Plavání miminek. Začali jsme pozdě?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@marmelada78 No my doma při koupání totiž poléváme hlavu kelímkem už velmi dlouho a syn se v tom vyloženě vyžívá, vždycky je celej šťastnej a plácá ručičkama…a na kurzu mu dnes tu hlavu polila spíš jen jako vzadu, přes oči mu voda vůbec nešla… a stejně nechtěl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodit s dítětem „jen ho nosit ve vodě“ za ty peníze co kurz stojí nemá moc smysl. Po první lekci je brzo na jakýkoli soud. Z osobní zkušenosti můžu říct, že na plavání není nikdy brzo ani pozdě (dcery plavou prakticky od šestinedělí a do našeho oddílu chodí i prababičky) a děti jsou si ve vodě tak jisté jak jistí jsou si v ní rodiče (v bezpečnosti manipulace, v míře blbnutí atd.). Pokud doma bez problémů zvládáte polévání tak si vem svůj kelímek a pár svých hraček na kurz a použij je. Moje super vodomilná mladší dcera (dnes závodní plavkyně a akvabela) dělala okolo roku v bazéně ofuky (kýhala když se nedělo vše podle ní a to vytrvale), tak jsem se ji začala potápět „aby mlčela“ a ona to kýhání vzdala. Pokud „nechceš dítě nikdy k ničemu nutit“ tak se na kurz rovnou vybodni, choďte se cákat do akváče samostatně a zvykej si na roli podřízeného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týna K. Jak píšou holky, jestli nechce, tak nepotápějte… a hlavně nečekat zázraky na prvním kurzu. Vydržte a uvidíte. Ale jestli se vám něco nelíbí, nenechte se do toho instruktorou nijak natlačit. Plávání má být radost a ne stres.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaraF píše:
Chodit s dítětem „jen ho nosit ve vodě“ za ty peníze co kurz stojí nemá moc smysl. Po první lekci je brzo na jakýkoli soud. Z osobní zkušenosti můžu říct, že na plavání není nikdy brzo ani pozdě (dcery plavou prakticky od šestinedělí a do našeho oddílu chodí i prababičky) a děti jsou si ve vodě tak jisté jak jistí jsou si v ní rodiče (v bezpečnosti manipulace, v míře blbnutí atd.). Pokud doma bez problémů zvládáte polévání tak si vem svůj kelímek a pár svých hraček na kurz a použij je. Moje super vodomilná mladší dcera (dnes závodní plavkyně a akvabela) dělala okolo roku v bazéně ofuky (kýhala když se nedělo vše podle ní a to vytrvale), tak jsem se ji začala potápět „aby mlčela“ a ona to kýhání vzdala. Pokud „nechceš dítě nikdy k ničemu nutit“ tak se na kurz rovnou vybodni, choďte se cákat do akváče samostatně a zvykej si na roli podřízeného.
Nevím jak u vás, u nás stojí půlhodina 160, takže mi to nějak „drahé“ nepřipadá.. ale tak to záleží na tom jaký má kdo rozpočet. Mně teda není líto nosit dítě ve vodě za ty prachy ![]()
Jinak potápět děcko abych ho „zpacifikovala“.. to je snad žert ![]()
Přestože mám dost paličaté dítě, a asi rok jsem se v bazéně fakt řídila jen tím co chce nebo nechce, ted v jeho 2,5 letech i přesto nejsem jeho „podřízená“, zkouším se s ním dohodnout ve stylu „ok, teď si tady můžeš přelívat kelímky když nechceš plavat na desce ostatními, ale potom půjdeme s ostatními lovit balónky“ a kupodivu to funguje ![]()
Takže tvé scénáře jsou myslím zbytečně hororové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týna K. Ty hele, ale já jsem si teď vzpomněla. Kluk měl rok v červnu a pak v září byly taky najednou z ničeho nic děsné scény. Vím, že jsme tenkrát nějakou dobu vůbec nepotápěli, vadilo mu to, řval. Pak si to zase sedlo a jak jsem psala, plave stále a potápí se jak šílenej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týna K. Určitě není pozdě, nikdy není pozdě. Můj syn začal chodit do plaváčku před 3 týdny a to má 3,5 roku, nastoupili jsme do rozjetého kurzu, děti jsou tam cca 3 leté…první hodinu mi opakoval že se mu to nelíbí, u potápění plakal, na začátku druhé hodiny to samé, dnes už se potápěl sám, smál se a chtěl pořád znovu, na konci lektorce zamával a poslal pusu. Já bůhví jaký plavec nejsem, dobrovolně bych se nepotopila, ted to dělám jen kvůli synovi, manžel plavat neumí vůbec… Nevzdávej to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, tak jak jste zvládli kurz plavání? četla jsem komentáře. Odkud jste jestli se smím zeptat. plavání kojenců a batolat je má práce, tak bych mohla poradit či si o tom popovídat jestli máte zájem. Je zvláštní, že Vás zařadili s takhle malémy prcky, které ještě zajisté nezvládají samostatné sezení a i se začíná trochu odlišně s potápěním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v centru mají takzvané rozplavby. Když se zrovna neplave, tak je možnost tam na pů hodinky přijít a jste tam sami. Je to ideální na to zvyknout si na to prostředí, bazén, potrénovat ty prvky (třeba polévání z kelímku).
Podle mě je sice lepěí, když se jde do kurzů s ostatními začátečníky (u nás třeba občas otevírají i pro starší děti), ale taky záleží na dítěti.
S prvním jsem plavala od 3 měsíců do roku a půl. Bojkotoval to, většinou se vztekal, potápět se nechtěl. S druhým jsem chodila od půl roku do 9M, pak jsme museli přestat a teď jsem se v roce a půl vrátila do rozjetého kurzu. Začalo to tím, že mi spadl do vody
, tak jsem ho vylovila a byl v pohodě. Polévání konvičkou a kelímkem nesnáší, při potápění se trochu cuká, ale skoky do vody (pod vodu) miluje. Takže každé dítě je jiné a těch faktorůje asi víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pamatuju že mě rodiče učili plavat sami, taky se svým dítětem plavu sama tj. bez doprovodu ))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky máme za sebou 2 kurzy plavání a teď jsme začaly třetí. Začala mi sabotovat, nechce plovák ani destičky všeho se začala bát, potápění ještě jakš takš dá. nevím jestli mám vydržet nebo kurz ukončit. Prosím o zkušenosti a rady. děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paja206 Za mě vydržet. Kluk měl takové období taky. Přešlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paja206 Hele, to většina dětí nemusí. U nás v kurzu tak polovina odmítá destičky, kruhy apod (naše většinou taky). Ale jak už psaly ostatní maminy, je to hodně o instruktorce. Já musím říct, že máme suprovou. Když vidí, že nějaké dítě třeba nechce do kruhu, tak si kruh vezme zpátky a mamina s dítkem dělají cviky jen tak „na ruce“. Žádný stres. Co jsem vypozorovala, tak když mám já super náladu, tak dítě se tlemí a klidně je i v kruhu. Jakmile tam jdeme s normál náladou, tak už do kruhu moc nechce
. Takže hlavně pohoda klídek a bude to ok
. Ale není třeba ukončovat kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, myslíte že není pozdě přihlásit 5 leté dítě na kurz plavání? Co tam ty děti dělají? Dcera má hrozně ráda vodu, když měla necelý rok, chodili jsme na koupák a to se pořád vrhala na hračky a vždycky se přitom potopila, takže já jí furt lovila v brouzdališti
Potom jsme vždycky v létě chodili na koupák - byla vždycky nadšená, umí plavat s rukávkama cca od 2 a něco a v zimě jsme občas chodili na kryťák. Chtěla bych s ní chodit zase na kryťák, ale zatím to není kvůli miminku možné, tak jsem si říkala, že bych ji přihlásila na kurz a že by se tam něco nového naučila. Nemá ale moc ráda vodu v obličeji a nevím jak to tam je s potápěním, většinou se v kurzech potápí. Do vody skáče ale hlavu potopit ne. Dříve na žádné plavání kojenců či batolat nechodila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anpa1 tak nikdy není pozdě as tím potápěním - přihlaš ji na kurz, kde budou začátečníci, kde budou nacvičovat právě tu vodu na obličeji, bublání do vody a potápění až postupně, až děti získají ty základní dovednosti. Voda na obličeji je o zvyku. Nejde o to, že by se bez toho neobešla, ale tak, jak plave většina lidí, a la paní stradová, se hlavou zalomenou dozadu, je pro páteř horší, než když by neplavali vůbec, takže když ji tam naučí správnou techniku plavání a postupně zvyknou na tu vodu v obličeji, tak to pro ni bude jedině plus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit