Prádlo z pračky voní, po uschnutí ne

21848
14.11.13 08:32

Z pračky voní, po uschnutí ne

Zdravim vsechny. Pisu z mobilu tak se omlouvam za psani bez diakr.

Nevite nektera, v cem muze byt problem a hlavne reseni, kdyz ihmed po doprani pracky pradlo krasne voni, vytahnu ho a povesim a po uschnuti (druhej max treti den - nepresousim) nevoni vubec, az bych rekla ze smrdi? Pouzivam tek. ariel, ruzovej Lenor, davam vic nez pisou, pracku nepreplnuju, susim na pude (je tam otevreny okno), asi 40m2, neni tam nic jinyho, jen skrin, plecharina na chlapovu Tatrua snury na pradlo. Podlaha i strop drevo. Jsem uz krajne zoufala, chci citit avivaz. Ne smrad :zed:

Příspěvek upraven 09.02.14 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
14.11.13 08:37

Já když suším venku, tak mi prádlo taky nevoní a je cítit jen vzduchem. Třeba se prádlo moc vyvětrá.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.11.13 08:38
@mejdylko píše:
Já když suším venku, tak mi prádlo taky nevoní a je cítit jen vzduchem. Třeba se prádlo moc vyvětrá.. :nevim:

Jenze kde jinde susit… zas kdyby to okno bylo zavreny tak by to mohlo zatuchnout ne? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.11.13 08:41

Tak na půdě jsou sice dřevěné trámy, plechařina na manželovu Tatru… ale taky v prostoru mezi střešníma taškama jsou pavučiny, zrnka hlíny a mech, které tam nafoukal vítr, různý prach, bobky od myší a rejsků (jsou tam, jen nejsou vidět…) Chce to chlapovi nadhodit, jestli nejsou peníze na sušičku, tak by to možná chtělo půdu přepažit a v té části, kde se bude sušit prádlo, udělat pod střešní krytinou sádrokartónový podhled - a ten natřít finišovací pastou a následně vymalovat… A před stavebníma úpravama odtrhat podlahová prkna a totálně vyčistit (včetně dezinfekce a deratizace) prostor pod nima. Což vidím tak na 150-250 tisíc… Takže sušička je ta levnější varianta. A dají se koupit i sušičkyv cenové relaci 6-12 tisíc, jen to chce chvliku brouzdat po netu a hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.13 08:41

@Krkael mám to sam, co Ty, řešení jsem zatím nenašla :think: je fakt, že suším v bytě, bo nemám kde jinde, ale prádlo voní jen v případě, že dám extra velkou porci aviváže, používám silan :think: možná zkusit změnit tu aviváž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
berruskaa
14.11.13 08:42

Bych ježíškovi odepsala, že sušička stojí 15 tisíc, že to by třeba najít mohl :-D

• Citovat
  • Upravit
11370
@Krkael píše:
Jenze kde jinde susit… zas kdyby to okno bylo zavreny tak by to mohlo zatuchnout ne? :oops:

to si myslím taky, že by zatuchlo, protože by voda neměla kudyma odejít… :nevim: Já teď prádlo suším doma a voní krásně po aviváži, když je venku hezky, tak prdnu ven na balkon a prostě se to vyvětrá a po aviváži ani stopa. To bych jí tam musela nalít litr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
berruskaa

A to už kvalitní s tepelným čerpadlem, obyčejná kondenzační nějakých 9 tis. ale ta teda víc žere elektriku

• Citovat
  • Upravit
24798
14.11.13 08:44

Zkus pár kousků usušit v bytě, tím se ukáže, jestli je to tou půdou :nevim:

Zkus jinou aviváž, jednou vyprat bez aviváže…

Já jednou nechala vyprané prádlo přes noc pod dřevěným přístřeškem - venku, no to byl smrad, že jsem to musela vyprat znova. Když to nenechám přes noc/suším doma, tak nesmrdí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
14.11.13 08:46

Skus i vycistit pračku ;) u nas to byva duvodem, staci flaska octa nebo savo ;) a 90 stupnu, ted se malo pere na vysoke teploty a pak se tam mnozi kde co ;)

• Citovat
  • Upravit
21848
14.11.13 08:47

Příspěvek upraven 09.02.14 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.11.13 08:48
@KackaDoup píše:
Skus i vycistit pračku ;) u nas to byva duvodem, staci flaska octa nebo savo ;) a 90 stupnu, ted se malo pere na vysoke teploty a pak se tam mnozi kde co ;)

Peru na 95 i dvakrat tydne. Chlapovi monterky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.11.13 08:49
@Krkael píše:
Susicku mi neradte, psala jsem Jeziskovi a ten odepsal, ze nema petatricet tisic na takovouhle „kravinu“ i kdyz je mi skoro jasny, ze by to vyresilo celej problem :pocitac:

Tak Ježíškovi odepiš, že je vůl, protože sušičky už dávno nejsou tak drahé. Viděla jsem siemens, elektrolux, aeg i bosh s tepelným čerpadlem už okolo desítky. Takže ať zavře zobák a kouká vletět do nějakého elektra pro sušičku, nebo mu přestaneš prát :lol: ;)

Ono celkově, když sušíš prádlo dlouho, tak prostě vonět nebude - tedy alespoň, to je má zkušenost. Musím sušit buď v sušičce, nebo suším ve vytápěné garáži, kde mám prádlo suché za pár hodin a prádlo mi nesmrdí. Používám též ariel, dříve s lenorem, a teď jsem zjistila, že voní i bez aviváže (kterou na sušičku nepotřebuji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.13 08:50

@Krkael ty německý nejsou dobrý. Jednu dobu jsem kupovala a prádlo nevonělo vůbec, to by tam člověk musel narvat půl flašky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
14.11.13 08:51
@Krkael píše:
Nj jenze ja bych chtela designove stejnou jak mam pracku :( se naseru a prodam nejaky auto a koupim suskz :zed:

A co máš za pračku?

Vlhne barák? Nějakej chytrej ten tvůj :zed:. Tak ať ti zatopí na půdě… A teď přes zimu to bude ještě horší. Budeš sušit dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný