Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak se po 2 letech vracím, v 1 těhotenství jsem se tady dozvěděla mnoho dobrých rad a našla mnoho fajn ženských, dnes bych se chtěla spíše „pochlubit“, že už v této skupině „neám co dělat“
jsem sice podruhé těhotná, ale již ne jako baculka
podstoupila jsem tubu žaludku s dobrým výsledkem, ze 110kg mám 71kg a jsem v 36tt. V těhotenství žádný problém po operaci nebyl, což je super. Vím, že některé z vás také podstoupily nějakou operaci žaludku nebo se na ni chystají, tak jen ať víte, že to opravdu funguje. Pak už je jen na daném člověku, jak bude rad po zbytek života užívat a dodržovat stravování.
Ale teď na konci těhotenství mám trochu jiný problém a doufám, že mě nevyhodíte z diskuze… Chtěla bych poradit, jestli nemá někdo zkušenost s porodem miminka pod 2kg. Chtějí mi vyvolat porod již během pár dní, protože podle odhadů má miminko pouze 1700g, což je skoro o 1kg míň, než by mělo mít… Podle ozev, průtoků krve a dalších vyšetření je vše v pořádku, jen je prostě malé, tak nevím, proč chtějí porod vyvolávat a docela dost mě to trápí. Děkuji za každou odpověď. ![]()
@koko30 píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak jste cítíly pohyby? Já jsem teď 22 tt a asi to pohyby jsou. Je to jiné než plyny. A tak když čtu diskuze, kde jsou v podobném týdnu, tak všichni pohyby cítí normálně. Některé i pořádné čutancea tak jsem se chtěla zeptat, zda i ta obezita má na to vliv. Cítím jen takové lehké ťukání, nevím jak jinak to nazvat
Díky moc. nezlobte se za prapodivný dotaz. Dík
![]()
Tohle je velmi individuální a nn tloušťka na cit pohybu vliv nemá ( pokud se neptas na cit pohybu pres břišní stěnu - ruka na břiše)
Z prvu je to takové jako had v břiše postupně se to bude měnit. ![]()
@Veveruska87 tak to už máš za pár ![]()
@ellis-izy tý jo, tak to vůbec nevím, proč ho nenechají ještě „dopéct“. S tím jsem se nesetkala u nikoho ve svém okolí. Držím palce ať je vše OK ![]()
@janinka82 to jo ale nějak se ten konec táhne už bych měla nejradši po porodu a byla doma ![]()
Ahojky, tak teď už můžu říct, že si jsem jistá, že to jsou pohyby. Není to sice nic divokýho, ale jsou to takové čutanečky. A plyny to nejsou
Tak je to zase trošku veselejší. Možná si to i trošku víc uvědomuju, že jsem těhotná, a né napapkaná
A díky za odpovědi. Opravdu to chtělo jen trošku víc času.
![]()
Holky jen na uklidneni, tehotenstvi a porod nemusi byt o vaze. Ja ji u obou deti mela v norme a deti nedonoseny. Proste k tomu mam sklony, jako treba vy k nejakemu kilu navic. ![]()
Maminky, najde se některá, která je těhotná a dost při těle
? Když jsem otěhotněla poprvé, tak jsem měla váhu normální. Přes mou snahu - cvičení i zdravá strava - jsem nabrala 26 kg. Porodem jsem shodila šest (a to malá vážila téměř čtyři kila). Co ten zbytek, proč nezmizelo aspoň těch deset kilo, co všude píší, že je voda, placenta a kdo ví co, nevím. No a při kojení, že se hubne??? PCHE! Ani deko. Opět cvičení. omezení jídelníčku. Vše tak, abych dál kojila a nějak neublížila miminku. No ani deko. Nicméně se mi podařilo znovu otěhotnět, ještě párkrát kojím /ráno, večer, když jdu spát/. Ale ta váha je pořád velká. Dnes jsem si byla pro průkazku - vše ok. Jen ta váha - Mudr. kulila oči. Prý že třeba tolik nepřiberu v druhém. HAHAHAHAHAHA - já a nepřibrat, to jsou vtipy
S tím nepočítám, spíš jsem se smířila s tím, že prostě budu teď dva roky tlustá. Vím, že to pak dám zase dolů - cvičím ráda, zdravé jídlo pro mě není problém, jím dost zdravě normálně. Ale prostě až to tělo pustí, tak to pustí.
No nicméně bych ráda zde našla někoho, kdo se potýká s podobnými problémy, abych si o tom mohla povídat ![]()
Takže maminky hlaste se ![]()
Ahoj. Mě ta moje váha taky štve. Při prvním těhotenství jsem přibrala 15 kg, už jsem měla nadváhu, bohužel, co jsem nechala v porodnici, to jsem zase přibrala zpátky. Mám šílené dítě a místo antidepresiv jsem se cpala čokoládou. Pak jsem něco zhubla, něco přibrala. Teď jsem otěhotněla v době, kdy jsem s tím už nepočítala skoro s porodní váhou. Už jsem v polovině a přibrala jsem jen 3 kila. Naštěstí!
Jé, no to se máš, žes nabrala jen ty tři kila. Já mám plus tři kila a končím první třetinu
To bylo přesně tak minule. Dnes jsem se ptala manžela, jestli mě bude mít rád i jako Droběnu
Se smál
A jak jsi na tom zdravotně, vyskytly se nějaké komplikace kvůli vyšší váze? A proč máš šílené mimi? to zní děsivě, i když když si vzpomenu na naší malou a začátky, když v sedm spustila ryk a přestala až za pár hodin. To bylo děsné.
No tak ja před těhotwnstvim vaha pro mě ok, pak sem nabrala 24kg z toho mi zbyly čtyry nahoře a u druheho sem nabrala 25kg a to mi zustalo skoro vše, když sem cvičila tak to bylo fajn ale pak převladla lenivost a neplanovane tehotenstvi a mam zatim nahoře 9kg ale od puvodni vahy je to uz 26kg no snad to se třema ditkama dam nejak dolu, ale u me to teda kojeni nespravi
takze opet drina a drina, chlap si ze me dela srandu že sem devititunova vačice ![]()
@poirot S tím přibíráním se taky divím, protože na začátku prvního těhu jsem přibrala nejvíc, pak už ne. No a teď jsem zase hodně jedla, protože mi jinak je na omdlení. Zdravotní problémy mám, ale nesouvisí s váhou. Mám nízký tlak a měla jsem bakteriální infekci. Naštěstí se na to přišlo včas. Minule ne a já přišla o zdravou holčičku. Na poslední kontrole jsem měla 91 kg, doufám, že to nad stovku nepřeleze.
Jo a křečové žíly se mi zhoršily, ale ty mám dědičně a dlouho.
A co ty? Kolik má tvoje první dítko. Ten můj smraďoch už chodí do školky, tak mám klid. Jsem ho dávala do hlídacího koutku a ta paní říkala, že jsem chudák, on se tam vůbec nezastavil, hrozné torpédo. Jako malý taky dost často řval, před spaním, po spaní…chtěl dělat něco, na co neměl. Zlepšilo se to, jak se začal pohybovat. Jinak první 4 měsíce byly horor, nespal dýl jak 2 hodiny v kuse a to hlavně v kočárku.
@Zlobísek:)) To jsi dobrá, já jsem se k cvičení nedokopala. Hubla jsem úpravou jídelníčku od doktora, ale vždy do toho přišel nějaký životní převrat a já byla ráda, že do sebe něco nacpu. Můj manžel je hrozný, pořád se musí něco dít (stěhování, rekonstrukce, stěhování, rekonstrukce, do toho těhotenství). A já pořád čekám na klidný život. Už jsem se stěhovala snad 7× a fakt mě to nebaví. Taky jsem se po první porodu zdravotně sesypala, to byl rok mazec.
Taky u mě kojení nemá vliv na váhu. ![]()
Ahoj holky, no tak to asi budu tady nejvíc xxxxxxxxxxxxxl
No co se dá dělat. V úterý jedeme do Budějovic na ten screening ve 13. týdnu. Tak z toho mám trošku bobky a myslím teď spíš na to. Je to na palici, jak vše řídí především tabulky. 35 mi bylo letos v červnu, stará si rozhodně nepřijdu. Ale dle tabulek už jsem snad i za zenitem
Ptala jsem se doktorky v pátek, jak velký má ten věk vliv. Říkala, dřív v 35 byla ženská stará na děti, dnes je to mladá holka. Prý že neví přesně, ale zohledňuje se věk, váha - tady při tom slově jsem jí přerušila, že to jsem tedy v čudu ![]()
@Lidym To je mi moc líto s tou tvou holčičkou. To je strašné.
![]()
Já mám holčičku ještě malou - v pátek jí bylo deset měsíců
Chtěla jsem mít děti brzy po sobě. Je to nezmar sveřepý
Vztekloun po mamince. Moje máma vždycky říká - nepřipomíná ti to někoho???
Je to s ní sranda. Včera jsem tedy byla na palici, začíná se nám hárat fenka, takže pořád leze sem tam. Máme sice domeček, ale jsem milovnice psů a psíka máme doma - gaučákové bojové plemeno
Normálně si pohovku užívá, ale teď, jak s ní cloumají hormony, tak to je mazec. Do toho se na mě sápe malá, blázinec. Manžel přes víkend pryč.
Ale pořád si říkám - ber to jako přípravu na příští sezónu ![]()
Ještě k té váze - zkuste holky napsat nějaký váš jídelníček, po kterém se vám podařilo nepřibrat (nepočítám nevolnosti
). Třeba by to u mě zabralo (i když pochybuju, moje tělo, když má syslit, tak prostě syslí) Na stovce už jsem, tak uvidíme, jak to dopadne. Hlavně aby bylo vše v pořádku, to je nejdůležitější.
Jinak stěhovat se sedmkrát, tak mě trefí. Já tedy ráda přestavuju nábytek (už to je pro mého manžela až až). Co to tvého muže napadá???
@poirot hi teoreticky 16.1ale uvidime kdy se nam ukaže ![]()
No mě by tež hráblo tolikrat se stěhovat, jinak jidlo ted moc neřeším mam furt hlad a kdyz se nenajim tak sem nevrla ![]()