Z neschopenky na neschopenku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak kdoví, musí se informovat u mudr. Protože manžel na PÚ byl a papíry pro úraz jdou vyplnit až s ukončením neschopenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě spíš zaráží, že ti dali výpověď, když jsi na neschopence - jsem si totiž myslela, že to nejde
Myslím si, že přechod z neschopenky na neschopenku by neměl být problém a je jedno s čím marodíš. Jestli bys musela jednu neschopenku ukončit, tak by se pak blbě nastupovalo na novou, když vlastně nejsi zaměstnaná, tak nemůžeš jít na neschopenku, tam je nějaká ta lhůta 7mi dní po ukončení pracovního poměru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
ja marodila ze zacatku tehu normalne u obv. dr, pak jen donesla tu samou neschopenku na gyndu, gyndar prepsal diagnozu a bylo to, neukoncovala jsem
to ja preci taky a i jsem to popisovala, jenze tady jde spis o ten pracovni uraz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak automaticky se samo nic nezrusi, vzdy to musi potvrdit lekar
jsi mela smlouvu asi na dobu urcitou, ze? nebos byla jeste ve zkusebni dobe? jinak by ti pracovni pomer skoncit nemel
a nezapomen hned po skoncenceni neschopenky pracovniho urazu vse dolozit k zamestnavateli, da ti formular, ktery nechas vyplnit u doktora (ten poplatek za vyplneni ti pojistovna take proplati, pokud dolozis potvrzeni)
@Sandra752 píše:
Teď jsem zrovna četla, že lze ten den jít ke gynekologovi a hned naváže na tuto neschopenku s diagnozou rizikového těhotenství, tím pádem se mi jen změní diagnoza a automaticky se mi zruší neschopenka z důvodu prac. ůrazu..jen nesmí být odmlka 1 celý den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc prosim, od 1.4 mam neschopenku k tehu.. dnes sem byla na operaci ruky.. potrebovala bych mardit s rukou at mi pojistka proplati co slibovala ( 200 kc na den po dobu neschopenky ) ale rekli mi ted ze je vyjmmka tehotenstvi… jdou dve nechopenky?
nebo mam smulu? nechci ukoncit jednu a znova projit 21 dni od sefa atd.. diky a omlouvam se nemuzu moc psat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvě neschopenky určitě nejdou… jednu ukončit a druhou začít. Myslím, že jiná možnost není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se v tom az tak nevyznam. Ale pocitam ze na tehu ti psal neschopenku gynekolog a tu druhou ortoped nebo chirurg, takze pochybuju ze by to slo. Ale spis si zajdi na socialku se pozeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych rekla, ze by te musel prvni gynekolog uschopnit (coz nevim, jak si to zduvodni, jestli mas rizikovku), pak jit na neschopenku s rukou a az te uschopni z toho, tak zase nastoupit na rizikove tehotenstvi…
Z toho nebude nadseny asi ani gynekolog, ani zamestnavatel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronikq píše:
Holky moc prosim, od 1.4 mam neschopenku k tehu.. dnes sem byla na operaci ruky.. potrebovala bych mardit s rukou at mi pojistka proplati co slibovala ( 200 kc na den po dobu neschopenky ) ale rekli mi ted ze je vyjmmka tehotenstvi… jdou dve nechopenky?nebo mam smulu? nechci ukoncit jednu a znova projit 21 dni od sefa atd.. diky a omlouvam se nemuzu moc psat
Pokud ukončíš neschopenku např. 3.6. a 4.6. ti hned na chirurgii vystaví novou neschopenku, tak se to pro výplatu nemocenské považuje jako 1 nemoc a nebudeš mít tedy znovu 21 dní placených zaměstnavatelem. Jen nevím jestli ti gynekolog neschopenku ukončí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud už jednu neschopenku máš, tak, těžko budeš mít druhou na to, co zrovna chceš.
- Citovat
- Upravit
Tak neschopenka. Je predat jinemu lekari bez ukonceni… Normalen mi Dr z gyndy dala /predala mehr Do pece. Prakticke…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nepř. G12 píše:
Tak pokud už jednu neschopenku máš, tak, těžko budeš mít druhou na to, co zrovna chceš.
Takze To jde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta neschopenka se neukoncovala jen mi ji predal jeden doktor druhemu… a dr.si to sama hlasila na soc. a zamestnavatele se to nedotklo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, prosím o radu z druhé strany pokud máte některá zkušenost…jako zaměstnavatel… 9.6. končila zaměstnankyni rodičovská. 10.6. nastoupila na neschopenku jako doprovod dítěte v lázních. Tuto ukončila 30.6. a od 1.7. nastoupila novou neschopenku u obvoďáka na záda. Takže jak ted s výplatou její nemocenské? Je mi jasné, že prvních 21 dní platí zaměstnavatel z předpokládaného výdělku, ale co ted když mi ukončila první nemocenskou po těch 21 a hned další den nastoupila na další a donesla jen nový nem. lístek? Jaký je postup? přece jí nebudeme platit dalších 21 dní ale pro OSSZ nemám žádný papír..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit