Zablokovaný krk

102
23.1.12 23:40

Zablokovany krk

Ahoj,v noci se mému synovi 2,4 roku zablokoval krk nemohl se otočit na pravou stranu,byli jsme na pohotovosti 5 hodin pořád ho vyšetřovaly a všechno bylo v pořádku,po ibalginu se mu udělalo dobře,ale chtěli si nás tam nějakou dobu nechat a já musela podepsat revers kvůli 5 měsíčnímu synovi,otec nemá čas ho hlídat je permanentně v práci. máte někdo s tím zkušenost?? Kromě rehabilitace nevím co dělat.. Jsem špatná máma že jsem podepsala revers??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
23.1.12 23:44

nejsi spata mama,na tohle plati teplo a klid,ono to polevi,nejlepe rolak a nebo treba potrit nejakym zahrivacim masaz. olejem a potom do tepla,krk i ramena

• Citovat
  • Upravit
4306
23.1.12 23:48

Co takhle výhřevná dečka nebo nákrčník - elektrický. Já mám dečku na záda a miluju ji a opravdu pomáhá, opravdu ujíždím na teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
23.1.12 23:56

Taky doporučuju hlavně to teplo, dávat pozor na průvan na krk, při bolesti ten brufen. Přejde určitě rychle a samo, o rehabilitaci bych uvažovala až při pomaleém odeznívání nebo častém opakování. Nejsi špatná matka, pokud ho dobře vyšetřili a na nic jiného nepřišli, tak si ho tam chtěli nechat jen pro svůj klid, ale nic světoborného by tam s ním nedělali, nic, co nemůžeš dělat ty doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
24.1.12 00:02

Děkuji spí se zabaleným krkem má tam plinu šálu si sundaval v nemocnici tam měl také plinu…měli podezření na zápal mozkových blan,ale to naštěstí vyloučili hned prý to může mít i prelezele.chudák celý den prolezel.mazala jsem mu to krémem na masáže od Alpy to ho zahrálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
24.1.12 00:02

Z vlastní zkušenosti vím, že nic jinýho než rehabilitace a pak cvičit a cvičit a cvičit nepomůže.
Hospitalizece kvůli zablokovanýmu krku mi přijde zbytečná, zvláště pokud bylo toto odhaleno jako příčina.
Pokud si nejsi jistá, že to bylo zablokovaným krkem, kontaktovala bych ještě pediatra a domluvila bych se na dalším postupu. Stejně budete potřebovat poslat na rehabilitaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
24.1.12 10:54

urcite necvicit dokud to nepolevi na to pozor,nevim presne o jake rehabilitaci se zde mluvi,ale rozhodne nejit pres bolest

• Citovat
  • Upravit
1130
21.7.16 13:09

Říká se, že mokré teplo ne. Ale já si taky dycky dávám vanu. Docela na to trpím dám si něco na bolest (většinou mě k tomu bolí hlava), nahřívací polštářek, pokud máš doma ortopedický límec a něco na uvolnění svalů. V lékárně prodávají bez předpisu prášky, bohužel jsem zapomněla - něco co má v názvu první G. A zkusit se z toho vyspat. Typuji, že výlet bys stejně nedala. Pokud se to do zítra nezlepší tak jedině na injekci. Ta pomůže velice efektivně. Bohužel jak jsem zjistila, někdy se OL zdráhají, posílají na neurol - tam bez objednání je taky maso, byla jsem s tím i v nemocnici tam zase 100 vyšetření prý aby se vyloučilo cokoli jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.7.16 13:30
@Princess-ka píše:
Holky, prosim pomoc.Co na zablokovany krk? Za hodinu mame jet pryc a ja nepohnu hlavou doprava a mam i problem ji udrzet rovne :zed: :zed: Zkousela jsem teplo, ovsem mokre a asi jsem si to zhrosila.
Dekuji vsem :kytka: :kytka:

neeee mokré ne, naopak suché teplo, ideálně pokud máš třeba rašelinu (takový ten pytlíček) nebo jakýkoliv jiný nahřívací polštářek. Jinak se obávám, že s tím nic neuděláš, chce to povolit. Veral gel, Fastum gel atp doma nemáš? Kdyžtak zkus namazat. Ale chtělo by to do límce nebo zatejpovat (to mně pomáhá úplně nejvíc), ale to sama těžko uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.7.16 13:44

@Bohulinka ten lék na G je zřejmě Guajacuran. Používám ho a docela mi pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
21.7.16 13:52

@Xsvel ano to je ono :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.7.16 14:30

@Princess-ka Pokud to máš opravdu zablokované tak, že hlavou na stranu nepohneš, bylo by nejlepší jít na ortopedii na odblokování. Byla jsem 2×, je to hned, prolupnou všechny krční obratle. Když jsem později nešla a hrdinka jsem se snažila rozhýbat, promasírovat nebo prohřát, byly to zbytečně dlouhé bolesti a trvalo řadu dní, možná i týdnů, než jsem opět dosáhla ohebnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
22.7.16 13:23

Ja uz ze zablokovanym krkem tri tydny marodim jsem na neschopence a jeste tri tydny budu nosim limec beru Dorsiflex a Aulin a teprve ted se to pomalu zacina lepsit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.7.16 13:59

@Princess-ka Tak jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
26.8.16 08:49

Včera ráno jsem vstala se zablokovaným krkem. Bolest hrozná. Nějak jsem den přežila - i s dětma a doufala, že dneska už to bude lepší. Bohužel - není. Noc byla strašná, nevěděla jsem, jak si lehnout a nemohla kvůli tomu spát. Ráno, když jsem spala - dokonce i děti - mě vzbudil telefon. :zed: :zed: Dnes budu opět na děti celý den sama. A kojím. Poradíte někdo něco, co by mi mohlo pomoct? Krkem už trošku ohnu doprava, ale bolí to pořád dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák