Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím,
před cca 5ti měsíci jsme přišli o mimčo, nyní se nam znovu podařilo počít (ještě neznám přesný týden těhu). Jen mám obavy z každodenního píchání v podbřišku. Je slabé, ale nepříjemné.
Nepřepínám se, jsem v klidu, mám sedavou praci, jsem recepční a občas natocim nějaké to pivo.
Myslite, že je to stále uhnizdovani a rozpínající se děloha?
Myslim ze to bude spise to uhnizdovani. Jednalo se o samovolny potrat a vse probehlo v poradku? Myslim vycisteni a tak? Pripisovala bych to k tomu uhnizdovani. Pokud mas moznost, tak bych se v praci treba trosku prosla, treba ti pohyb pomuze a uvolni se svaly. ![]()
@blink
Ano byl samovolny v 11tt protože se plod nevyvíjel a zastavil se ve stadiu cca 4tt.
Vše proběhlo OK i s vyčištěním.
Testik jsem si dělala včera protože mela přijít MS a potvrdilo se, ze nám bylo požehnáno. Ale píchání v podbřišku trvá cca 4 dny předtím jsem to připisovala tomu, ze ma přijít MS.
Já bych neplašila, mě ze začátku brali pořád křeče do břicha, doktor říkal že je to tím jak se všechno zvětšuje a přizpůsobuje. ![]()
Mě pichalo na zacatku tehotenstvi fakt hodne, az jsem se zacinala bat, jestli nemam mimodelozni (bylo to ještě pred prvnim vysetrenim). Proste nervak
Nakonec to nic nebylo, vsechno v pohode, je to uplne normalni ![]()
@Luclic já právě tím, jak jsem nedávno potratila tak mám skoro ze všeho strach a nechci nic podceňovat. V pondělí se objednávam k dr. přestupuji k jinému protože můj současný gynekolog u me mamky zanedbal dost důležitou a bolavou věc tak, ze musela na operaci.
@Anonymní píše:
@blink
Ano byl samovolny v 11tt protože se plod nevyvíjel a zastavil se ve stadiu cca 4tt.
Vše proběhlo OK i s vyčištěním.
Testik jsem si dělala včera protože mela přijít MS a potvrdilo se, ze nám bylo požehnáno. Ale píchání v podbřišku trvá cca 4 dny předtím jsem to připisovala tomu, ze ma přijít MS.
Ja jsem to taky tak mela, ze me bolel podbrisek prakticky stale na zacatku, porad jako bych mela kazdou chvili dostat ms, ale vse bylo v pohode. Zajdi si k lekari na prohlidku, ale myslim, ze toto pobolivani je v poradku, jak se roztahuje deloha a probiha uhnizdovani
.
Ahoj holky,
prosím o vaše zkušenosti. Jsem v 5tt, u dr jsem ještě nebyla - vím, že je brzy. Začínám ale trochu panikařit, celý den mě jakoby píchá/škrábe v podbřišku uprostřed, jakoby v děloze? Je to normální nebo se mám znepokojovat? ![]()
@Tyna2708 V podbříšku mě normálně pobolívalo, píchalo. V těhotenství je to normální. Neměly by to být vyloženě křeče a neměla bys krvácet.
@Tyna2708 Je to normální. Jsem v 6. - 7. týdnu a do břicha dostávám občas křeč, občas bolí jak kdybych měla dostat MS, občas píchá všude možně. Je to roztahující se dělohou a prý znak správného těhu ![]()
Zdravím,
před cca 5ti měsíci jsme přišli o mimčo, nyní se nam znovu podařilo počít (ještě neznám přesný týden těhu). Jen mám obavy z každodenního píchání v podbřišku. Je slabé, ale nepříjemné.
Nepřepínám se, jsem v klidu, mám sedavou praci, jsem recepční a občas natocim nějaké to pivo.
Myslite, že je to stále uhnizdovani a rozpínající se děloha?