Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Celkově mi špatně funguje trávicí ústrojí. To má i co dočinění s tou šílenou váhou. I když držím jakoby žlučníkovou dietu, nezhubnu ani deko ![]()
@Suusan neuraž se, ale jaké máš aktivity na volný čas. My třeba v zimě jezdíme lyžovat, v létě brusle a máme velkého psa, takže každý den dlouhé procházky. Ne že by mi to pomáhalo hubnout, ale držím si váhu. Nepřibírám a to je pro mě nejdůležitější. Teď v těhu to jde samozřejmě nahoru ale to bylo jasný.
Máš normálně menzes?
Janinka82: Pohybu mám dost, i když jsem kancelářská. Problém je jinde. Já nepotřebuju poradit, jak zhubnout…Slýchám to všude, denně. Potřebovala jsem poradit čistě věci týkající se těhotenství.
Nechci ti radit jak zhubnout, jen jsem se zeptala.
a menzes máš nebo ne? Protože u mě to s PCO je všelijaké a to byl ten hlavní problém
@Suusan Zkus si koupit ten fertility blend, já byla do měsíce těhotná
. Možná to někomu přijde nesmyslné, ale za mě jasná jednička. Měla jsem předtím papír, že jsem kuli hormonům primárně sterilní… bylo mi řečeno, že otěhotnět přirozeně mám velmi malou šanci. A ono se zadařilo, čekáme chlapečka a moc se na něj těšíme.
Jinak nevím, co bych Ti poradila
, nic jiného jsme nezkoušeli
. Určitě se brzy zadaří.
Menzes mám naštěstí pravidelný
. Snad se brzy zadaří, děkuji za rady ![]()
Teď bych se potřebovala obrátit spíš na maminky baculky.
Mám 3 denního uzlíčka a snažíme se kojit co to jde, ale moc nám to nejde. Jemu nejde moc přisátí a já pořád bojuju s nějakou optimální polohou, kde by měl dobře dostupný prsa.
Mám velký prsa s bradavkama směrujícími dolů a nějak nevím jak ho položit, aby mu ty bradavky dobře smeřovaly k pusince a neměly tendenci vyklouzávat. Jaké máte zkušenosti s kojením a nejvhodnější polohou vy? Moc děkuju za rady a tipy ![]()
@Tess 85 píše:
Teď bych se potřebovala obrátit spíš na maminky baculky.
Mám 3 denního uzlíčka a snažíme se kojit co to jde, ale moc nám to nejde. Jemu nejde moc přisátí a já pořád bojuju s nějakou optimální polohou, kde by měl dobře dostupný prsa.
Mám velký prsa s bradavkama směrujícími dolů a nějak nevím jak ho položit, aby mu ty bradavky dobře smeřovaly k pusince a neměly tendenci vyklouzávat. Jaké máte zkušenosti s kojením a nejvhodnější polohou vy? Moc děkuju za rady a tipy
Ja bohužel prvního nekojila měly jsme potíže u porodu a nějak to pak celkové neslo. Nicméně v tvem případě bych na nic nečekala a šla za laktační poradkyní dřív než o mliko stihnes přijít.
Ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat
Jsem ve 19tt. a už jsem přibrala 4kg, takže má váha je 99kg ![]()
@Tess 85 Ahoj, ještě teda mimčo nemám
Ale co zkusit kojící polštář? Já už ho mám koupený, zatím s ním spím a kamarádka už ho odzkoušela i na kojení
![]()
Jinak jestli vám nekojení moc nepůjde, zavolala bych laktační poradkyni za včas, aby vám přišla poradit
![]()
Ahoj holky. Po dlouhe dobe se k Vam pripojuji
uz mame doma jednoho raubire narozeneho v unoru 2014 a ted v cervenci jsme v ocekavani a budem ctyrie
no bude to zahul
myslim si, ze vaha a otehotneni sebou rozhodne nesouvisi… prvniho jsme rodila prirozenou cestou a u druheho to bude asi stejne… a pokud muzi poradit s kojenim, tak ja jsem vzdy kojila jen v leze… ![]()
@Suusan věřím, že to u tebe bude rychleji než u nás, my jsem čekali 6 let
Hlavně to chce dopovat se kyselinou listovou, zkus Femibion nebo Chytré miminko.
@IrenaKřížová ahoj ![]()
Já jsem 24tt ![]()
@Tess 85 Mé v porodnici radili kojit na fotbalistu, nebo klasicky na ruce a druhou si přidržovat prso. Nicmene se mi povedlo pouze castecne kojit asi dva měsíce, už z porodnice jsme šli s um. Jo a prsa mam G-H.
@alussy my máme první v květnu 2014 a ted v srpnu čekáme druhe, taky cekam ze to bude mazec ![]()
@Suusan mám váhu přes 100 lehce s otěhotněním jsem problém neměla ani jednou.
@JanduleD @alussy holky jak to máte s přibíráním?
@Suusan já bez problémů otěhotněla s váhou 113kg na 176cm. Za celý těhotenství jsem přibrala 14kg nejvíc na konci a na konci mi začaly otékat nohy. Těhotenství bezproblémový a porodila jsem teď 1.6. Jediný s čím byl problém mi píchnout epidurál. Přes břicho jsem se nemohla pořádně stočit do klubíčka aby to anestezioložka mohla píchnout mezi obratle.