Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
12 kilo taky není ještě tak hrozný. Já měla s prvním 18, za což jsem si mohla tak i sama. Byla jsem doma a jedla. Udělala jsem si ledový salát s mlíkem a na to si vzala tatranku, a odůvodnila si to tím, že malý potřebuje jak zeleninu, tak i cukry. S druhým a se třetím jsem takovýhle blbosti už nedělala… Ale znám holky, který přibraly i 30 - 35 kg. To už je pak docela mazec, i když za to třeba nemůžou…
Jééé, to je hodin - mažu dělat oběd… Ale zítra dopol jsem zas tu
. Mějte se krásně, opatrujte se a zatím ahoj ![]()
@Peťula21 no to já se nějak neomezovala jedla jsem sladký fast food apod. Samozřejmě i normální jídlo ale chodila jsem do práce cely těhotenství kdybych byla třeba doma tak to asi taky vypada jinak… já jsem teda 4 měsíce po porodu a zatím se váha drží tam kam spadla takže jsem rada i když bez sladkyho nejsem schopna fungovat tak to moc nechápu… ale nesmím usnout na vavřínech a ten rozjetej metabolismus využít a začít něco dělat
@Peťula21
no vidíš To.Ja jsem ráda, že sem přibrala jen 3 kila zatím a uvidím kolik bude na konci. Jeste mám 2.měsíce před sebou. Tak sem moc zvědavá.
Holky od kdy jste citili pohyby? Ja jsem 13 t a regulerne uz je citim par dni.
@kytkalenka píše:
Holky od kdy jste citili pohyby? Ja jsem 13 t a regulerne uz je citim par dni.
Tady, u téhle treperendy 17+3. Cítila jsem již něco asi 2 - 3 dni zpátky, ale nebyla jsem si úplně jistá, že to byl prcek. V těch 17+3 jsem si už jistá byla. U předchozího dítka to taky bylo krátce po 17tt.
A co na to dr? Mě to přijde docela brzy na 13tt…
@kytkalenka
taky si myslím, že to není miminko
je ještě moc malé.
Já jí cítila i včera jak sebou mrskla po tím ultrazvukem, on to tak někdo má, ale myslela jsem že je to záležitost hubenějších:-)
@kytkalenka Prvního syna jsem cítila kolem 20tt, možná kousek po 20tt (to jsem byla ještě hubená
). Ostatní děti kolem 17 - 18 tt. pamatuju si, že cca v 15 tt s prvním synem jsem taky něco cítila a ptala jsem se na to v poradně, jestli to může být miminko. Sestřička mi řekla, že určitě ne, že pracují střeva
.
Ale každá to máme jinak, když si zároveň viděla i cítila ![]()
@Ferum píše:
Ahoj.
Klídek. Já mám i po porodu přes sto kilo a nikdo mi nikdy nic neřekl. Jen když jsem chtěla vědět zda to bude kluk nebo holka. Tak doktorce trvalo déle to zjistit.
Jinak za obě těhotenství jsem přibrala jen pět kilo. Takže to pro mne byla píš dieta.Ale jedla jsem normálně. Rozhodně žádné omezování. A my silnější mamči máme výhodu. Pokud nejíme, protože to nestihneme, tak mimčo si to vezme ze zásob. Takže klídek a užívej si to.
Můžu se zeptat, když jste se dozvěděla zda je to kluk nebo holka?
zdravím těhulky
vůbec jsem netušila, že tu je i diskuze pro XXL
Tak to mi udělalo radost
jsem prvorodička a přibrala jsem neskutečným způsobem, že to budu shazovat horko těžko
nonstop chuť na sladké.
Už aby to bylo za mnou.. stejně už mám 9 dní po termínu.
Jinak po celou dobu těhu, jsem měla naštěstí supr doktory, kteří mi dávali samozřejmě najevo, že nemám 50 kg, ale neříkali to takovým způsobem, že by se člověk začal stydět za tu svou váhu. ![]()
Tak upřímně,já u prvního syna hodně přibrala,doslova jsem se vyjedla z 56kg na 83kg.No,chutnalo mi.Jasne,že jsem byla širší než obyčejne,ale nepřišlo mi to nějak tragické.Nikdo nic neříkal. Nakonec se dělal císař,píchal epidurál a v pohode.U druhého syna jsem si dala pozor a při porodu jsem mela76kg.Vsichni byli fajn,jen paní doktorka,co mi píchala epidurál,protože maly musel jít ven císařským rezem,celkem dost nadávala,že nemůže trefit správně místo na vpich,že jsem samy špek a další perly podobného ducha ,až jsem měla pocit,že tlustější rodičku nikdy nevidela.Dotklo se mě to,ale jelikož pichla a vypadla a ostatní přitomní byli super,tak mi porod nepokazila,ale i tak si pořád myslím,že mohla být taktnějsi.No asi neměla den.Takze nejde ani tak o váhu,ale spíš o to,na koho clovek narazí.
@Anonymní píše:
Ahojky, je tady jeste nekdo?
Jako na celém internetu? Světě? Určitě jo… Já bych o sobě klidně řekla, že jsem 3×l…
Proč?