Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak to musíš být hodně silná, tohle vydržet. A co nějaké bylinky, jako meduňka a tak? Třeba do polštářku.
@ljarosova99 a kdybys ho nechala rvat a vztek ignorovala? Tyhle kontaktni reseni vteku maji nevyhodu, ze je dite muze brat jako prisun pozornosti, byt negativni, jsou pak schopne delat tyjatr, aby dostali svou davku… Nejakou dobu trva, nez dite pochopi, ze jeho rev uz nikoho nezajima, ale nasledne se situace dost zklidni.
A dite spi samo v postylce? Pokud ano, nepomohlo by vzit si ho k sobe? U nas to v tomto veku pomohlo dost, pak uz se ani nebudil se revem, potichu prisel, zalehnul a spal.
Maly umi priblizne 5 slov - tata mnam haf haji dik a potom takove to zbleptani oou hups atd.. Ale mluvit nemluvi. Kdyz neco chce zacne jecet a pistet jak zenska. To by jste museli slysrt. Pres den ma zachvaty mene. Ale je strasne zivy oproti misce a porad pada. Ma perrmanentne modriny a skrabance. Vsude leze a vsude skace. Vsechny nas stipe. Nejvic mne a segru. Dneska kdyz jsem spala tak mi dal takovou facku na ucho ze ho citim jeste ted. Nezabira nic. Ani mu dat na zadek ani mu to oplatit ani delat ze brecim. Miluju ho ale uz fakt zacinam byt na dne. Manzela take nebere jako autoritu. Pri vztekani se propina do luku.
Oblibeneho plysaka ma ale v posteli ho nesnese. Tam nesnese ani mne. Musim lezet vedle na sve posteli. Rozumi co po nem chci i to splni. Je chytrejsi na vetsinu veci nez miska v 6 letech. Jeden nocni zachvat mu uz i zpusobil rozbitou hlavu. Spadla mu 5 kilova policka na hlavu a muzeme byt radi ze nespadla na nejake nervy. Hraje si ale nutne potrebuje vse co maji ostatni.
@ljarosova99 píše:
Maly umi priblizne 5 slov - tata mnam haf haji dik a potom takove to zbleptani oou hups atd.. Ale mluvit nemluvi. Kdyz neco chce zacne jecet a pistet jak zenska. To by jste museli slysrt. Pres den ma zachvaty mene. Ale je strasne zivy oproti misce a porad pada. Ma perrmanentne modriny a skrabance. Vsude leze a vsude skace. Vsechny nas stipe. Nejvic mne a segru. Dneska kdyz jsem spala tak mi dal takovou facku na ucho ze ho citim jeste ted. Nezabira nic. Ani mu dat na zadek ani mu to oplatit ani delat ze brecim. Miluju ho ale uz fakt zacinam byt na dne. Manzela take nebere jako autoritu. Pri vztekani se propina do luku.
Oblibeneho plysaka ma ale v posteli ho nesnese. Tam nesnese ani mne. Musim lezet vedle na sve posteli. Rozumi co po nem chci i to splni. Je chytrejsi na vetsinu veci nez miska v 6 letech. Jeden nocni zachvat mu uz i zpusobil rozbitou hlavu. Spadla mu 5 kilova policka na hlavu a muzeme byt radi ze nespadla na nejake nervy. Hraje si ale nutne potrebuje vse co maji ostatni.
Jde o to ze to jsou strasne silne zachvaty. Nekdo rika ze to je nocni des ale on to ma i pres den. Spi v posteli. Muze si prelezt ke mne. Ja spim na zemi protoze mame malou loznici at jsem u nej co nejbliz.
A večer pije mlíčko, to by taky prý mělo uklidnit, třeba s medem
Najdi si pořádného klasického homeopata. Zkoušet nějaká homeopatika na slepo nemusí nikam vézt.
@ljarosova99 píše:
Donry vecer. Jsem uz zoufala a proto tohle tema. Mam syna jsou mu 2 roky a 2 mesice. Od roka zacal byt strasne uzkostlivy. Nemuzu se hnou skoro ani na krok. Nedokaze spat u babicky, musim ho uspavat doma. Neuspi ho ani tatinek. Musim ja. V noci se budi minimalne 3× a extrem je 20×. Posledni dobou ma extremni zachvaty vzteku. Nevi o sobe. Pomuze pritulit ho k sobe a septat. Ale take jsou pripady kdy ma takovy zachvat ze ho musim zalehnout a semknout jako ve sveraci kazajce aby se utisil. Je to hrozne. Mam jeste 6 letou dcerku ktera je mentalne postizena. Nejvice to zatim vypada na autistickou poruchu. Jeste stale testujeme. Maleho si vyzadala michalky geneticka protoze se ji nelibi. Ale mne ted spis trapi ty krece v noci. Co ae tyka homeopatik tak ty jsme zkouseli a jsou k nicemu.![]()
Já si asi sedím na vedení, ale jaké křeče v noci??Jako ty záchvaty vzteku? On se normálně vzbudí, probere se do bděla a začne se uprostřed noci vztekat tak, že na něm musíš ležet, abys ho uklidnila??
Musí to být pro tebe obrovský nápor všechno ![]()
@luca241 píše:
Já si asi sedím na vedení, ale jaké křeče v noci??Jako ty záchvaty vzteku? On se normálně vzbudí, probere se do bděla a začne se uprostřed noci vztekat tak, že na něm musíš ležet, abys ho uklidnila??Musí to být pro tebe obrovský nápor všechno
v noci ho popadne z ničeho nic záchvat. propíná se do luku, má křeče, celej se šponuje. je jak kdyby o sobě nevěděl. někdy pomůže že ho obejmu, ale jsou chvíle kdy ho musím zalehnout aby se přestal svíjet. Miminka se při tomto vážou do plenky, ale jehouž nezavážu. Nejhorší noc byla ta že se během 4 hodin probudil 13×, z toho 8× zachvatem. 3× stačilo pochovat ale 4× jsem musela zalehnout.
Prosím tě, vybodni se na nějaké bylinky a homeo, tohle je třeba vyšetřit neurologem a dětským psychiatrem, takové záchvaty mohou značit různé nemoci od epilepsie až po nějaký nález na mozku. Rozhodně to neodkládej.
Za 14 dni jedeme do motola. Maji tam v peci malou a dama pani doktorka chce do pece i maleho. Uz to neni v poradku. Rekla nam ze nam da doporuceni na neurologii u nich. Dotaz jsem pokladala spis z tpho duvodu jestli nema nekdo stejnou zkusenost. ![]()