Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@opicaci píše:
@Suusan
Buď v klidu, pri prvnim tehu vychozi vaha 120kg a 167 cm, vse v poradku krome nevolnosti - rodit jsem sla se 112kily. Ted druhe těhotenství výchozí váha 125, jsem v 33+5 a mám 122kg. Jsem vyrizena, unavena otekla. Ani v jednom pripade jsem se nesetkala s zadnymi negativnimi reakcemi ze strany lekaru nebo sestricek. Jen kdyz mi davali epidural, trefili se az napotreti ( prej jsem se moc zakulatila, tak jsem dr rekla, ze jsem hubenejsi nez pred tehu, cumela)
Juuu, jsem ráda, že jsem zpětně našla tento příspěvek
. Já si totiž od včera dělám docela velký starosti s tím, že jsem do těď (18+0) nepřibrala ani kilo, spíš laboruju s tím, že o to kilo mám tak pořád nějak míň. A ne a ne přibrat. Psala jsem to asi o 3 příspěvky dnes výš. Jinak nevolnosti vyloženě nemám. občas je mi tak nějak divno, ale né na zvracení. Jím o dost míň než před těhu a co jsem teď po čtvrté těhu, tak nejím skoro vůbec sladký…
@Peťula21
Bud rada
ja zacala pribirat taky az na konci, celkem pak jenom 6kg
Ja jsem ve 12 t spis mam 2 dole, mela jsem to tak i u prvniho na konci taky tak plus 5 a mensi zadek???? takze se vubec nedes, zrychlil se to metabolismus asi taky jis o neco lip. Ja bych nejradsi ted nepribrala vubec.
@Aradhell Takže myslíš, že je vše ok? Já to totiž neznám, že bych v těhu skoro v půlce neměla ani kilo nahoře. Teď spíš asi i to kilo dole.
@kytkalenka Na začátku těhu jsem měla docela hnusnou angínu, že bez atb se to neobešlo. Ani né po týdnu se mi vrátila, takže druhé atb. Pořád jsem jen spala a nic nejedla, ale to jsem neměla ani chuť lízt na váhu, takže nevím, zda nějaký to kilo ubylo. Sice jsem nezvracela, ale měla jsem fakt ze začátku i nechuť k jídlu, takže jediný co mi nevadilo, byly mandarinky, který jsem jedla od rána do večera
. Je pravda, že jím míň, možná trochu zdravěji a úplně jsem vynechala pečivo a sladký, na který vůbec nemám chuť. Tak je to snad tím. Jinak s mou váhou, né že bych o ty kila navíc stála, to né - jen jsem se nad tím hodně pozastavovala, že to asi není normální, že nemám ani kilo navíc. Ale docela jste mě uklidnili
, takže jsem zas víc v klidu ![]()
Tak včera kontrola v poradně, řekla jsem to doktorce a řekla mi dá se říct to samé, co vy tady
. Prý mám být ráda, že jsem nepřibrala
. Pro jistotu udělala utz. Miminko je v pořádku, roste tak jak má,
krásně ťukalo
. Prý se má ta treperenda dobře a nemám si dělat starosti. Ještě jsem si půjčila doppler (až do konce těhu), tak ji poslouchám teď i doma, jak si tam
hezky ťuká
![]()
Nejsi???? ja byla dneska na 1.screeningu na ultrazvuku tak uz tomu zacinam verit. Vsechno v poradku, cekala jsem horsi vysledky kvuli vaze a veku ale mam 1:1600 tak ani nebudu resit plodovku a az dalsi ultrazvuk ve 20.tt. a u nas to vypada na holcicku.
@kytkalenka Tak to moooc gratuluju, že je všechno v pořádku
.
Taky jsem byla na screeningu, vše dopadlo ok. Jen mi dr při ultrazvuku řekl, že je tam hůř vidět. Ale myslím, že neviděl jen žaludek miminka. V poradně mi moje dr říká, že tam prý byla horší viditelnost, ale když mi hned dr. řekl, že když to bude holčička, že musel vidět dobře… Tak nevím. Pak v 16tt jsem byla na odběru krve, jen prý něco doplňkového a taky to dopadlo dobře. JInak i u nás bude holčička. To mi řekl hned po tom, co přiložil ultrazvuk na břicho. Jinak na plodovka prý u nás není potřeba, že výsledky vyšly skvěle.
@Peťula21 s vahou si nedělej starosti já jsem si taky připadala divne za cely těhotenství jsem přibrala 5 kg z toho 3 poslední měsíc a půl a teď po porodu mám o 10 kg min než před tehotenstvim takže pro mě to byla nejlepší a nejúspěšnější dieta zatím ![]()
Me tedy nerekl na ultrazvuku ani slovo ze by neco nebylo videt, ja i v prvnim mam uzasny 3D natoceny. Tak je to spis o tom jaky doktor a jaky ultrazvuk. Ja chodim do Gennetu v Praze. Mam velke stesti ze doktor co to tam dela tu fetalni medicinu, ma zaroven gynekologickou praxi, tak je muj gynekolog.
U prvniho jsem nebrala spis po porodu tak 10 ķg co jsem byla doma.
@natalibet Tak to je super. Mě už i uklidnila doktorka, že každé těhu je jiné, že jednou přiberu 20kg, pak zas nic… Pro jistotu udělala utz a vše je v pořádku. Malá krásně roste a prý se podle ťukání srdíčka má dobře
. Tak jsem ráda. Pravdou je, že toho nesním tak jako před těhu a jím i zdravěji (o něco). I když kámošku Colu mám občas po ruce, když je mi divno. Teď mi stačí sklenička, ale opravdu, jen když je mi divně. Jinak ji nepiju. A nějak jsem vynechala sladké. Vůbec na něho nemám chuť. Takže to doktorka přisuzuje i tomu. A když nemám hlad a celý dopolko nejím, tak k obědu si kolikrát zamíchám do mlíka Gravimilk nebo Nutrimama a stačí mi to. Ale kvůli prckoj se snažím trochu jíst. Večer si dám buď jen zeleninu nebo pomeranč a fakt mám dost…Je pravda, že s mými kily ty kila navíc zas tak nepotřebuju ![]()
Holky buďte šťastný, že nepribirate.Ja se cpala sladkým a přibrala sem 12 kilo a mám nadváhu. Ted sem přibrala 3.kila a jsem šťastná. Ale míň jim a sladké taky míň.
Oni si vezmou z nás co potřebuji ![]()
@kytkalenka Tak já to mám podobně s těmi kily… U prvního jsem nabrala cca 18 kg. Vážil 4.550g. Druhý den po porodu cca 7,5 kg dole. Tak jsem si říkala, že to je paráda, že by to takhle mohlo pokračovat. Ale během šestinedělí jsem přibrala 8-9 kg. S druhým jsem to měla podobně. Přibrala jsem jen 9,5kg, váha mimča 3.660g, váha druhý den po porodu JEN o 3kg míň
, ani né váha samotnýho miminka. Ještě v porodnici jsem nabrala asi 3-4kg. Pak mě má doktorka poslala k doktorovi na metabolismus, kde zjistil, že vůbec nic nespaluju… Dal mi prášky, po kterých mi bylo během dvou dní šíleně zle a nedostala jsem do sebe vůbec žádný jídlo. Tak jsem je přestala brát a říkala jsem si, že než do sebe cpát nějaký s*ačky, že radši budu po dětech taková jaká jsem…Jinak jsem přibírala jen do konce šestinedělí a pak stopka a váha se nahoru nehnula… Ale stejně. S mojí původní váhou 69 kg před prvním dítkem jsem to „vytáhla“ na šílených 114kg (teď mám cca o 0,5 - 1 kg méně v těhu)… Problémy žádný nemám, na tuto váhu se ani necejtím. Jen když pak třeba se psem běžím, tak že se víc zadejchám a neuběhnu to, co kdysi, no…
@j-p Po potvrzení doktorkou, že je vše ok, tak už šťastná jsem, že nepřibírám. A doufám, že si toho ta malá ze mě vezme co nejvíc
. A vůbec bych se nezlobila, kdybych nepřibrala do konce těhu vůbec nic
. No, dobře - tak třeba jen 2-3 kila, aby se neřeklo. Ale víc ne ![]()