Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky nezlobte se, ale osobně si myslím, že pohlaví pokud tam není nějaké genetické zatížení je opravdu jedno. hlavně že je miminko zdravé.
asi to beru jinak, ale mě pak takovéhle reakce zaráží, doufám, že nikoho tím neurazím, ale opravdu tohle pochopit nedokážu.
Naše dcera prohlásila že bráchnu nechce že do růžového pokoje nepatří
tak to bude veselé ![]()
Zatím nevím co to bude a popravdě je mi to jedno hlavně ať je zdravé a to je důležité.
Poprve jsem si to nenechala ani říct, nějak jsme to zamluvili ale teď už si snad vzpomenu aby sjme kdyžtak začali polovinu pokojíčku malovat na modro ![]()
Tak to by mě zajímalo taky. První plodovka vyšla blbě, krevní testy ještě hůř. Tak prej snad pro jistotu aby jsme pak situaci řešili. Je to složité a asi taky přesně nevím co by se změnilo ale tak třeba něco ano.
míno a co ti vyšlo tak špatně že jsi musela na plodovku? nebo to bylo jen kvuli věku? přeju ti aby bylo miminko hlavně zdravé. určitě budeš mít stejně ráda chlapečka jako holčičku.
cibi píše:
holky nezlobte se, ale osobně si myslím, že pohlaví pokud tam není nějaké genetické zatížení je opravdu jedno. hlavně že je miminko zdravé.
asi to beru jinak, ale mě pak takovéhle reakce zaráží, doufám, že nikoho tím neurazím, ale opravdu tohle pochopit nedokážu.
souhlasím cibi. je to jedno, hlavně že ty děti můžeme mít ![]()
Cibi i Petvit
Děkuji za pochvalu. Mně se zdá moje břicho také jako těhu, ale nikomu jinému to tak nepřipadá ![]()
Já teď s vlasy dělám pokus jak dlouhé mi narostou. Před 3 roky jsem měla postupně sestříhané s ofinou, ale mně hrozně rychle rostou, tak uvidíme, kdy mně to přestane bavit. V těhu mi nevypadávají, nechty mám teď krásné, ale to mi nezůstane. Jinak já mám výtok hrozný celé těhu. Předtím jsem na něj netrpěla, ale teď bych se mohla sprchovat každou chvilku.
Carlo
Držím ti moc palečky, snad se to povedlo. ![]()
Pajo
Doufám, že ti bude brzo lépe. Uvidíš, co ti řekne lékař, ale jinak klasika, vyležet se a hodně tekutin. Můžen na kašel Pneumolysin, nebo Mucosolvan. ![]()
Míno
Držím moc moc moc palce. Já jsem zase ráda, že budu mít kluka. Je na ně super frajerské oblečení (nemám ráda růžovou, oblíbená je modrá a na hočičky moc kromě růžové a fialové není) a chlapi to mají v životě jednodušší. Jinak nám to bylo jedno, hlavně ať je zdravé. uvidíš, že se na něj budeš strááááášně těšit.
Markéto
Nebyla si poprvé na odběru choriových klků? Také ti moc držím palce, ať je vše v pořádku. ![]()
Jinak já jsem teď na týden zase v práci. Chodí hodně těhu maminek, tak alespoň pokecáme. Kámoška, co jsem jí minulé úterý rodila je už doma. Chudinka má hlapa, který je moc nepomáhá, dorazila za ní rodina ze slovenska, tak jim vyvařuje a je z toho hotová. Jsem šťastná, že můj manžel udělá doma úplně vše, uklidí, navaří a celkm rád, takže já po porodu budu opravdu jenom kojit, přebalovat a spát a o jiné mám postaráno (alespoň ten týden co bude se mnou doma).
Barča
![]()
Mína13 píše:
ahojte holčičky, tak jsem zpátky z vyšetření plodovky a výsledek vidíte na metříku… aaaaach jo![]()
![]()
![]()
tak snad aspoň bude zdravý… za 14 dní budou výsledky
Ahoj Míno..já jsem tady docela aktivní, ale jen v kecání..nevím jak se podívat na metřík..
ale i tak doufám, že na něm není nic špatného a bude vše v pořádku…
cibi píše:
Tak už jsem pochopila, co je u Mínky asi špatně…to že to bude kluk?? Tak to se ale připojuju k této citaci..taky nechápu, proč by mělo být zle, že je to kluk, nebo holka..hlavně že je to zdravé miminko… !!!!!
Jooo Baruš…taky mám takového chlapa…naštěstí…takže jsem ráda. Taky byl týden doma, navíc tu byla ještě 10 dní moje máma..takže já jsem nemusela skoro hnout prstem…
Teď jsou všichi pryč a já zase nemusím hnout skoro prstem, protože malinká je hodná, pořád spí..teď zrovna venku v kočárku..takže v pohodičce si všechno stihnu, ale zatím ani není co..jen večer přežehlím nějaké nové hadříky na Bětku, jinak pohodaááááá ![]()
holky já mám hroznou spavou. nevim jestli je to normální kazdy den se vzbudim okolo čtvrté a vstanu a pak si jdu zase třeba v 8 lehnout a spim do 11. potom třeba ještě od 15 do 17
připadám si hrozně, ale já ty oči prostě neudržim ![]()
cibi - plně s tebou souhlasím; pohlaví je jedno, jen když to bude zdravé; ale znám hodně maminek, co chtějí holky nebo právě kluky, a jsou pak zklamané. Já byla z kluka zaskočená hlavně proto, že mi všichni říkali, že to bude holka atd.
Holky, teď jsem na sebe koukla do zrcadla a málem jsem omdlela
Udělaly se mi na obličeji nějaké červené fleky. Mám to na čele, kolem nosu, trochu na tvářích, pak nad horním rtem - tam to vyrábí ostrou bílou linku, takže těsně nad rtem mám normální barvu, a pak to mám ještě na bradě. Co to může být? Nějaká alergická reakce? Nebo reakce na zvýšenou teplotu? Připadá mi, že to trochu pálí… ![]()
Já ti nevím ale držím si palečky a všem děkuji. Vyšel mi DS 1:3 a tak proto se mě genetička ptala jestli jsem ochotna podstoupit další odběr protože to vyšlo z krve o hodně jinak než z plodovky.
Tak uvidíme. Jsem asi sobec ale nechtěla bych doma potižené dítko. To bych opravdu neustála.
marketo myslím, že o postižené dítě se dokáže postarat jen silná osobnost, a ani já se tak necítím, věřím, že prvotrimestriální screening odhalí hodně, tak mi to aspoň říkal můj dr. a věřím, že vše už bude jen v pořádku.
tobě i míně přeju, aby výsledky z plodovky byly jen dobré
![]()
pajo netuším není to kožní reakce patřící k těhu? nebo nemáš novou kosmetiku? nejlépe dojít si na kožní ![]()
luci ta spavá je protože musíš naspat, za chvíli se malé narodí a to už toho moc nenaspíš
![]()
katy tak hodnou holčičku ti asi mnohá budeme závidět ![]()