Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dámy, nemáte některá zkušenost s tímto zábalem na vlasy ****?
poměrně hodně se mi mastí vlasy a také velmi rychle plihnou
myslíte, že by to mohlo pomoct? děkuji ![]()
edit admin - odstraněn odkaz
Koukala jsem, že je to na dvě použití, nepíšou, jak často to používat…
ALE dcera má obr problém s mastnými vlasy. Má atop ekzém a je to mor. Tak já to zkusím, už mám objednáno ![]()
Je to sušené krušinové listí - http://botany.cz/…ngula-alnus/
Na ekzematickou kůži bych to zkoušela jen velmi opatrně, krušina obsahuje glukofrangulin a hodně dráždivá látka.
Jinak na maštění a plihnutí je ideální používat suchý šampon - je to jen jemně mletý škrob, který nedráždí - dodá objem, požere nadbytečnou mastnotu a hlavně nedráždí pokožku hlavy a úplným odmaštěním nenutí pokožku produkovat ještě více mazu.
V rámci poměru cena-výkon mi přijde ideální batiste z DM drogerie s tím, že pro tmavší a tmavé vlady mají tonovaný, takže to nedělá světlé stopy u kořínku.
Sežere na prvních několik hodin po aplikaci lesk na horních partiích vlasů. Ale je fakt neuvěřitelně užitečnej.
na obecně mastící se vlasy je spoustu šikovných rad tady http://dlouhevlasy.cz/…e-vlasy.html ekzematici to mají holt celé mnohem složitější, no.
ahoj, prosím tě, co je to za výrobek od Lambdy? Nezobrazuje se odkaz…Je to ta značka Five Fives??
moc by mě to zajímalo, protože já jednak pravidelně dělám zábaly z henny Five Fives a jednak jsem si objednala bezbarvý zábal SEDR - je to nějaká jejich novinka a chci to zkusit - není to prosím tě ono??
dívala jsem se na odkaz ohledně toho krušinového listí a to to teda není…sedr je něco jiného, tak nevím… ![]()
@Gerberka je to ten SEDR
Jak jsi spokojena se zabaly z henny? Jak casto je provadis? Pouzivas k tomu neutralni hennu?
ahoj, tak ten SEDR je nebo není to „krušinové listí“ jak píše @Ou??
Ten SEDR má úplně jiný latinský název - a sice: Zizyphus Spina-Cristi Leaf. Tak jsem z toho zmatená, jestli je to to krušinové listí nebo není?? Jakou dráždivou látku to obsahuje proboha??
Chci to zkusit o příštím víkendu…
Jinak ano, jsem stará „hennařka“, hennuju víc než 20 let…používám značky: Henné Color, Khádí a právě i tu hennu Lambda od Five Fives - ale barevné směsi (Měděná, Hnědá) - a zdá se mi výborná.
Neutrální hennu taky občas, ale více používám Vitamínovou hennu od Henné Color (fialová krabička) - to je směs bylinek - rozmarýn, tymián, kopřiva, bříza…- je to výborná regenerace a taky proti maštění, protože obsahuje chinin a ten je super na plihnoucí umaštěné vlasy!! ![]()
ahoj, tak včera jsem měla na vlasech zábal, který si dělám už 3 roky a sice: Vitamínová henna od Henné Color (směs bylinek), Amla a pár lžic Střední blond od Khádí = neměla jsem odvahu použít teda ten SEDR od Five Fives
…
Doufám, že mi někdo odpoví, jestli ten SEDR je opravdu to KRUŠINOVÉ listí nebo není??? ![]()