Za kolik se dá postavit dnes dům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32929
6.1.22 13:10

Kolik si hodlají půjčit doma a jak to budou splácet? Kde si chtějí půjčit na dům a jak to chtějí splácet? S příjmy co mají a budou mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 13:13

Hele to já už nevím … ona má teď asi 23k plat a asi ne extra vyhlídky na zvýšení. Nechci to tu probírat, to už není moje věc, ale myslím, ze by to rodině asi ani nespláceli … nevím. No nicméně do bytu prý nechtějí. :D

• Citovat
  • Upravit
20921
6.1.22 13:16
@Anonymní píše:
Hele to já už nevím … ona má teď asi 23k plat a asi ne extra vyhlídky na zvýšení. Nechci to tu probírat, to už není moje věc, ale myslím, ze by to rodině asi ani nespláceli … nevím. No nicméně do bytu prý nechtějí. :D

Tak nějaký zahradní domeček nebo kvalitní stan. :palec: jinak jsou opravdu úplně mimo realitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.1.22 13:18
@Anonymní píše:
Hele to já už nevím … ona má teď asi 23k plat a asi ne extra vyhlídky na zvýšení. Nechci to tu probírat, to už není moje věc, ale myslím, ze by to rodině asi ani nespláceli … nevím. No nicméně do bytu prý nechtějí. :D

Tak pokud mají oba takový plat, taky je možné, že mají našetřeno půl mega někde bokem a pokud by pozemek dostali, pak už by se o tom zlehka uvažovat dalo. Ale jestli dobře chápu, tak spolu dosud ani nebydlí?? A plánují už otěhotnět? Kde budou, než postaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 13:18

Tak my postavili cca 6 let zpět za 1,8 mil. Dum 5kk, 130m², pár věcí jsme delali sami, hrubá stavba firma, pak voda, topení, střecha, fasáda, elektrika.. soukromnici, vyliti podlah, stříkane omítky atd. Firma..
Muž tvrdí, že teď by stavěl jinak a dum tyhle velikosti by za milion postavil (bylo to teda ještě před zdrazenim) ale spoustu věcí by si teď zvládl udělat sam, ma například padesátku na elektriku.. Dům by stavěl z jinyho materiálu, ten náš v podstatě hrubou stavbu nešlo udělat svépomocí, on by ted stavěl z cehosi, co se skládá skoro jako lego nebo co :mrgreen:
Ale pri dnešních cenách uz by stejně tolik neosekal, za mě, když člověk není náročný-mluvim o vybavení, vymozenostech v domě, ne kvalitě materiálu a stavby, dá se pořád postavit za menší peníze než je 5 mil. :mrgreen: to jaksi nechápu, co si tam ty lidi za ty peníze nechavaj delat.

• Citovat
  • Upravit
35944
6.1.22 13:19
@Anonymní píše:

Tak já bych taky ráda vilu s bazénem a saunou, ale mám rozum když ne to nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.1.22 13:22

Za dva miliony dneska tak leda 2kk v Chánově :pankac: Jinak ať si dají studený hadr na hlavu. Na tyhle příjmy jim nikdo hypotéku nedá a i kdyby, tak to bude stačit tak na mobilhome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 13:22
@unuděná píše:
Tak pokud mají oba takový plat, taky je možné, že mají našetřeno půl mega někde bokem a pokud by pozemek dostali, pak už by se o tom zlehka uvažovat dalo. Ale jestli dobře chápu, tak spolu dosud ani nebydlí?? A plánují už otěhotnět? Kde budou, než postaví?

Co vím, jsou spolu od září a bydlí v pronajmuté garsonce, ale chtěli na náměstí, takže cena :D

• Citovat
  • Upravit
80225
6.1.22 13:23

Možná hrubá stavba nějakého domku 3+1. Možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
6.1.22 13:23
@Anonymní píše:

Tohle me vždycky úplně fascinuje, lidi, co nechtějí do bytu s příjmem, kdy i při najmu malého bytu by museli hodně, hodně počítat, aby vycházeli. Možná dřív než plány na tehotneni bych na miste tvé kamarádky zavedla diskusi na téma finance a náklady na dítě + ženu na MD/RD. Ale každý svého štěstí strůjce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.1.22 13:25
@topazio píše:
To bude nějaká kůlna? :mrgreen:

Jo to bude prča až to budou stavět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.1.22 13:25
@Anonymní píše:
Co vím, jsou spolu od září a bydlí v pronajmuté garsonce, ale chtěli na náměstí, takže cena :D

Aha :mrgreen: :mrgreen: Tak ať trochu hrábnou, našetří a polepší si v práci s penězi a pak se můžou zamyslet, co dál. Jako po 4 měsících vztahu plánovat otěhotnět a stavět barák do 2 mega, to je teda hodně silné kafe :mrgreen: Možná jurtu nebo ten mobilheim no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
6.1.22 13:27
@Anonymní píše:
Tak my postavili cca 6 let zpět za 1,8 mil. Dum 5kk, 130m², pár věcí jsme delali sami, hrubá stavba firma, pak voda, topení, střecha, fasáda, elektrika.. soukromnici, vyliti podlah, stříkane omítky atd. Firma..
Muž tvrdí, že teď by stavěl jinak a dum tyhle velikosti by za milion postavil (bylo to teda ještě před zdrazenim) ale spoustu věcí by si teď zvládl udělat sam, ma například padesátku na elektriku.. Dům by stavěl z jinyho materiálu, ten náš v podstatě hrubou stavbu nešlo udělat svépomocí, on by ted stavěl z cehosi, co se skládá skoro jako lego nebo co :mrgreen:
Ale pri dnešních cenách uz by stejně tolik neosekal, za mě, když člověk není náročný-mluvim o vybavení, vymozenostech v domě, ne kvalitě materiálu a stavby, dá se pořád postavit za menší peníze než je 5 mil. :mrgreen: to jaksi nechápu, co si tam ty lidi za ty peníze nechavaj delat.

Tak mu navrhni, ať se tím živí. Postaví dům za 1,8 a v klidu prodá za čtyři. Při současných cenách mu všichni stavebnici utrhnou ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 13:30
@Pajka89 píše:
Za dva miliony dneska tak leda 2kk v Chánově :pankac: Jinak ať si dají studený hadr na hlavu. Na tyhle příjmy jim nikdo hypotéku nedá a i kdyby, tak to bude stačit tak na mobilhome.

Tak ono stavět a kupovat je trochu něco jinyho.. Ze tu tolik zmiňujete ceny bytů kdesi.. To je úplně bezpredmetny.
Ale samozřejmě s jejich platama nic, řekla bych, že na praci moc šikovní taky nebudou, aby si hodně udělali sami, ale ty ceny, co tu kolikrát na emiminu litaj mi přijdou nesmyslný.. 100m² dum za 5 mega je extrem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
77375
6.1.22 13:30
@Anonymní píše:
Co vím, jsou spolu od září a bydlí v pronajmuté garsonce, ale chtěli na náměstí, takže cena :D

no tak pohoda, za rok založíš diskusi - moje kamarádka je v insolvenci, umíte poradit - vždyť o nic nejde,
a piš správné údaje - ne že jim rodina půjčí na pozemek, ale že jim rodina koupí pozemek, když to nebudou splácet, tak to není půjčka - také z čeho by to spláceli, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí