Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den milé maminky,
Je tu někdo kdo ležel v nemocnici kvůli tomu že mu praskla plodová voda a nemohl se vyprázdnit? Jak jste to řešili? Prostě cítím, že bych šla ale nejde to. Děkuji
@Veronika 66 píše:
Dobrý den milé maminky,
Je tu někdo kdo ležel v nemocnici kvůli tomu že mu praskla plodová voda a nemohl se vyprázdnit? Jak jste to řešili? Prostě cítím, že bych šla ale nejde to. Děkuji
Tak v první době porodní se běžně dává klystýr, tak si o něj řekni ne? ![]()
Já jsem šla na velkou vždy těsně před druhou dobou porodní. Sama od sebe bez klystyru. Tak třeba by stačilo počkat a jít na wc, až porod postoupí?
Já měla nucení na velkou celou dobu obou porodů, bylo to z tlaku na porodní cesty. Ale klystyr je dobrý nápad, hezky prohreje zevnitř
držím palce ať je vše v pořádku
Hele buď klistyr a nebo si řekni sestřičce o glycerinovy čípek. Může se v těhotenství i při kojeni. Je to na změkčení stolice a není to tak nepříjemné jako klistyr. Nebo ať ti ho partner koupi v lékárně a přinese ![]()
U první jsem se sama vyprazdnila ve druhé době porodní, u druhého jsem měla celý porod tlaky a nucení na velkou…a potom to vše odešlo až při tlačení syna ven, tak možná tě to čeká taky
, neboj, jsou na to zvyklí
věděla jsem to tak, že jsme to s partnerem ucítili ![]()
Přijela sem do porodnice, řekla, že mi odtekla voda a první co bylo, tak už mě prolejvali klystýrem, pokud to neudělali, zkus si o něj říct,… maximálně se při porodu pose*eš, nic horšího se nestane ![]()
Řekla bych si o klystýr. Za mě je to jedna z nejlepších věcí, co můžeš v rámci „přípravy“ na druhou dobu porodní udělat.