtěla zeptat, zda i ta obezita má na to vliv. Cítím jen takové lehké ťukání, nevím jak jinak to nazvat
Díky moc. nezlobte se za prapodivný dotaz. Dík
![]()
@koko30 ahoj, jsem těhotná poprvé. Teď jsem 24tt a pohyby cítím cca měsíc. ze začátku jsem si také nebyla jistá. Bylo to jen takové škrundání nebo bublání. Teď už si jistá jsem
Nejsou to „kopance“ ale je to cítit dost
![]()
určitě už to pohyby jsou
![]()
@koko30 jestli jsi tehotna poprvé, tak je normální že pohyby cítíš trosku později. Obezita na to vliv nemá ale spíš umístění placenty. Pokud ji máš na přední strane, tak by to mohlo byt tim.
@Veveruska87 Já to mám asi naopak, dnes jsem vlezla na váhu a skoro o kilco min než ve čtvrtek. Ale do konce je ještě daleko ![]()
@koko30 hodně na to má vliv placenta bych řekla u první jsem pořádný kopance a vlny cejtila až skoro ke konci placenta vepředu a ted mám už od cca 24tt pohyby, že jsou i na dotyk cejtit a placentu mám vzadu
Ahojky, díky moc. Já sice četla, že každý pohyby cítí jinak a jindy, ale radši jsem se zeptala. Díky za uklidnění. Opravdu cítím asi ty pohyby takové tuknutí párkrát v jednom místě. Tak to bude asi ono. Tak díky za odpovědi. Tak nějak už jsem možná i nedočkavá, abych opravdu cítila to kopnutí nebo tak. A nejen já ale i přítel, pořád čeká
Tak díky
![]()
Tak už mám za sebou test na cukrovku a výsledky jsou v pohodě. Jsem moc ráda ![]()
Jak je holky?
@janinka82 už se těším až porodím přes pupek se nemohu ani ohnout a jsem hrozně unavená
.Do TP mám ještě 25dní
já kojila dva roky - podprda vel. 80 I. kojila jsem zásadně tak, že jsem měla na klíně normální polštář, na něm dítko-před sebou, leželo na boku a když jsem kojila z levého prsu, tak jsem si prso držela levou rukou, z pravého pravou - prostě jsem prso a bradavku nasměřovala na pusinku, boční rukou držela tak, abych si sama nepřekážela. Když už byla malá větší - třeba v roce, tak jsem ji v noci kojila i v leže, ale s miminkem mi to nešlo. Někdy jsem kojila na fotbalistu - z boku, ale to jen když jsem se rozkojovala a potřebovala jsem,, aby mi vytáhla i mléko z jiných míst…