Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, řeším zábranu na schodiště, ale nemůžu najít na netu žádnou dlouhou…máme schodiště + zabradlí které je potřeba taky zadělat… celková šířka 205cm pro představu přikládám foto děkuji za rady
Třeba v Lidlu měli jednu míru plus prodlužující díly.. Jen přidám mojí zkušenost - malý je 19 měsíců, leze od 6, chodí od 10 schody v bytě jsou - bez zábrany a nespadla ani jednou, velmi rychle se to naučila. Je teda fakt, že zezačátku jsem jí pořád stála za zadkem, ale nakonec bylo lepší nechat jí volný přístup, o to méně jí to lákalo.
Jinak na zábradlí klidně jen nějakou síť nebo tak něco..
@gabriela82 u nas treba nevadi smer nahoru, to mala zvladla taky rychle, ale smer dolu - proste se vrha ze schodu na ctyrech hlavou dolu ![]()
@Lucynka86 koupila bych klasickou zabranu a pres zabradli da sitku nebo nejake pletivo. Mame to podobne a dobre zabrany takhle siroke jsem nevidela.
@Lucynka86 ted koukam znova, vy tam nemate sloupek na uchyceni
My prave mame sloupek na schodisti a o to pripevnenou tu zabranu. Tak to neporadim, mozna zkusit truhlare, vyrobit na miru.
Chtěla jsem poradit navrtet kolejnice a dát kus dřeva, který by se vytahoval - tak to máme my. ale nemáte z obou stran hned stěnu. dítě se nenaučí odemykat to zabezpečení. takže neporadím, bohužel.
@Lucynka86 Tak předpokládám, že ani taková ta z Ikey s tím nástavcem není vhodná. A co pořídit ohrádku a použít z ní pouze části, které se hodí? Máme takhle ohraničený spodní vlez na schody…
No určitě záleží i na naturelu dítěte, malá se po hlavě nevrhala, hezky si to osahala nohou nebo rukou a když zjistila že to asi sama nedá, začala ječet ať jí koukám pomoct. Ale dokud lezla, tak prostě byla nahoře a koukala dolů. Oni taky tuší, že jsou na kraji - aspoň někteří.
Jinak já teď spíš řeším, že až si bude umět otevřít kliku, aby se tam v noci nevydala rozespalá.. Má postýlku bez postranice, většinu času spí se mnou, takže by mě asi vzbudilo, kdyby se někam vydala ale i tak. Asi budu zamykat pokoj ![]()
My tedy urcite zabranu poridili. A to nahoru i dolu. Koupili jsme v Kice takovou, ktera se sama zavira + prodluzovaci dily. A cast, kde je zabradli, jsme opatrili deskou v barve schodiste, u vas bych dala treba cire sklo nebo plexi, jinak po tomto poleze jak po zebriku. Pripadne pred to postavit nejakou komodu, ktera zabrani vstupu k zabradli.
Nechávali jsme dělat přímo v truhlářství, tam udělají přesně dle požadavků a rozměrů
Máme „vykrajované“ schody, takže malá jaksi nemá šanci se na nich naučit, páč v tomhle věku ještě dává nohu k noze a to na těhle schodech nejde. Ale ona je opatera, takže jsem na ní párkrát zařvala, když se chtěla na schody vrhnout a teď u nich poslušně stojí a čeká, až ji snesu, i když manžel nechá zábranu otevřenou.
My mame kluka a ten tak poslusny neni, schody jsou velke lakadlo. U truhlare je to dobra volba, ale pozor na kovani, mnohdy je chatrne, ze to dite, kdyz s tim zacne lomcovat, samo rozdela. To pak neni zabrana…
Nam se maximalne osvedcil system, ze se vratka zaviraji sama, staci do nich strcit a automaticky zaklapnou. Ocenim zvlast, kdyz nesu dite, mam plne ruce a nemusim kontrolovat, zda je za mnou zavreno.
Zkusila bych oslovit tu firmu, která vám dělala zábradlí, ať to vypadá hezky a sedí to - ne nějaké provizorium…
Ahoj, do jakého věku dětí jste měly nainstalované zábrany na schodišti? Chystáme se je teď pořídit a přemýšlíme, na jak je to vlastně dlouho. Jestli máme pořídit jen nějaké běžně dostupné z hobbymarketu nebo jestli pořídit od truhláře stylově ladící s interiérem (což zas bude stát majlant).
Máme ikea zábranu a čtyřleťák už ji umí otevřít. Předpokládám, že tak ve 3letech nejmladšího slavnostně odstraníme. Ale u nás je vztah ke schodům benevolentní a děti po nich lezou odmalinka, tudíž jde jen o zábranu směremdolů (máme obývák v patře), pokud by šlo jen o směr vzhůru, tak bych zábranu nedávala (a taky ji z obýváku směrem nahoru nemáme)
@Gobca
klukům budou 2 roky a pořád zábrany máme, ale jak jsou dva, tak jdou hůř hlídat, takže je budem mít ještě asi dlouho ![]()
My máme skorodvouleťáka, zábrana je směrem nahoru, protože nahoře není nikdy sám, takže tam ho uhlídám. Už ale leze po schodech slušně, takže ho až tak nehlídám a někdy mám i otevřeno delší dobu a on si ani nevšimne, že by mohl prchnout.