Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
HOlky, mám dotaz. Zkoušela jste některá ROZUMNĚ hubnout v těhotenství??? Nechci zázraky, jen bych ráda místo přibraných kil třeba tři kila zhubla.
@poirot
Aho, já sice cíleně nehubla, ale měla jsem potíže s trávením a ve 14tt mám šest kilo dole.
A myslím si, že mi to dolů ještě půjde, protože jsem naučila jíst zdraveji a smysluplněji… Bez cvičení. Sem tam újezdu, ale chci vytrvat. Myslím, ze tři kila po úpravě jídelníčku jsou reálná ![]()
Držím palce ![]()
@JetLi Když já při prvním těhotenství jedla taky zdravě, cvičila, pohybu dost a nahoře 26 kilo!!! Je to nefér, prostě k tomu někdo má dispozice
A kojením mi nešlo dolů ani kilo.
@poirot Já jsem se v obou těhotenstvích hlídala a pokaždé jsem rodila s váhou co jsem otěhotněla.
@Veveruska87 To je super, to bych taky brala. Ale když jsem zkusila vychytat množství, při kterém nepřiberu, tak jsem chodila spát a kručelo mi v břiše hlady. Jinak co se týká složení, to bych řekla, že je v pořádku. No nevím, prostě chci ty tři kilča, co jsem nabrala, shodit, než půjdu rodit, abych měla taky tu svou „otěhotněnou“
váhu
při porodu. I když samozřejmě nejpřednější je zdravé mimi
Holky, mám dilema… Jsem ve 4.mesici a začínají mě tlačit kalhoty, hlavně džíny a vsede.. Ale ještě jsou mi trochu volné. Od počáteční váhy před tehu jsem zhubla 6kilo, ale začínají mě ty gate fakt tlačit.
ALE
Přijde mi trapný si kupovat tehu kalhoty, když to na mě není skoro vidět. Jsem pitoma? (Odpovím si asi sama:)
Kdy jste zacaly kupovat tehu oblečení?
@JetLi ve 4.měsíci jsem musela začít nosit těhu kalhoty i když jsem měla -4kg dole prostě mě normální strašně tlačili, ale nikdo by nepoznal, že jsou těhotenské.
Já je také nosila od 4 měsíce. Kupovala jsem je přes internet, takže bylo jedno jak moc to na mě je nebo není vidět ![]()
Ahojky, najde se tu někdo, kdo má zkušenost s těhotenstvím a vysokou nadváhou? Těhotenský test mi vyšel pozitivní, ale na kontrole jsem zatím nebyla. Při výšce 165cm mám 130 kg, taková koule. Mám zdravotní problémy týkající se zažívání a mám strach, aby bylo vše v pohodě. Zatím je mi teda třetí den šíleně špatně, nedokážu do sebe dostat pomalu ani suchý rohlík. Jestli bude test pozitivní i zítra, mažu na gyndu. ALE - nepošle mě kvůli tomu na rizikovku, nezadupe mě hned ve dveřích…Bojím se. Máte s tím někdo zkušenost?
V tehotenstvi se redukcni diety nedrzi. Ale zkuste dietu pro tehotenskou cukrovku. Je mozny, ze nepriberete a tato dieta neublizi nikomu. Ja 31tt zatim jen +4kg.
@Suusan
Ahoj, já mám taky zažívací problémy. Od mala mě trápí reflux, regurgitace, bolesti zaludku a zácpa. Gyndar mi to nevěří, že už bych dávno šla na operaci.
Ale na začátku tehu mě brali šíleně křeče do břicha, ale ukrutne. Hlavně v noci. Sám doktor mě navedl na cestu, že mam hodně jíst ovoce, zeleninu a vlákninu. (Jako opička Moja- furt mi ji ukazoval v počítači). A ať si vygoogluji slezinou dráhu. Sice nesnim 4 kila ovoce a zeleniny, ale zabralo to.
Zeptej se gynekologa, jaké má rady a tipy. Nemusí se orientovat pouze na svůj obor. Já tomu svému taky nevěřila. Pak jsem mu dala palec nahoru ![]()
@poirot Ahoj ano zkoušela a povedlo se… jedla jsem všechno ale počítala jsem Kcal..tak abych se vešla do 1200 kcal/den k tomu jsem denně chodila rychlou chuzí cca 5km a večer plavala 1km… vynechala jsem opravdu vyjímečně při nemoci… hodně jsem si v tehotenství zlepšila kondici a zhubla jsem z 90 na 80 kg… dcera se na rodila v termínu s váhou 3400 kg
@Suusan takhle vysokou nadváhu, řekněme si to upřímně obezitu, nemám, ale obezita to i v mém případě je. Nikdo nikdy problém s mojí váhou během těhotenství neměl, jednou v poradně v porodnici se doktorka zeptala, ale jinak všichni úplně v poho. Těhotenství i porod v podstatě bez problémů. Porod museli vyvolávat a protože byl malej větší (3900g), tak mu museli na svět na konci pomoci vaxem. Je to teď v 8m krásnej velkej zdravej a moc šikovnej kluk ![]()
Holky, jaku máte zkušenost s růstem. prsou v těhotenství?
Před tehu jsem mela 85F a jsem 23tt prsa mám pevnější a velikost stejnou, manžel dokonce tvrdí, že o chlup menší…
Já se krapet desim, že ještě nabydou a já je do ničeho nenacpu.
Vždy jsem nosila správně podprsenku, takže se „věšáku“ moc nebojím, ale nechci skončit u písmenka IJK ![]()
Jo a strašně mě bolí bradavky, sotva si na ně můžu sama sáhnout :-/ nemáte nějaký tip, co na ně?
@JetLi Během kojení jsem měla tak o číslo větší. Pak jsem přestala kojit a z krásných pevných prsou mám o dvě čísla menší „věšáky“
Snad se to časem spraví. ![]()